Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:00; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Haringkade 18, 1976 CP IJmuiden icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 icon_widget_image [email protected]

BOUWKUNDIG ADVIES

 • Advies van A tot Z
 • Door middel van goed advies vindt u de juiste weg in de bouw.
Advieswerk

Persoonlijk advies

Vast tarief

25 jaar ervaring

Home » Bouwkundig advies

Bouwkundig advies

Waarom bouwkundig advies?

Uw eigen huis bouwen of verbouwen is voor de meeste mensen een droom, die over het algemenen één a twee keer in het leven wordt gerealiseerd. Want bouwen of verbouwen is een ingrijpend proces, dat veel van uw tijd en aandacht vraagt, zelfs wanneer u alles uit handen geeft. U bent immers de opdrachtgever en daardoor aanspreekpunt en eindverantwoordelijke. Kiest u voor prefab bouwen dan nog is er sprake van maatwerk – zij het minder – en dient u alsnog beslissingen nemen en de kosten in de gaten houden. De hamvraag is dus: hoe breng u uw bouwavontuur tot een goed einde, zodat uw ideale woonwensen worden vervuld én u – bij voorkeur ruim – binnen het budget blijft?

Zoals de bouw van een object start met het leggen van een degelijk fundament, zo starten de woonwensen met een bouwkundig advies van een bekwame professional. Onafhankelijke bouwkundige begeleiding is noodzakelijk om van het begin af aan het project in goede banen te leiden, tijdens de bouw of verbouwing het overzicht op alle disciplines te behouden en tot slot het nieuwbouw of verbouw object naar volle tevredenheid op te leveren, zowel kwalitatief als op financieel gebied.

Vragen?

Neem dan contact op met Sven Teeuwen.

Meer informatie

WB4U werkt de droom van u als opdrachtgever uit aan de hand van ons geavanceerde 2D of 3D tekenprogramma’s, Excel sheets, bestekken en calculatieprogramma.

Een bouwtekening is niet alleen noodzakelijk voor de opdrachtgever, maar ook voor de aannemer en de gemeente, wanneer een vergunning noodzakelijk is. Met een vergunningstekening kunt u deze eenvoudig aanvragen. Ook bij lastigere vergunningen helpt WB4U u graag, zoals een verzoek om te mogen afwijken van het bestemmingsplan, het veranderen van een monument en het legaliseren van een afwijkend object.

“De aanpak van WB4U zie je terug als financiële meevaller in uw totale kostenplaatje; wij realiseren besparingen tussen de 7 en 10 procent op de bouwkosten.” In tegenstelling tot het traditioneel inhuren van een aannemer.

Deze besparing is vooral te danken aan de zeer ervaren bouwbegeleiders van WB4U, die toezicht houden op kwaliteit, planning en budget. Zij geven advies op de diverse terreinen van de bouw of verbouwing en voeren hun controlerende en coördinerende taken op een prettige manier uit. Dat wil zeggen met respect voor u als opdrachtgever, voor de aannemer en voor de maatwerkspecialisten. De bouwbegeleiders voorkomen technische risico’s en bouwfouten door het werk met regelmaat te toetsen aan de relevante bouwvoorschriften, kwaliteitsnormen en aan de richtlijnen van de verzekeringsmaatschappij. Waargebeurde anekdote: Een aannemer die een aanbieding had gedaan en de goedkoopste was koste uiteindelijk 15% meer aan allerlei meerwerk omdat de helft maar in de offerte stond. De bouwbegeleiders waken over alle afspraken, de bouwtekeningen, tijd en geraamde uitgaven.

Binnen het kopje bouwkundig advies zijn een aantal zaken van belang te weten. Er zijn 3 soorten bouwkundig advies te verkrijgen binnen We Build 4 You. Wil u hier meer over weten, dan kunt u voor de volgende diensten op onze expertise rekenen:

 1. Bouwkundig advies
  Betreft algemeen advies. Waarin wij u over de kleinste dingen kunnen adviseren.
 2. Bouwbegeleiding
  Bouwbegeleiding betreft de begeleiding gedurende de ontwerp en aanvraagfase tot uitbesteding van het werk bij een aannemer.
 3. Bouwmanagement
  Betreft het volledig management van uw bouwwerk van initiatief tot oplevering.

Neem direct contact op met bouwprofessionals van We Build 4 You of lees snel verder.

bouwkundig advies

Als wij ingeschakeld worden voor een bouwkundig advies, dan maken wij eerst kennis om zo inzicht te krijgen in de specifieke wensen die u heeft. Meteen tijdens dit eerste gesprek kunnen wij u advies geven vanuit onze kennis maar vooral ook vanuit onze ervaring. Vervolgens maken wij een scherpe offerte zodat u altijd precies weet waar u aan toe bent. Daarna starten wij met uw bouwkundig advies zodat u inzicht krijgt in hoe uw verbouwing er uiteindelijk uit gaat zien. Wij verwerken de door u gewenste situatie tot een bbouwkundig advies. Als wij de bouwkundig advies in orde hebben gemaakt en indien nodig zullen wij ook alle aanvullende berekeningen verzorgen

Stap 1 Offerte | Werkwijze wb4u

OFFERTE FASE

Stap 1

Vraag een offerte aan

Stap 2 Kennismaking | Werkwijze wb4u

OFFERTE FASE

Stap 2

Vraag een offerte aan

Stap 3 Voorstel | Werkwijze wb4u

OFFERTE FASE

Stap 3

Kennismaking

Stap 4 Akkoord | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 4

Ontvang ons voorstel

Stap 5 De expert | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 5

Ja ik wil

Stap 6 Project inplannen | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 6

Maak kennis met uw expert

Stap 7 Controle ronde | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 7

Controle ronde

Stap 8 Oplevering | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 8

Oplevering of indienen

Het verbouwen of nieuw bouwen van een bouwwerk is een ingewikkeld en tijdrovend proces dat goed begeleid dient te worden om, onder andere, kosten te beperken. Bouwkundig advies op maat kan van essentieel belang zijn. We Build 4 You adviseert u over verschillende bouwkundige onderwerpen. Wij ondersteunen, bieden advies en assisteren tijdens de start van een idee. Ook denken we mee over het ontwerp en de tekeningen, tot er een compleet uitgewerkt plan op tafel ligt.

We maken gebruik van innovatieve technologie en bevriende partners om onze bouwprojecten af te ronden, wat betekent dat we altijd op de hoogte blijven van de nieuwste technologie op het gebied van architectuur en de bouw.

“Geld besparen voor u, als onze opdrachtgever, door uitgekiend en efficiënt te werken, is voor ons WB4U-team van gepassioneerde bouwadviseurs, tekenaars, constructeurs, bouwmanagers en bouwkostendeskundigen, net zo’n uitdaging als het begeleiden van de bouw of verbouwing zelf.”

Eigenaar van We Build 4 You, Sven Teeuwen: “Onze aanpak is gebaseerd op ons maatwerk aanvalsplan. Dit plan houdt in dat we gezamenlijk uw wensen in kaart brengen en aansluitend de taken slim verdelen. Daarbij behouden we vanuit onze organisatie de helicopterview, zowel op hoofdlijnen als op detail niveau. We overleggen wat u als opdrachtgever mogelijk zelf kunt doen, bijvoorbeeld het definitief vormgeven van uw idee -al dan niet met hulp van onze experts- en welke taken de externe maatwerkspecialisten oppakken. Veel van de specialisten die wij in huis hebben en waarmee wij samenwerken of die wij aanbevelen zijn zelfstandig ondernemer en daarom op maat in te huren.”

bouw advies

Een goed voorbeeld van een waardevol bouwkundig advies, dat juist vandaag de dag zeer actueel is, is extra aandacht voor ventilatie in uw object. Natuurlijke ventilatie dankzij buitenlucht.

De afgelopen decennia is er ‘te degelijk’ gebouwd in Nederland. Woningen ‘ademen’ niet meer; de objecten bestaan vaak uitsluitend uit betonnen vloeren en wanden. Hierin zijn geen kieren en naden meer te ontdekken, zoals in huizen die gebouwd zijn in de jaren ’30. Ventileren is goed met het oog op het laten verwaaien van zogeheten aerosolen, die – zoals we inmiddels weten – dragers van een virus kunnen zijn. Uw woning of bedrijfspand dient u dus goed te ventileren dankzij voldoende ramen, roosters en ventilatiesystemen. WB4U denkt hierover graag met u mee en houdt rekening met dergelijke, eigentijdse wensen.

Sven Teeuwen: “Bij WB4U bespreken we alle ins en outs zorgvuldig vooraf, zodat we gezamenlijk, doelgericht uw droom (en ons volgende topresultaat) realiseren. U krijgt als opdrachtgever een vast contactpersoon toegewezen. Zo houden we de lijnen kort. Dit werkt prettig, vooral wanneer we snel moeten schakelen. Ook ontstaat er een vertrouwensband tussen u als opdrachtgever, en uw contactpersoon; een band die onze samenwerking ten goede komt.”

“Is uw droom een bestaande woning aankopen? Ook dan kun je een beroep op WB4U doen; wij keuren het object en brengen eventuele gebreken in kaart.”

Google review

Google Review We Build 4 You
Zakelijk

Paul Veninga

Een fijne partij om mee samen te werken!

We Build 4 You Reviews
Particulier

Simon Ric-Hansen

Fantastic service and a pleasure dealing with them!

Reviews We Build 4 You
Particulier

Sandra Slotegraaf

Wij hebben een zeer goede en professionele begeleiding gehad bij de aanvraag van een omgevingsvergunning. Gemeente deed erg moeilijk, maar de medewerkers van We Build 4 You hebben zich extra ingezet en vastgebeten richting de gemeente met een positief resultaat.

Review We Build 4 You
Particulier

Jessica Hooghiemstra

Met veel plezier samengewerkt met ontwerper, die op korte termijn iets lastigs voor me moest tekenen en vervolgens een mooie vergunningsaanvraag bij de gemeente heeft gemaakt. Zeer enthousiast, groot inlevingsvermogen en kennis van zaken. Dat t uiteindelijk toch iets duurder werd omdat er alsnog technische zaken bij kwamen kijken was ok: omdat er vertrouwen was!

Reviews We Build 4 You
Particulier

Mariska de Jong - Maarsen

Het is een fijn bedrijf. Ze denken mee, komen met oplossingen. Ze houden je goed op de hoogte hoe het met je tekeningen ervoor staat. Komen hun afspraken na. Ze hebben het erg druk, hierdoor is er tussendoor weinig tijd om te bellen met vragen. Het moet op afspraak.

Google Review We Build 4 You
Zakelijk

Arjen Pronk

Dank voor je heel vlotte hulp en je werk. Dit gaan we zeker vaker doen!

Google Reviews We Build 4 You
Particulier

Wim Dekker

Onlangs hebben wij van de diensten van We Build 4 U gebruik gemaakt. In dit geval het verzorgen van de tekeningen voor een bouwaanvraag voor onze woning. Direct na het eerste contact is Sven van het doorpakken. Hij luistert goed naar wat jouw wensen zijn en weet dit feilloos te vertalen naar de tekening. Binnen vier werkdagen zijn de tekeningen aangeleverd en kon ik mijn aanvraag bij de gemeente voltooien.

We Build 4 You Reviews
Particulier

Erik Meijers

De start van je verbouwing start bij We Build 4 You Bouwadvies. Via een kennis zijn wij onlangs in contact gekomen met Sven Teeuwen. In de afgelopen periode heeft hij onze bouwtekeningen opgesteld, de vergunning aanvraag gedaan en gaat ook de aankomende verbouwing begeleiden. Ik kijk uit naar de verdere samenwerking!

We Build 4 You Review
Particulier

Christiaan de Ridder

We Build 4 You Bouwadvies hielp ons met de tekeningen, het advies en de vergunningaanvraag voor onze nieuwe woning. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Sven en team werken snel, nauwkeurig en leveren op tijd. Toen we doordeweeks geen tijd hadden voor een adviesafspraak, bood Sven aan om zaterdag langs te komen, helemaal top. Ze denken goed mee en komen met inzichten en oplossingen die je niet verwacht. Ik beveel We Build 4 You Construction Advice van harte aan.

Review We Build 4 You
Particulier

Sanne Schouten

Betrokken, vriendelijke en professionele organisatie. Wij hebben onze bouwtekeningen door Sven Teeuwen laten maken. Hij denkt mee, levert op tijd en maakt mooie tekeningen.

We Build 4 You Recensies
Particulier

Darryl van Duivenvoorde

Wij hebben gebruik gemaakt van de diensten van WB4U. Sven en zijn team hebben de tekeningen voor ons verzorgd voor een vergunning aanvraag bij de gemeente. Door de drukte duurde het iets langer dan gebruikelijk, wat ik begreep. Toch nog vrij snel de tekeningen ontvangen en kunnen indienen bij de gemeente. Volgende keer maak ik weer gebruik van de diensten van WB4U.

We Build 4 You Review
Particulier

Marcel Luijsterburg

Top bedrijf! Super leuk in de omgang, snelle service en goed tekenwerk. Ik heb ik het verleden bij een ander tekeningen laten maken en dat lijkt nergens op in verhouding met dit.

Google Reviews We Build 4 You
Zakelijk

Robbie Tol

Al jaren laten wij door we build 4 you en hun partners tekenwerk maken. Fijne partij dus om mee samen te werken.

We Build 4 You Reviews
Particulier

Rezan Matyar

Onlangs tekeningen laten maken voor onze nieuwe dakopbouw. Super tevreden over de kwaliteit en service die geleverd is !

Google Review We Build 4 You
Particulier

Pieter Maes

Sven heeft ons erg goed geholpen bij het maken van de bouwtekeningen en het aanvragen van de omgevingsvergunning. Naast het goede advies geven de 3D tekeningen ook een heel mooi beeld van het te verwachten resultaat. Nogmaals heel erg bedankt!!!

Waarom We Build 4 You

eerlijk, open, en transparant.

We Build 4 You is een modern bedrijf dat wordt geleid door twee jonge gedreven eigenaren met op de achtergrond twee ervaren rotten die ieder al 35 jaar meelopen. Gezamenlijk zijn wij goed voor honderden, zo niet duizenden, bouwtekeningen en voorspoedig verlopen projecten. Onze positieve reviews geven aan dat klanten ons werk waarderen.

Samen met ons ervaren team van 8 tekenaars zijn wij in staat vakkundig en op een hoog tempo tekenwerk en berekenwerk te leveren.

Kiezen voor We Build 4 You

Het kiezen van de juiste partij voor een bouwtekening dakkapel

Nu duidelijk is hoe het proces rondom een bouwtekening dakkapel voor u zal verlopen, is het nog een kwestie van het kiezen voor de juiste partij. Er zijn vele bedrijven die de werkzaamheden voor hun rekening kunnen en willen nemen. Uiteraard zoekt u naar die ene partij die net iets meer kan bieden. In de beschrijving van het proces rondom de bouwtekening voor een dakkapel beschreven wij al wat onze werkwijze is. Onze specialistische werkwijze alleen al is een valide reden om voor ons te kiezen.

We build 4 you is een ervaren partij die dankzij haar jarenlange ervaring weet waar gemeenten naar vragen en hoe de klus geklaard dient te worden. Een van onze bouwkundige experts maakt voor u een kloppende bouwtekening dakkapel en, indien gewenst, tekenen wij deze in 3D zodat u vooraf een goed beeld krijgt van het eindresultaat.

Open en eerlijk

Er is echter meer. Wij zijn een bedrijf dat er écht voor gaat. Wij zien problemen niet als tegenslag, maar als een uitdaging! Dat heeft alles te maken met het feit dat u stuit op een groep mensen met passie voor de bouw. En dat dragen wij ook nadrukkelijk uit. Daarnaast zijn wij altijd open en eerlijk en werken wij als partners samen met u als klant. Samen komen wij veel verder dan alleen. Heeft u vragen over een eventuele samenwerking? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij hebben altijd een bouwkundig expert voor u klaar staan om alles met u door te nemen.

Trots op uw opdracht

Ondanks het feit dat het maken van een bouwtekening dakkapel volgens vaste protocollen uitgevoerd moet worden, proberen wij in al onze werkzaamheden vooruitstrevend te zijn. We streven ernaar continu te vernieuwen en ontwikkelen. Betere technieken maken het werk voor onze mensen prettiger en het resultaat voor u nog beter. Bovenal zijn wij trots op wat we doen en dit is terug te zien in de manier waarop we de werkzaamheden voor u aanpakken. Inspiratie is voor ons motivatie en goed doen doet goed volgen. U weet dus waar u moet zijn als u een bouwtekening aanbouw of uitbouw wilt laten maken. Wij van We Build 4 You zullen zorgen ervoor dat u trots zal zijn op het resultaat van uw aanbouw of uitbouw. Kortom voor uw bouwtekening dakkapel bent u bij ons aan het juiste adres.

Onze ervaring

Door onze ervaring weten wij precies waar een bouwtekening dakkapel aan moet voldoen en wat wij door middel van deze tekening moeten laten zien. Dit is met name belangrijk als wij aan de slag gaan met een bouwtekening van uw dakkapel in de vorm van een bouwaanvraag tekening. Deze tekening wordt gemaakt op het moment dat het definitieve ontwerp van de dakkapel een feit is. Dat betekent wanneer de gebruikte vormen in het te bouwen of verbouwen van uw dakkapel helemaal helder zijn en er ook voldoende zekerheid is over de materialen die u daarvoor wilt gaan gebruiken. Ook moet er duidelijkheid zijn op het gebied van zaken als de gevel- en dakrand afwerking. Deze bouwtekening dakkapel is zowel voor uzelf als voor de aannemer en de gemeente noodzakelijk. De gemeente baseert hierop namelijk haar beslissing om al dan niet een vergunning te verlenen.

De bouwtekening is een verplicht onderdeel van de vergunningsaanvraag en is daardoor erg belangrijk. Mocht u iets willen gaan bouwen, dan zal u dus een bouwtekening van uw dakkapel moeten hebben. Het is belangrijk dat deze bouwtekening uw wensen goed visualiseert. Het is dan ook belangrijk dat u dit door een expert laat maken. Kies daarom voor ons!

Behalve voor een bouwtekening dakkapel kunt u bij ons voor meer bouwkundige zaken terecht. Zo maken wij berekeningen voor u, kunnen wij u bouwkundig advies geven en kunnen wij eventuele bouwbegeleiding aanbieden. Ook voor een bouwkundig rapport klopt u bij ons aan. Met onze parate kennis en ervaring kunnen wij u altijd op de beste manier van dienst zijn.

Samen ontwerpen wij de aanbouw van uw dromen

Uiteraard maken wij voor u ook een bouwtekening dakkapel in de vorm van een ontwerptekening. Wij beelden met deze tekening uw ideeën uit en leggen dat vast in een  ontwerp. Deze ontwerptekening wordt voornamelijk gemaakt aan de start van een bouwproces, om op deze wijze inzicht te krijgen in het door u gewenste ontwerp. Omdat deze tekeningen voornamelijk met de hand worden gemaakt, spreken wij ook wel van een ontwerpschets. Er wordt geschetst met de wettelijke mogelijkheden in het achterhoofd, net als dat alleen getekend wordt zodra de constructie ook daadwerkelijk mogelijk is. Ook worden de kosten vaak al meegenomen. Wij willen zo vooral een reëel beeld schetsen van iets dat daadwerkelijk binnen uw mogelijkheden ligt.

Wat wij nog meer voor u kunnen betekenen

Verder zijn wij specialist in het maken van bestektekeningen, dit zijn tekeningen die tot in detail uitgewerkt zijn en een vervolg zijn op de bouwaanvraagtekeningen. In een bestek of technische omschrijving worden alle materialen die gebruikt worden ingetekend. Het zijn uitgewerkte tekeningen waarin het gebouw of object bouwtechnisch op elkaar aansluit. Mocht u zoeken naar de geschikte partij voor 3D visualisatiesconstructietekeningensplitsingstekeningen of slooptekeningen, dan bent u bij ons ook meteen aan het enige juiste adres. Want ook die bouwtekening voor je huis nemen wij graag voor onze rekening.

Wij leveren ook alle benodigde berekeningen

Bij ons kunt u niet alleen terecht voor tekenwerk. Wij hebben namelijk een zeer compleet aanbod en dit houdt in dat u bij ons ook terecht kunt voor het berekenwerk zoals constructieberekeningen. Tevens kunt u bij ons terecht voor de daglicht- en ventilatieberekeningen. Wij werken ook de brandveiligheidseisen uit. Doordat wij dit allemaal aanbieden vindt u in ons een partij die u met het totale plaatje kan helpen. Nadat u met ons in zee gegaan bent weet u precies wat u kunt verwachten en kunt u een bouwvergunning aanvragen.

De Koffie staat voor u klaar!

Wij adviseren u!

We Build 4 You adviseert u in en rondom het bouwproces. Vraag een offerte voor advieswerk aan via het contact formulier.

VACATURE DELEN