Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:30; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Meubelmakerstraat 9e, 1991JD, Velserbroek icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 + (31) 06 26 26 27 60 icon_widget_image Info@wb4u.nl

ARCHIEFTEKENINGEN

Bouwtekeningen opvragen

Zoekt u uw bouwtekeningen?

PRACHTIGE

Bouwtekening opvragen

In de meeste gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig als u wilt bouwen of verbouwen. Er zijn enkele objecten waarvoor u geen vergunningaanvraag hoeft te doen. U kunt dan vergunningsvrij bouwen. Voor de meeste bouwwerken heeft u echter wel een vergunning nodig en dan zal u diverse documenten moeten overhandigen aan de gemeente. Belangrijk is ook dat u een bouwtekening aan de gemeente overhandigt. Als het een verbouwing betreft, is het vaak overbodig om een volledig nieuwe tekening van uw woning te laten maken. U kunt namelijk de bestaande bouwtekening opvragen bij de gemeente.

 

Hoe kunt u de bouwtekening opvragen?

De originele bouwtekening van uw woning opvragen hoeft niet lastig te zijn. Meestal vindt u de bouwtekeningen terug in het gemeentearchief. De bouwtekening opvragen doet u dan probleemloos en kunt u gemakkelijk inzien. Iedere woning heeft in principe een eigen bouwdossier. Daarin vindt u alle historische informatie over de woning terug, waaronder dus de bouwtekeningen.

 

Hoe gemakkelijk het is om het bouwdossier op te vragen, is afhankelijk van uw gemeente. Zo heeft de ene gemeente veel meer documenten gedigitaliseerd dan een andere gemeente. Wanneer het bouwdossier niet digitaal is opgeslagen, dan moet u zelf een afspraak maken bij de gemeente. U mag de originele documenten niet meenemen, maar kunt eventueel wel een kopie laten maken in het gemeentehuis. Wanneer de documenten digitaal zijn opgeslagen, kunt u deze vaak gewoon downloaden. Of de gemeente stuurt u de tekeningen digitaal op in foto formaat.

Soms zijn de tekeningen verloren gegaan

Als u een oudere woning heeft, kan het ook zo zijn dat de bouwtekeningen verloren zijn gegaan. Zo zijn er veel documenten uit het gemeentearchief in Rotterdam verloren gegaan door de Tweede Wereldoorlog. Ook zijn er gemeentearchieven beschadigd door brand en waterschade bijvoorbeeld. Wanneer de originele documenten van uw woning verloren zijn gegaan, zit een bouwtekening opvragen er helaas niet op. In dat geval zal het maken van een nieuwe bouwtekening iets meer tijd kunnen kosten. De originele tekeningen kunnen dan namelijk niet als uitgangspunt gebruikt worden. U kunt de woning dan alsnog in kaart laten brengen door een specialist zoals We Build 4 You. Vraag indien u uw woning wil laten inmeten een offerte op via onze contactpagina.

 

Met alleen de originele tekening krijgt u geen bouwvergunning

Vanzelfsprekend krijgt u met de originele bouwtekening van uw woning niet zomaar een vergunning om te verbouwen. Wél bespaart het u tijd en kosten als u een nieuwe bouwtekening laat maken. De originele tekening kan dan namelijk als uitgangspositie gebruikt worden. Er kunnen ook andere redenen zijn om de originele bouwtekening op te vragen. De tekening kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden om eenvoudiger een 3D render van uw woning te maken.

 

Een bouwtekening laten maken

Is het bouwtekening opvragen gelukt, dan kunt u een nieuwe bouwtekening laten maken voor uw vergunningsaanvraag. Dat kunt u het best aan een specialist als We Build 4 You overlaten. Wij hebben veel ervaring en kennen het bouwbesluit. Tijdens het maken van de tekening controleren we al of het ontwerp aan de lokale regels en de regels van het bouwbesluit voldoet. Ook als uw originele bouwtekeningen verloren zijn gegaan, kunnen wij een bouwtekening voor u maken.

 

Een 2D bouwtekening laten maken

Een 2D bouwtekening is een technische tekening van een gebouw of infrastructuur. De originele bouwtekeningen van uw woning zijn doorgaans in 2D. Wij kunnen de originele bouwtekening in dit geval relatief eenvoudig uitbreiden voor de vergunningsaanvraag van uw verbouwing. Bij We Build 4 You werken we zorgvuldig bij het maken van uw bouwtekening en zorgen we ervoor dat uw wensen op de juiste manier vertaald worden.

 

Een 3D bouwtekening opvragen

Behalve dat we een 2D bouwtekening voor u kunnen maken, zijn we ook in staat om 3D bouwtekeningen te maken. Zo kunt u als het ware om het bouwwerk heen draaien met uw computer of laptop. U krijgt een digitale versie van het bouwwerk. Een 3D tekening heeft een aantal voordelen. Zo is de mens visueel ingesteld en krijgt u met een 3D bouwtekening een beter beeld van het ontwerp. Eventuele fouten kunnen gemakkelijker worden opgespoord. Bovendien is het ook de beste manier om voor uzelf te bepalen of het ontwerp naar wens is. Het maakt het voor de aannemer ook eenvoudiger om de tekening naar een bouwwerk te vertalen.

 

Hoe wij uw wensen naar een tekening vertalen

Wilt u een nieuwe bouwtekening opvragen bij We Build 4 You? Dan nemen we eerst goed met u door wat uw wensen zijn. De kans is groot dat u al een redelijk beeld heeft van wat voor bouwwerk u wilt realiseren. Om de wensen nog beter in kaart te brengen, kunnen we een ontwerptekening maken. Bij het maken van die tekening houden we ook rekening met het budget dat u aan het project toekent. Er zijn namelijk altijd ontzettend veel mogelijkheden in de bouw.

 

Is het ontwerp goedgekeurd? Dan kunnen we een vergunningstekening / bouwaanvraagtekening realiseren. Het is goed om te weten dat u niet altijd een vergunningaanvraag hoeft in te dienen. Er zijn enkele objecten die daarvan zijn vrijgesteld. Doorgaans is er echter wel een vergunning nodig. In dat geval is ook een goede bouwtekening noodzakelijk.

 

Als de bouwaanvraagtekening gemaakt wordt, zullen we ook de buitenmaterialen, vormen en zelfs de details goed uitwerken. Daarnaast gaan wij voor u na of het bouwwerk voldoet aan de regelgeving. De kans dat de vergunning wordt afgewezen, ligt daardoor een stuk lager.

Wij ontwerpen het!

We Build 4 You kan indien u een bouwtekening wenst te laten maken of op wil vragen een offerte voor u maken. Vraag een offerte voor een Bouwtekening, ontwerpbegeleiding of constructieberekeningen aan via het contact formulier.

Google Review

We Build 4 You Recensies

Top bedrijf! Super leuk in de omgang, snelle service en goed tekenwerk. Ik heb ik het verleden bij een ander tekeningen laten maken en dat lijkt nergens op in verhouding met dit.

Particulier

Marcel Luijsterburg

We Build 4 You Recensies

Al jaren laten wij door we build 4 you en hun partners tekenwerk maken. Fijne partij dus om mee samen te werken.

Zakelijk

Robbie Tol

We Build 4 You Recensies

Onlangs tekeningen laten maken voor onze nieuwe dakopbouw. Super tevreden over de kwaliteit en service die geleverd is !

Particulier

Rezan Matyar

Sven heeft ons erg goed geholpen bij het maken van de bouwtekeningen en het aanvragen van de omgevingsvergunning. Naast het goede advies geven de 3D tekeningen ook een heel mooi beeld van het te verwachten resultaat. Nogmaals heel erg bedankt!!!

Particulier

Pieter Maes