Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:30; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Meubelmakerstraat 9e, 1991JD, Velserbroek icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 + (31) 06 26 26 27 60 icon_widget_image Info@wb4u.nl

2D en 3D tekenwerk

Bouwtekening dakopbouw

Wij houden voor u de regelgeving in de gaten.

TEKENINGEN

Bouwtekening van een dakopbouw nodig?

 

Waarom een dakopbouwtekening.

Indien u meer ruimte verlangt in uw woning dan is het mogelijk deze zodanig aan te passen dat u meer leefruimte bezit. Dit kan gedaan worden doormiddel van het bouwen van een Aanbouw, Serre, dakkapel of dakopbouw. In alle gevallen zal uw woning toenemen in vierkant meters en in totale financiële waarde stijgen.

 

“We Build 4 You is zeer ervaren in het tekenen van dakopbouwen. Wij tekenen jaarlijks maar liefst 100 tot 150 dakopbouwen en dat worden er ieder jaar steeds meer.”

 

Om een dakopbouw te kunnen bouwen is het verplicht om een bouwtekening te maken. Dit komt doordat een dakopbouw vergunningsplichtig is en dus door een bouwkundig expert getoetst dient te worden aan de het Bouwbesluit, het bestemmingsplan, lokale bouwverordening en soms ook de welstand. Mocht u hier meer over willen weten dan kunt u kijken op onze pagina over bouwvergunningen en vergunningsvrije en plichtige situatie.

“We Build 4 You vraagt voor u de omgevingsvergunning aan bij de gemeente voor uw dakopbouw”

 

Hoe gaat dit proces van een bouwtekening voor een dakopbouw laten maken bij ons in werking?

Om te zorgen dat u een goede bouwtekening voor uw dakopbouw ontvangt maken wij een op maat gemaakte offerte. Zo zorgen wij ervoor dat u vooraf weet wat de kosten zijn voor het uittekenen en berkenen van uw dakopbouw

Om te zorgen dat u een goede bouwtekening ontvangt plannen wij een kennismakingsgesprek in, hierin nemen wij de tijd om u te leren kennen en uw wensen te achterhalen. Als wij dit duidelijk hebben starten wij met het tekenwerk. Veelal gebeurt dit bij ons aan de hand van 3D tekenwerk. Dankzij deze tekenmethode krijgt u visueel goed inzicht in hoe de uiteindelijke situatie er uit ziet. Zo kunt u vooraf voelen of dit is wat u wil.

Zodra het tekenwerk is afgerond maken wij een constructieberekening. Hiermee tonen wij aan dat de huidige maar ook de nieuwe constructie elementen van uw object voldoende sterk zijn. Lees hierover meer op onze pagina constructieberekeningen.

bouwtekening dakopbouw

Wat kost een dakopbouwtekening?

De prijs voor een dakopbouwtekening ligt gemiddeld tussen de € 800,- en € 1.600,-.

Om een goed inzicht te krijgen in deze kosten voor het bouwkundig tekenwerk en constructieve rekenwerk maakt We Build 4 You een op maat gemaakte prijscalculatie voor u. Wij proberen deze prijs binnen 1 dag bij u in af te leveren door middel van een uitgebreide offerte.

 

Welke onderdelen zitten er in een bouwtekening voor een dakopbouw.

Om te zorgen dat de gemeente de tekeningen accepteert is het noodzakelijk om deze op de juiste manier aan te leveren zodat de omgevingsvergunning kan worden verkregen. Hieronder een lijst met zaken die We Build 4 You verwerkt in zijn tekeningen.

Ontwerp dakopbouw

Om te zorgen dat u een goede bouwtekening ontvangt plannen wij een kennismakingsgesprek in. Hierin lopen wij samen door uw wensen heen. Het is belangrijk dat wij deze wensen goed helder krijgen voor het schetsontwerp. Zo kunnen wij in één keer het tekenwerk goed afleveren, zodat de aanvraag ingediend kan worden. Wat wij hierbij niet uit het oog mogen verliezen is het budget die u beschikbaar heeft voor de dakopbouw. Om hier inzicht in te krijgen kunnen wij voor u een bouwkosten quickscan leveren. Hiermee krijgt u vooraf aan het tekenwerk inzicht in wat de eventuele kosten zijn van de dakopbouw, kijk voor meer informatie hierover op onze pagina bouwkosten.

 

Wat willen wij van u weten?

Om goed van start te kunnen gaan is het belangrijk dat u zelf weet hoe u de onderstaande punten wilt invullen. Het gaat hierin hem met name over exterieur elementen en de indeling van de dakopbouw. Mocht u hierover vragen hebben dan helpen wij met het maken van keuzes.

 • Stijl van de dakopbouw. En de gewenste stijl voor uw dakopbouw. Kijk hiervoor in de straat naar vergelijkbare dakopbouwen en natuurlijk de stijl van uw woning zelf. De gemeente wil over het algemeen dat wij de bestaande trend volgen.
 • Afwerking van de dakopbouw.
  • Wat voor gevel afwerking zou u willen? Metselwerk, steenstrips, Houten of kunststof geveldelen, metalen gevel bekleding zoals zink of koper.
   Dakafwerking, dakpannen, leien, zink of voor een plat dak bitumen, EPDM en sedum.
 • Indeling van de dakkapel
  • Positie trap, veelal boven de bestaande trap maar in sommige woningen ook op andere posities.
  • Indeling van wanden en deuren, eventueel de positie van de CV ketel en of washok.
  • Binnen afwerking. Deze kunt u later zelf bepalen en is voor de vergunningsaanvraag niet van toepassing.
 • Kozijnen indeling van de dakopbouw. Wat voor materiaal kozijnen zou u willen? Hout, Kunststof, aluminium? Of misschien wel een dakkoepel of lichtstraat.
bouwtekening dakopbouw

Wij tekenen het!

We Build 4 You kan indien u een bouwaanvraagtekening wenst een offerte voor u maken. Vraag een offerte voor een Bouwaanvraagtekening of vergunningstekening aan via het contact formulier.

Google Review

We Build 4 You Recensies

Top bedrijf! Super leuk in de omgang, snelle service en goed tekenwerk. Ik heb ik het verleden bij een ander tekeningen laten maken en dat lijkt nergens op in verhouding met dit.

Particulier

Marcel Luijsterburg

We Build 4 You Recensies

Al jaren laten wij door we build 4 you en hun partners tekenwerk maken. Fijne partij dus om mee samen te werken.

Zakelijk

Robbie Tol

We Build 4 You Recensies

Onlangs tekeningen laten maken voor onze nieuwe dakopbouw. Super tevreden over de kwaliteit en service die geleverd is !

Particulier

Rezan Matyar

Sven heeft ons erg goed geholpen bij het maken van de bouwtekeningen en het aanvragen van de omgevingsvergunning. Naast het goede advies geven de 3D tekeningen ook een heel mooi beeld van het te verwachten resultaat. Nogmaals heel erg bedankt!!!

Particulier

Pieter Maes