Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:30; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Meubelmakerstraat 9e, 1991JD, Velserbroek icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 + (31) 06 26 26 27 60 icon_widget_image [email protected]

MAAK HET LICHT!

DAGLICHTBEREKENING

Om je prettig te voelen is het belangrijk voldoende daglicht voorzieningen te treffen in gebouw. We Build 4 You berekent dit voor u.

BEREKENINGEN

Daglichtberekening

 

Waarom een daglichtberekening?

Het is soms verplicht om een daglichtberekening te maken. De gemeente vraagt dit om er zeker van te zijn dat er voldoende daglicht aanwezig is in de verblijfsruimtes. Je wil immers niet dat woonkamers, slaapkamers en andere verblijfsruimtes donker zijn. De achtergrond van deze regelgeving ligt in de gezondheid van de mens. Wij hebben namelijk licht nodig om somberheid tegen te gaan en een heel klein beetje vitamine D aan te maken, hiervoor dien je in het directe zonlicht te staan.

 

Indien je een woning vergroting zoals een opbouw of een ander object gaat bouwen dan gelden er regels voor daglichttoetreding. De overheid stelt dat je 10% van de verblijfsgebied aan raamoppervlak dient te hebben. Echter is de regel niet zo simpel als dat het lijkt. Je dient namelijk ook rekening te houden met alle daglicht belemmerende factoren zoals:

  • Positie raam (eerste 800mm vanaf de vloer telt niet mee);
  • Bomen;
  • Omliggende panden;
  • Dakoverstek;
  • Balkon railing of hekwerken;
  • Bewerkte glassoorten (melkglas, gekleurd glas, structuurglas);
  • En nog tal van eisen.

Al deze belemmerende factoren hebben een eigen formule en tabellen met waardes die afzonderlijk afgelezen en berekend dienen te worden. Om die reden is het dus ook raadzaam om een deskundige in te schakelen. We Build 4 You maakt voor u een daglichtberekeningen.

Wij berekenen het!

We Build 4 You kan indien u een daglichtberekening wenst een offerte voor u maken. Vraag een offerte voor een daglichtberekening aan via het contact formulier.

Google Review

We Build 4 You Recensies

Goede service en technisch capabele mensen. Zeker een aanrader.

Zakelijk

TECHNOHUIS FIJNSTRAALTECHNIEK

We Build 4 You Recensies

Zeer tevreden over We Build 4 You! Gedurende het hele project is er fijn contact. De communicatie is helder en dat zorgt ervoor dat het resultaat precies is zoals besproken, ze denken echt met je mee. We Build 4 You levert echt vakmanschap!

Particulier

Lotte Kerkhoff

We Build 4 You Recensies

We zijn erg blij met de keuze voor WB4U! De specialisten van We Build 4 You zijn vakbekwaam en transparant. Sven is bovendien een perfectionist die in staat is om de opdracht naar een hoger plan te tillen. Een partner voor het leven!

Zakelijk

Patrick Kant

We Build 4 You Recensies

Zeer fijne ervaringen gehad met We Build 4 You. We kregen heldere adviezen en een mooi eindresultaat.

Particulier

Daan van Houten

We Build 4 You Recensies

Prima partij om mee samen te werken !

Zakelijk

Rene Verlaan

We Build 4 You Recensies

Aanrader! Een bedrijf wat werkt met veel kennis, efficiëntie en ook persoonlijke aandacht.

Particulier

Jaco Andela