Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:30; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Meubelmakerstraat 9e, 1991JD, Velserbroek icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 + (31) 06 26 26 27 60 icon_widget_image [email protected]

ISOLEREN IS BELANGRIJK!

WARMTEWWEERSTAND

Met isoleren bespaart u kosten, maar zorg wel dat u dit goed doet.

BEREKENINGEN

Rc berekeningen

Van alle energie besparende maatregelen staat isoleren nog altijd met stipt op nummer één. Het is één van de gemakkelijkste manieren om passief minder energie te verbruiken. Welk type isolatie er het beste in een situatie kan worden toegepast en wat het effect hiervan is op de constructie wordt berekend in een warmteweerstandberekening. De isolerende waarde van een constructie wordt gemeten in een zo geheten Rc-waarde, hoe hoger deze waarde is, hoe beter de constructie geïsoleerd is.

Omdat isoleren zo ontzettend belangrijk is, staan hier regels voor opgenomen in het Bouwbesluit 2012. Hierin staan minimale Rc-waardes opgenomen waaraan verschillende constructieonderdelen moeten voldoen als u gaat bouwen of verbouwen. Isolatie brengt alleen wel een keerzijde met zich mee die ervoor zorgt dat isoleren niet ‘eventjes’ gedaan kan worden: dampspanning. Doordat het aan de ene kant van een wand, vloer of dak kouder of warmer is dan aan de andere kant, ontstaat er dampspanning in deze constructie. En op het punt dat het temperatuurverschil de dampspanning in de constructie kruit, ontstaat er vocht, en vocht willen wij niet in een constructie hebben. Het veroorzaakt schimmel, rot, lekkage en vermindering van de isolerende werking, punten waar niemand op zit te wachten en die met een doorrekening van de constructie goed te voorkomen zijn.

“Een warmteweerstandberekening van uw constructie kan soms ook als verplicht onderdeel voor een omgevingsvergunning geëist worden door de gemeente.”

Het bouwbesluit eist de volgende isolatiewaarden voor verbouw en nieuwbouw:

  • Voor (begane grond) vloeren een minimale Rc-waarde van 3,5m²K/W;
  • Voor buitenwanden een minimale Rc-waarde van 4,5m²K/W;
  • Voor daken (schuin en plat) een minimale Rc-waarde van 6m²K/W (Ook voor een dakkapel);
  • Voor kozijnen en glasoppervlakken een maximale U-waarde van 1,65 W/m²*K

Voor het kleinschalig verbouwen van een al (aantoonbaar) geïsoleerde woning geldt dat de isolatiewaarde van de bestaande woning aangehouden mag worden als deze voldoet aan:

  • Een Rc-waarde van 2,5m²K/W voor vloeren;
  • Een Rc-waarde van 1,3m²K/W voor wanden;
  • Een Rc-waarde van 2,0m²K/W voor daken.

Goede isolatie is de beste investeringen in uw pand of woning.
Om die reden is het dus ook raadzaam om een deskundige in te schakelen. We Build 4 You maakt voor u warmteweerstandberekeningen. Neem indien gewenst contact met ons op via ons contactformulier of contactpagina. U kunt in het contactformulier aangeven wat voor woning of pand u heeft, wat voor verbouwing u wens, of u andere berekeningen nodig heeft en of u een aannemer zoek. Ons bedrijf is breed onderlegd en kan u op vele fronten van dienst zijn.

Warmteweerstandberekening We Build 4 You
Warmteweerstandberekening We Build 4 You

Wij berekenen het!

We Build 4 You kan indien u een warmteweerstandberekeningen wenst een offerte voor u maken. Vraag een offerte voor een warmteweerstandberekeningen aan via het contact formulier.

Google Review

We Build 4 You Recensies

Goede service en technisch capabele mensen. Zeker een aanrader.

Zakelijk

TECHNOHUIS FIJNSTRAALTECHNIEK

We Build 4 You Recensies

Zeer tevreden over We Build 4 You! Gedurende het hele project is er fijn contact. De communicatie is helder en dat zorgt ervoor dat het resultaat precies is zoals besproken, ze denken echt met je mee. We Build 4 You levert echt vakmanschap!

Particulier

Lotte Kerkhoff

We Build 4 You Recensies

We zijn erg blij met de keuze voor WB4U! De specialisten van We Build 4 You zijn vakbekwaam en transparant. Sven is bovendien een perfectionist die in staat is om de opdracht naar een hoger plan te tillen. Een partner voor het leven!

Zakelijk

Patrick Kant

We Build 4 You Recensies

Zeer fijne ervaringen gehad met We Build 4 You. We kregen heldere adviezen en een mooi eindresultaat.

Particulier

Daan van Houten

We Build 4 You Recensies

Prima partij om mee samen te werken !

Zakelijk

Rene Verlaan

We Build 4 You Recensies

Aanrader! Een bedrijf wat werkt met veel kennis, efficiëntie en ook persoonlijke aandacht.

Particulier

Jaco Andela