Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:00; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Haringkade 18, 1976 CP IJmuiden icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 icon_widget_image [email protected]

  /  PROJECTEN   /  Bouwaanvraag tekeningen
We Build 4 You Drogteropslag

Bouwaanvraag tekeningen

Bouwaanvraagtekeningen vormen voor onze de grootste bron van inkomsten van Kapschuur tot Villa’  en Seriematige woningbouw wij tekenen het allemaal.
Hierbij worden ons vaak de onderstaande vragen gesteld:
 

Wanneer dien je een omgevingsvergunning aan te vragen?

Een omgevingsvergunning kan je om allerlei redenen aanvragen. Dit kan zijn voor het geven van een festival, het veranderen van een bestemming (horeca naar school) maar in ons geval juist vaak vanwege een bouwkundige aanpassing. In dat geval maken wij bouwaanvraagtekeningen en zo nodig ook constructieberekeningen.
 

Wat zijn bouwaanvraagtekening?

Bouwaanvraagtekeningen komen in alle vormen en maten voor, dit hangt geheel af van de opdracht. Grofweg dien je ze te maken als je een aanpassing maakt in het straatbeeld, afwijkt van het bestemmingsplan, constructieve aanpassingen maakt of brandveiligheid in het geding brengt. De “specials” in dit geheel zijn monumenten en beschermd stads gezicht.
 

Hoelang duurt een vergunningsaanvraag?

De Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (Wabo) kent een reguliere procedure en een uitgebreide procedure.
▪️De reguliere procedure mag 8 weken duren en kan éénmaal met 6 weken worden verlengd. Dit is de procedure die voor de meeste bouwaanvragen geldt.
▪️De uitgebreide procedure mag 6 maanden duren en kan ook éénmaal met 6 weken worden verlengd. Deze komt het meeste voor bij aanpassingen van monumenten, aanpassingen binnen beschermd stadsgezicht, en aanvragen die groots afwijken van het bestemmingsplan.
 

Wat zijn legeskosten?

Leges zijn kosten voor het in behandeling nemen van je vergunningsaanvraag. Legeskosten zijn per gemeente verschillend en kunnen per gemeente gevonden worden op de gemeentelijke website.
 

Post a Comment

VACATURE DELEN