Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:00; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Haringkade 18, 1976 CP IJmuiden icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 icon_widget_image [email protected]

BOUWTEKENING NOKVERHOGING

  • 2D en 3D bouwtekeningen van uw nokverhoging
  • Wij houden de regelgeving voor de omgevingsvergunning voor u in de gaten
Tekeningen

Persoonlijk advies

Vast tarief

25 jaar ervaring

Home » Bouwtekeningen » Bouwtekening nokverhoging

Bouwtekening van een nokverhoging nodig?

Waarom een tekening van een nokverhoging?

Heeft u te kampen met ruimtegebrek in uw woning en neemt de ergernis over dit feit steeds meer toe? Dan kunt u ervoor kiezen om uw woning zo aan te passen dat u meer leefruimte krijgt. Dit kan bewerkstelligd worden middels van een aanbouw, een dakkapel of bijvoorbeeld een dakopbouw of nokverhoging. Het aantal vierkante meters van uw huis neemt zo toe, en daarbij ook  de waarde van uw huis. Kiest u voor een nokverhoging, dan bent u wettelijk, of voor de gemeente, verplicht een bouwtekening nokverhoging te maken. En dan komen wij in beeld, want als geen ander zijn wij in staat een dergelijke bouwtekening nokverhoging voor u te maken.

Om een nokverhoging te kunnen bouwen is het verplicht om een bouwtekening te maken. Dit komt doordat een nokverhoging vergunningsplichtig is en dus door een bouwkundig expert getoetst dient te worden aan het Bouwbesluit, het bestemmingsplan, lokale bouwverordening en soms ook de welstand. Mocht u hier meer over willen weten dan kunt u kijken op onze pagina over bouwvergunningen en vergunningsvrije en plichtige situatie.

“We Build 4 You vraagt voor u de omgevingsvergunning aan bij de gemeente voor uw nokverhoging”

Op zoek naar een 2D bouwtekening of 3D bouwtekening voor uw nokverhoging? WB4U.nl heeft de beste ontwerpers van grafische bouwtekeningen in huis. Daarnaast ontzorgt We Build 4 You bij het aanvragen van een bouwvergunning en de realisatie van uw nokverhoging.

Vragen?

Neem dan contact op met Sven Teeuwen.

Meer informatie

We build 4 you is een ervaren partij die dankzij haar jarenlange ervaring weet waar gemeenten naar vragen en hoe de klus geklaard dient te worden. Een van onze bouwkundige experts maakt voor u een kloppende bouwtekening nokverhoging en, indien gewenst, tekenen wij deze in 3D zodat u vooraf een goed beeld krijgt van het eindresultaat.

Wij kennen de regels van nokverhogingen en toetsen aan het bouwbesluit

De ingediende bouwtekening nokverhoging wordt getoetst op de mate waarin het voldoet aan het Bouwbesluit, het geldende bestemmingsplan en of het valt binnen de lokale bouwverordeningen. Soms komt ook welstand in beeld. Behalve een bouwtekening voor een nokverhoging vragen wij ook de omgevingsvergunning voor u aan. Dat doen wij bij de gemeente waarin u woonachtig bent. Ongeacht of wij namens u een 2D of een 3D-tekening maken, kunt u er vanuit gaan dat wij alleen tekeningen maken die voldoen aan de gestelde normen. Door middel van onze tekeningen wordt het de gemeente snel duidelijk wat de bedoeling is.

Wij zijn van alle markten thuis!

Behalve voor een bouwtekening nokverhoging kunt u bij ons voor meer bouwkundige zaken terecht. Zo maken wij berekeningen voor u, kunnen wij u bouwkundig advies geven en kunnen wij eventuele bouwbegeleiding aanbieden. Ook voor een bouwkundig rapport klopt u bij ons aan. Met onze parate kennis en ervaring kunnen wij u altijd op de beste manier van dienst zijn.

Als wij ingeschakeld worden voor een bouwtekening voor een nokverhoging, dan maken wij eerst kennis om zo inzicht te krijgen in de specifieke wensen die u heeft. Meteen tijdens dit eerste gesprek kunnen wij u advies geven vanuit onze kennis, maar vooral ook vanuit onze ervaring. Vervolgens maken wij een scherpe offerte zodat u altijd precies weet waar u aan toe bent. Daarna starten wij met uw bouwtekening nokverhoging zodat u inzicht krijgt in hoe uw verbouwing er uiteindelijk uit gaat zien. Wij verwerken de door u gewenste situatie uit tot een bouwtekening nokverhoging. Als wij de bouwtekening voor uw nokverhoging in orde hebben gemaakt en indien nodig zullen wij ook alle aanvullende berekeningen verzorgen

Stap 1 Offerte | Werkwijze wb4u

Vraag een offerte aan

Stap 1

Offerte Fase

Stap 2 Kennismaking | Werkwijze wb4u

OFFERTE FASE

Stap 2

Kennismaking

Stap 3 Voorstel | Werkwijze wb4u

OFFERTE FASE

Stap 3

Ontvang ons voorstel

Stap 4 Akkoord | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 4

Ja ik wil

Stap 5 De expert | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 5

Maak kennis met uw expert

Stap 6 Project inplannen | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 6

Wij plannen het werk in

Stap 7 Controle ronde | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 7

Controle ronde

Stap 8 Oplevering | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 8

Oplevering of indienen

Om te zorgen dat de gemeente de tekeningen accepteert is het noodzakelijk om deze op de juiste manier aan te leveren zodat de omgevingsvergunning kan worden verkregen. Hieronder een lijst met zaken die We Build 4 You verwerkt in zijn tekeningen.

Behalve de daadwerkelijke bouwtekening maken wij de vergunningsaanvraag helemaal compleet met plattegronden, gevelaanzichten, doorsneden, detailtekeningen, situatieschetsen, de constructie en een daglichtberekening om maar een aantal zaken te noemen. U hoeft zich zelf nergens druk over te maken, wij ontzorgen u volledig als het gaat om een bouwtekening voor een nokverhoging.

Waar u zich wel alvast in kunt verdiepen is over de stijl van de nokverhoging die u wenst. Wat betreft de stijl kunt u kijken naar de andere woningen bij u in de straat, of rijd een rondje door uw stad om inspiratie op te doen. Uiteraard houdt u ook rekening met de stijl van uw eigen woning bij de keuzes die u maakt. Ook belangrijk is om na te denken over de afwerking van de nokverhoging. Welke afwerking hebt u voor ogen? Is dat metselwerk, kiest u liever voor steenstrips of toch liever voor hout of kunststof? Daarnaast kunt u alvast nadenken over welke dakpannen u wilt, leien of koper op uw dak, en denkt u hardop na over de kozijnen indeling. Kiest u voor kunststof kozijnen, of hebt u liever kozijnen van hout of aluminium? Ook andere plannen kunt u voor uzelf alvast op papier zetten. Zo zou u kunnen overwegen een dakkoepel aan te laten brengen of kunt u kiezen voor een lichtstraat. Dit zijn erg stijlvolle oplossingen om meer natuurlijke lichtinval te realiseren.

Voor het aanvragen van de bouwtekening nokverhoging kunt u zich alvast gaan bedenken hoe de afwerking van binnen eruit moet komen te zien. Waar komt bijvoorbeeld de trap? In de meeste gevallen wordt de trap recht boven de bestaande trap geplaatst. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Geef daarnaast de indeling van de wanden aan en waar deuren moeten komen in de nieuwe situatie. Denk alvast na over de materialen waarmee u wilt werken, dit kan later een hoop besparen.

Bouwtekening nokverhoging We Build 4 You

Om te zorgen dat u een goede bouwtekening voor uw nokverhoging ontvangt maken wij een op maat gemaakte offerte. Zo zorgen wij ervoor dat u vooraf weet wat de kosten zijn voor het uittekenen en berekenen van uw nokverhoging.

Om te zorgen dat u een goede bouwtekening ontvangt plannen wij een kennismakingsgesprek in, hierin nemen wij de tijd om u te leren kennen en uw wensen te achterhalen. Als wij dit duidelijk hebben starten wij met het tekenwerk. Vaak gebeurt dit bij ons aan de hand van 3D tekenwerk. Dankzij deze tekenmethode krijgt u visueel goed inzicht in hoe de uiteindelijke situatie er uit ziet. Zo kunt u vooraf voelen of dit is wat u wilt.

Zodra het tekenwerk is afgerond maken wij een constructieberekening. Hiermee tonen wij aan dat de huidige, maar ook de nieuwe constructie-elementen van uw object voldoende sterk zijn. Lees hierover meer op onze pagina constructieberekeningen.

De prijs voor een tekening van een nokverhoging ligt gemiddeld tussen de € 800,- en € 1.600,-.

Om een goed inzicht te krijgen in deze kosten voor het bouwkundig tekenwerk en constructieve rekenwerk maakt We Build 4 You een op maat gemaakte prijscalculatie voor u. Wij proberen deze prijs binnen 1 dag bij u in af te leveren door middel van een uitgebreide offerte.

Recente uitbouw projecten

Per jaar maken wij meer dan 300 tekeningen. Hiervan heeft meer dan de helft een constructieberekening. Hiernaast een aantal van onze woningbouwprojecten die wij dit jaar hebben opgeleverd.

Wij realiseren zowel Nieuwbouw als Verbouw projecten van Ontwerp tot Oplevering.

Google review

Google Review We Build 4 You
Zakelijk

Paul Veninga

Een fijne partij om mee samen te werken!

We Build 4 You Reviews
Particulier

Simon Ric-Hansen

Fantastic service and a pleasure dealing with them!

Reviews We Build 4 You
Particulier

Sandra Slotegraaf

Wij hebben een zeer goede en professionele begeleiding gehad bij de aanvraag van een omgevingsvergunning. Gemeente deed erg moeilijk, maar de medewerkers van We Build 4 You hebben zich extra ingezet en vastgebeten richting de gemeente met een positief resultaat.

Review We Build 4 You
Particulier

Jessica Hooghiemstra

Met veel plezier samengewerkt met ontwerper, die op korte termijn iets lastigs voor me moest tekenen en vervolgens een mooie vergunningsaanvraag bij de gemeente heeft gemaakt. Zeer enthousiast, groot inlevingsvermogen en kennis van zaken. Dat t uiteindelijk toch iets duurder werd omdat er alsnog technische zaken bij kwamen kijken was ok: omdat er vertrouwen was!

Reviews We Build 4 You
Particulier

Mariska de Jong - Maarsen

Het is een fijn bedrijf. Ze denken mee, komen met oplossingen. Ze houden je goed op de hoogte hoe het met je tekeningen ervoor staat. Komen hun afspraken na. Ze hebben het erg druk, hierdoor is er tussendoor weinig tijd om te bellen met vragen. Het moet op afspraak.

Google Review We Build 4 You
Zakelijk

Arjen Pronk

Dank voor je heel vlotte hulp en je werk. Dit gaan we zeker vaker doen!

Google Reviews We Build 4 You
Particulier

Wim Dekker

Onlangs hebben wij van de diensten van We Build 4 U gebruik gemaakt. In dit geval het verzorgen van de tekeningen voor een bouwaanvraag voor onze woning. Direct na het eerste contact is Sven van het doorpakken. Hij luistert goed naar wat jouw wensen zijn en weet dit feilloos te vertalen naar de tekening. Binnen vier werkdagen zijn de tekeningen aangeleverd en kon ik mijn aanvraag bij de gemeente voltooien.

We Build 4 You Reviews
Particulier

Erik Meijers

De start van je verbouwing start bij We Build 4 You Bouwadvies. Via een kennis zijn wij onlangs in contact gekomen met Sven Teeuwen. In de afgelopen periode heeft hij onze bouwtekeningen opgesteld, de vergunning aanvraag gedaan en gaat ook de aankomende verbouwing begeleiden. Ik kijk uit naar de verdere samenwerking!

We Build 4 You Review
Particulier

Christiaan de Ridder

We Build 4 You Bouwadvies hielp ons met de tekeningen, het advies en de vergunningaanvraag voor onze nieuwe woning. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Sven en team werken snel, nauwkeurig en leveren op tijd. Toen we doordeweeks geen tijd hadden voor een adviesafspraak, bood Sven aan om zaterdag langs te komen, helemaal top. Ze denken goed mee en komen met inzichten en oplossingen die je niet verwacht. Ik beveel We Build 4 You Construction Advice van harte aan.

Review We Build 4 You
Particulier

Sanne Schouten

Betrokken, vriendelijke en professionele organisatie. Wij hebben onze bouwtekeningen door Sven Teeuwen laten maken. Hij denkt mee, levert op tijd en maakt mooie tekeningen.

We Build 4 You Recensies
Particulier

Darryl van Duivenvoorde

Wij hebben gebruik gemaakt van de diensten van WB4U. Sven en zijn team hebben de tekeningen voor ons verzorgd voor een vergunning aanvraag bij de gemeente. Door de drukte duurde het iets langer dan gebruikelijk, wat ik begreep. Toch nog vrij snel de tekeningen ontvangen en kunnen indienen bij de gemeente. Volgende keer maak ik weer gebruik van de diensten van WB4U.

We Build 4 You Review
Particulier

Marcel Luijsterburg

Top bedrijf! Super leuk in de omgang, snelle service en goed tekenwerk. Ik heb ik het verleden bij een ander tekeningen laten maken en dat lijkt nergens op in verhouding met dit.

Google Reviews We Build 4 You
Zakelijk

Robbie Tol

Al jaren laten wij door we build 4 you en hun partners tekenwerk maken. Fijne partij dus om mee samen te werken.

We Build 4 You Reviews
Particulier

Rezan Matyar

Onlangs tekeningen laten maken voor onze nieuwe dakopbouw. Super tevreden over de kwaliteit en service die geleverd is !

Google Review We Build 4 You
Particulier

Pieter Maes

Sven heeft ons erg goed geholpen bij het maken van de bouwtekeningen en het aanvragen van de omgevingsvergunning. Naast het goede advies geven de 3D tekeningen ook een heel mooi beeld van het te verwachten resultaat. Nogmaals heel erg bedankt!!!

Waarom We Build 4 You

eerlijk, open, en transparant.

We Build 4 You is een modern bedrijf dat wordt geleid door twee jonge gedreven eigenaren met op de achtergrond twee ervaren rotten die ieder al 35 jaar meelopen. Gezamenlijk zijn wij goed voor honderden, zo niet duizenden, bouwtekeningen en voorspoedig verlopen projecten. Onze positieve reviews geven aan dat klanten ons werk waarderen.

Samen met ons ervaren team van 8 tekenaars zijn wij in staat vakkundig en op een hoog tempo tekenwerk en berekenwerk te leveren.

Het kiezen van de juiste partij voor een bouwtekening nokverhoging

Nu duidelijk is hoe het proces rondom een bouwtekening nokverhoging voor u zal verlopen, is het nog een kwestie van het kiezen voor de juiste partij. Er zijn vele bedrijven die de werkzaamheden voor hun rekening kunnen en willen nemen. Uiteraard zoekt u naar die ene partij die net iets meer kan bieden. In de beschrijving van het proces rondom de bouwtekening voor een dakopbouw beschreven wij al wat onze werkwijze is. Onze specialistische werkwijze alleen al is een geldige reden om voor ons te kiezen.

We build 4 You is een ervaren partij die dankzij haar jarenlange ervaring weet waar gemeenten naar vragen en hoe de klus geklaard moet worden. Een van onze bouwkundige experts maakt voor u een kloppende bouwtekening dakopbouw en, wanneer gewenst, tekenen we deze in 3D zodat u vooraf een goed beeld krijgt van het eindresultaat.

Open en eerlijk

Er is echter meer. Wij zijn een bedrijf dat er écht voor gaat. Wij zien problemen niet als tegenslag, maar als een uitdaging! Dat heeft alles te maken met het feit dat u stuit op een groep mensen met passie voor de bouw. En dat dragen wij ook nadrukkelijk uit. Daarnaast zijn wij altijd open en eerlijk en werken wij als partners samen met u als klant. Samen komen wij veel verder dan alleen. Heeft u vragen over een eventuele samenwerking? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij hebben altijd een bouwkundig expert voor u klaar staan om alles met u door te nemen.

Trots op uw opdracht

Hoewel het maken van een bouwtekening nokverhoging volgens vaste protocollen uitgevoerd moet worden, proberen wij in al onze werkzaamheden vooruitstrevend te zijn. We streven ernaar continu te vernieuwen en te ontwikkelen. Betere technieken maken het werk voor onze mensen prettiger en het resultaat voor u nog beter. Bovenal zijn wij trots op wat we doen en dit is terug te zien in de manier waarop we de werkzaamheden voor u aanpakken. Inspiratie is voor ons motivatie en goed doen doet goed volgen. U weet dus waar u moet zijn als u een bouwtekening dakopbouw wilt laten maken. Wij van We Build 4 You zorgen ervoor dat u trots zal zijn op het resultaat van uw dakopbouw . Kortom, voor uw bouwtekening nokverhoging bent u bij ons aan het juiste adres.

Door onze ervaring weten wij precies waar een bouwtekening nokverhoging aan moet voldoen en wat wij door middel van deze tekening moeten laten zien. Dit is met name belangrijk als wij aan de slag gaan met een bouwtekening van uw nokverhoging in de vorm van een bouwaanvraag tekening. Deze tekening wordt gemaakt op het moment dat het definitieve ontwerp van de dakopbouw een feit is. Dat betekent wanneer de gebruikte vormen in het te bouwen of verbouwen van uw nokverhoging helemaal helder zijn en er ook voldoende zekerheid is over de materialen die u daarvoor wilt gaan gebruiken. Ook moet er duidelijkheid zijn op het gebied van zaken als de gevel- en dakrand afwerking. Deze bouwtekening nokverhoging is zowel voor uzelf als voor de aannemer en de gemeente noodzakelijk. De gemeente baseert hierop namelijk haar beslissing om al dan niet een vergunning te verlenen.

De bouwtekening is een verplicht onderdeel van de vergunningsaanvraag en is daardoor erg belangrijk. Mocht u iets willen gaan bouwen, dan zult u dus een bouwtekening van uw nokverhoging moeten hebben. Het is belangrijk dat deze bouwtekening uw wensen goed visualiseert. Het is dan ook belangrijk dat u dit door een expert laat maken. Kies daarom voor ons!

Behalve voor een bouwtekening nokverhoging kunt u bij ons voor meer bouwkundige zaken terecht. Zo maken wij berekeningen voor u, kunnen wij u bouwkundig advies geven en kunnen wij eventuele bouwbegeleiding aanbieden. Ook voor een bouwkundig rapport klopt u bij ons aan. Met onze parate kennis en ervaring kunnen wij u altijd op de beste manier van dienst zijn.

Uiteraard maken wij voor u ook een bouwtekening nokverhoging in de vorm van een ontwerptekening. Wij beelden met deze tekening uw ideeën uit en leggen dat vast in een  ontwerp. Deze ontwerptekening wordt voornamelijk gemaakt aan de start van een bouwproces, om op deze wijze inzicht te krijgen in het door u gewenste ontwerp. Omdat deze tekeningen voornamelijk met de hand worden gemaakt, spreken wij ook wel van een ontwerpschets. Er wordt geschetst met de wettelijke mogelijkheden in het achterhoofd, net als dat alleen getekend wordt zodra de constructie ook daadwerkelijk mogelijk is. Ook worden de kosten vaak al meegenomen. Wij willen zo vooral een reëel beeld schetsen van iets wat daadwerkelijk binnen uw mogelijkheden ligt.

Verder zijn wij specialist in het maken van bestektekeningen, dit zijn tekeningen die tot in detail uitgewerkt zijn en een vervolg zijn op de bouwaanvraagtekeningen. In een bestek of technische omschrijving worden alle materialen die gebruikt worden ingetekend. Het zijn uitgewerkte tekeningen waarin het gebouw of object bouwtechnisch op elkaar aansluit. Mocht u zoeken naar de geschikte partij voor 3D visualisatiesconstructietekeningensplitsingstekeningen of slooptekeningen, dan bent u bij ons ook meteen aan het enige juiste adres. Want ook die bouwtekening voor je huis nemen wij graag voor onze rekening.

Bij ons kunt u niet alleen terecht voor tekenwerk. Wij hebben namelijk een zeer compleet aanbod en dit houdt in dat u bij ons ook terecht kunt voor het berekenwerk zoals constructieberekeningen. Tevens kunt u bij ons terecht voor de daglicht- en ventilatieberekeningen. Wij werken ook de brandveiligheidseisen uit. Doordat wij dit allemaal aanbieden vindt u in ons een partij die u met het totale plaatje kan helpen. Nadat u met ons in zee gegaan bent weet u precies wat u kunt verwachten en kunt u een bouwvergunning aanvragen.

De Koffie staat voor u klaar!

Wij tekenen het!

We Build 4 You kan indien u een bouwtekening wenst een offerte voor u maken. Vraag een offerte voor een Bouwtekening of vergunningstekening aan via het contact formulier.

VACATURE DELEN