Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:30; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Meubelmakerstraat 9e, 1991JD, Velserbroek icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 + (31) 06 26 26 27 60 icon_widget_image Info@wb4u.nl

BESTEK EN TEKENINGEN

Stabu Bestek

Wij werken alles voor u tot in detail uit! Zo weet u wat u koopt en de aannemer wat hij moet bouwen.

RAPPORTEN

Bestek

 

Waarom een bouwkundig bestek?

Indien u gaat bouwen of verbouwen dan is het verstandig de juiste taal te spreken met uw aannemer. Binnen de bouw doen wij dit door middel van een bouwkundig bestek en tekeningen. Dankzij dit contractstuk krijgt u en de aannemer beter inzicht in wat er moet gebeuren. Het is daarom ook een essentieel stuk vanaf het moment dat uw project een bepaalde complexiteit behaald. De complexiteit hangt compleet af van de aanvullende wensen die u stelt aan het bouwwerk of de financiële omvang ervan. Het is in dat geval dan ook aan te raden zowel bestek als bestektekeningen te laten maken. Mocht het gebouw nu niet zo complex zijn dan kan ook worden volstaan met een technische omschrijving.

 

Voorbeeld:

Mocht u een relatief kale opslagloods laten bouwen van 2 miljoen dan is de complexiteit vele malen lager dan wanneer u een villa laat bouwen van 2 miljoen. Daarnaast zeggen wij dat wanneer de financiële omvang van een dusdanig niveau is dat het verstandig is om ivm kostenbeheersing een bouwkundig bestek te laten maken. Raadpleeg een van onze bouwkundige adviseurs om te achterhalen wat voor u van toepassing is.

 

Wat is een bouwkundig bestek?

Een bestek is een omschrijving van een uit de voeren bouwwerk. Hierin zijn naast bouwkundige wensen ook Administratieve, juridische, technische bepalingen, functionele beschrijvingen, prestatie eisen opgenomen.

 

Om te zorgen dat wij iedere keer weer dezelfde lay-out gebruiken, gebruiken wij de Nederlands brede STABU-systematiek die is opgesteld voor woning en utiliteitsgebouwen. Dit zijn een kleine 100 vooraf gecodeerde codes waarin alle aspecten van de bouw worden onderverdeeld. Onder deze codes bevinden zich weer verdiepingen die allemaal afzonderlijk iets vertellen over dat bouwdeel.

 

Het bestek is opgebouwd uit een Algemeen deel en een werkdeel.

In het algemene deel staan dingen zoals Opleverdatum, garantie bepalingen, bepalingen over verrekenen van meer en minderwerk, bepalingen teken en berekenwerk, eventuele aanvullende arbeidsomstandigheden zoals het verplichtstellen tot het gebruik van leerlingen, bouwplaats voorzieningen en juridische eventueel algemene voorwaarde. De gebruikelijke administratieve basis voor een bestek zijn de Uniforme Administratieve Voorwaarden UAV 2012.

 

In het werkdeel worden juist weer het bouwdeel specifieke eisen omschreven, zoals leverancier, type, kleur en afmetingen van een product maar ook de applicatie methode en eventueel de verreisde ondergronden hiervoor.

Stabu Bestek en tekeningen

Waarom een bouwkundig bestek?

Dankzij een bouwkundig bestek en bestektekeningen kan een aannemer goed worden vergeleken met zijn concurrent. Indien een bouwwerk wordt uitgevraagd of aanbesteed aan een opdrachtnemer (aannemer) dan is het wenselijk allemaal dezelfde offertes terug te krijgen. Dit kan echter alleen als een bestek plus bestektekeningen worden geleverd.

 

Zonder bouwkundig bestek bieden aannemers allemaal iets anders aan, hierdoor wordt het vergelijken van prijzen complexer en een tijdrovend proces. Het maken van een bestek betaald zich dus terug.

Bouwaanvraagtekeningen

Wij werken het voor u uit!

We Build 4 You kan indien u een bestek wenst een offerte voor u maken. Vraag een offerte voor een Bestek of Bestektekening aan via het contact formulier.

Google Review

We Build 4 You Recensies

Top bedrijf! Super leuk in de omgang, snelle service en goed tekenwerk. Ik heb ik het verleden bij een ander tekeningen laten maken en dat lijkt nergens op in verhouding met dit.

Particulier

Marcel Luijsterburg

We Build 4 You Recensies

Al jaren laten wij door we build 4 you en hun partners tekenwerk maken. Fijne partij dus om mee samen te werken.

Zakelijk

Robbie Tol

We Build 4 You Recensies

Onlangs tekeningen laten maken voor onze nieuwe dakopbouw. Super tevreden over de kwaliteit en service die geleverd is !

Particulier

Rezan Matyar

Sven heeft ons erg goed geholpen bij het maken van de bouwtekeningen en het aanvragen van de omgevingsvergunning. Naast het goede advies geven de 3D tekeningen ook een heel mooi beeld van het te verwachten resultaat. Nogmaals heel erg bedankt!!!

Particulier

Pieter Maes