Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:30; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Meubelmakerstraat 9e, 1991JD, Velserbroek icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 + (31) 06 26 26 27 60 icon_widget_image Info@wb4u.nl

2D en 3D tekenwerk

Bouwaanvraagtekeningen

Wij houden voor u de regelgeving in de gaten.

TEKENINGEN

Bouwvergunning / Bouwtekening

 

Wat zijn bouwaanvraagtekeningen?

Bouwaanvraagtekeningen volgen na het afronden van de ontwerptekeningen. Wanneer een definitief ontwerp bekend is kan een tekenbureau de aanvraag opmaken.

 

Wanneer is een Definitief ontwerp gereed?

Een definitief ontwerp is gereed als bekend is wat de vormen van het gebouw worden. Maar ook dient kenbaar te zijn welke materialen gebruikt dienen te worden voor de ruwbouw, gevelafwerking, dakrandafwerking en kozijn typering.

-Ruwbouw (Fundering, Houten, Stenen, Stalen draagconstructie en Dakconstructie)

-Gevelafwerking (Baksteen, Hout zoals rabat delen, Stucwerk, Staal of Paneelbekleding en de kleuren ervan)

-Dakrandafwerking (wel of geen overstek, type materiaal, Kleur)

-Kozijn type (wat voor kozijn samenstelling is wenselijk en welk materiaal en kleur wordt verlangd?)

 

Noodzaak!

Een bouwtekening is niet alleen noodzakelijk voor u als opdrachtgever, maar ook voor de aannemer en de gemeente, wanneer een vergunning noodzakelijk is. Met een vergunningstekening kunt u deze eenvoudig aanvragen. Ook bij lastigere vergunningen helpt WB4U u graag, zoals een verzoek om te mogen afwijken van het bestemmingsplan, het veranderen van een monument en het legaliseren van een afwijkend object.

Bouwaanvraagtekeningen

Wat is nodig voor een bouwaanvraag tekening?

Om een definitieve tekening gereed te maken dienen onderstaande gegevens aangeleverd te worden bij de gemeente.

-Duidelijk maat gevoerde tekeningen van de bestaande en de nieuwe situatie.

-Aangeven materialisatie

-Maken Details (dit zijn uitgewerkte knooppunten waarin verschillende constructie elementen samenkomen)

-Maken Daglichtberekeningen

-Maken Ventilatieberekeningen

-Maken Warmteweerstandsberekeningen (hiermee tonen wij aan dat aan het bouwbesluit wordt voldaan)

-Maken van een kosteninschatting

-Berekenen van de Bruto inhoud

 

-Berekenen van de Bruto oppervlakte

-Berekenen van de Gebruiksoppervlakte

-Berekenen van de Verblijfsgebieden

-Aanleveren van constructieve berekeningen (indien noodzakelijk)

 

Als de bovenstaande set compleet is kan de aanvraag worden ingediend. Gelijktijdig zal ook een set tekeningen worden verstuurd naar de constructeur. Deze zal daar waar nodig aantonen hoe stevig de constructie dient te zijn. Dit kan tot gevolg hebben dat constructie elementen dienen te worden aangepast waarna de tekeningen vernieuwd dienen te worden en opnieuw ingeleverd worden bij de gemeente.

 

Hierna volg het vergunningstraject, dit houdt in dat de gemeente gaat kijken en zal toetsen of de woning aan de gestelde eisen van het bouwbesluit voldoet. Wat gebeurt er als de aanvraag niet voldoet?

– Voldoet deze niet dan zal de gemeente om aanpassingen of aanvullende stukken vragen.

– Ook kan het zijn dat het aangevraagde object niet binnen het straatbeeld past, in dat geval dient opnieuw een ontwerp aangeboden te worden.

 

Voldoet de aanvraag wel!

Dan zal de gemeente hier kennis van geven middels een schriftelijke verklaring. Deze zal in ontvangst worden genomen door de persoon die de aanvraag heeft ingediend.

 

Bouwaanvraag tekening of bestek/ werktekeningen?

Een bouwaanvraagtekening kan worden gebruikt voor kleine woning aanpassingen zoals een garage, carport, opbouw, aanbouw of verbouwing van een woning. Als u groter gaat bouwen dan de hier voor beschreven punten of indien u met een speciaal ontwerp aan komt, dan is het te adviseren om bestek of werktekening te laten maken, neem hierover altijd even contact op met ons om u goed te laten adviseren. De werktekeningen zijn verder uitgewerkt en geven voor de specialisten een completer beeld van het eindresultaat. Hierover meer op onze pagina Bestektekeningen en Werktekeningen.

Bouwaanvraagtekeningen

Wij tekenen het!

We Build 4 You kan indien u een bouwaanvraagtekening wenst een offerte voor u maken. Vraag een offerte voor een Bouwaanvraagtekening of vergunningstekening aan via het contact formulier.

Google Review

We Build 4 You Recensies

Top bedrijf! Super leuk in de omgang, snelle service en goed tekenwerk. Ik heb ik het verleden bij een ander tekeningen laten maken en dat lijkt nergens op in verhouding met dit.

Particulier

Marcel Luijsterburg

We Build 4 You Recensies

Al jaren laten wij door we build 4 you en hun partners tekenwerk maken. Fijne partij dus om mee samen te werken.

Zakelijk

Robbie Tol

We Build 4 You Recensies

Onlangs tekeningen laten maken voor onze nieuwe dakopbouw. Super tevreden over de kwaliteit en service die geleverd is !

Particulier

Rezan Matyar

Sven heeft ons erg goed geholpen bij het maken van de bouwtekeningen en het aanvragen van de omgevingsvergunning. Naast het goede advies geven de 3D tekeningen ook een heel mooi beeld van het te verwachten resultaat. Nogmaals heel erg bedankt!!!

Particulier

Pieter Maes