Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:00; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Haringkade 18, 1976 CP IJmuiden icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 icon_widget_image [email protected]

BESTEKTEKENINGEN

  • 2D en 3D tekenwerk
  • Wij werken alles voor u tot in detail uit!
Tekeningen

Persoonlijk advies

Vast tarief

25 jaar ervaring

Home » Bouwtekeningen » Bestektekeningen

Bestektekeningen en Werktekeningen

Wat zijn Bestektekeningen?

Bestektekeningen en werktekeningen zijn een vervolg op bouwaanvraagtekeningen. Tijdens het aanvragen van de vergunning kan de bouwtekening nog niet volledig worden gemaakt. Hiervoor is extra informatie nodig.

Bijvoorbeeld is veelal nog onbekend wat voor afwerkingen gekozen worden. Tijdens de bestek of technische omschrijving fase dienen wij op zoek te gaan naar de gewenste materialen en afwerkingen. Al deze bepalingen die wij van grof naar fijn afwerken kunnen worden vastgelegd in een bestektekening van de woning of technische omschrijving. De keuze van een van deze twee hangt af van de complexiteit van een bouwwerk. Dit is het punt waarin de meeste vragen naar boven komen en verschillende punten als Ontwerp, Bouwtechniek, Constructieve veiligheid en installaties samen worden gevoegd.

Vragen?

Neem dan contact op met Sven Teeuwen.

Meer informatie

Een bestektekening is een uitgewerkte tekening die tot op detailniveau het gebouw of object bouwtechnisch op elkaar aansluit. De tekeningen verbinden het werk van de architect of tekstbureau met de constructeur, installateurs en eventueel nog andere partijen.

Wat zijn bestektekeningen | wb4u

Werktekeningen wordt door iedere partner gemaakt die bouwtechnisch meewerkt aan de bouw zelf. Denk hierbij aan:

  • Tekenbureau, (die het ontwerp maakt)
  • Constructeur (voor het constructieve geraamte)
  • Staalbouw (voor constructieve staal)
  • Prefab leveranciers (denk daarbij aan prefab beton en houten (HSB) elementen)
  • Installateurs (Elektra, Water, Gas, Data, Ventilatie)
  • Lift en overige installaties

De bestektekening volgt op het definitieve ontwerp dat veel minder gedetailleerd is dan dat bestektekeningen zijn. Dat komt onder meer omdat wij de werkomschrijving van het project toevoegen aan bestektekeningen. Een bestektekening is uitermate belangrijk. De tekening dient vaak als basis van de gemaakte afspraken tussen opdrachtgever en de aannemer. Na een bestektekening volgt overigens nog de werktekening. Deze tekening fungeert als instructietekening voor de bouwers.

Een bestektekening woning is uitermate belangrijk als u het bouwproces vlotjes wilt laten verlopen en geen onnodige vertragingen op wilt lopen. Het is het communicatiemiddel richting de aannemer en de tekening dienst alle misverstanden uit te sluiten. Het is daarnaast ook een vorm van bescherming van de opdrachtgever en geldt tevens als een juridische onderbouwing. Met een goede tekening worden problemen op de bouw voorkomen. Bovendien verloopt het bouwproces door de tekening vaak voorspoedig en is het prettiger werken voor de aannemer, die nu veel minder uit hoeft te zoeken. De opdrachtgever heeft door de bestektekening minder omkijken naar de bouw.

Tekening is noodzakelijk bij de aanvraag van een omgevingsvergunning

Behalve een prettiger verloop van de bouw en voordelen voor zowel opdrachtgever als aannemer, is een tekening ook noodzakelijk voor het aanvragen van een omgevingsvergunning voor het bouwen van een gebouw, ook vormt de tekening samen met de technische omschrijving de basis van het contract dat opgesteld wordt tussen de opdrachtgever en de aannemer.

Bestektekeningen bestaan doorgaans uit plattegronden, gevels, doorsneden details en situatietekeningen. Voorts wordt informatie opgenomen over het gebruik van materialen voor zowel binnen als buiten. Ook een renvooi met aanduidingen van afkortingen maakt onderdeel uit van de tekening. Ter aanvulling op deze bouwtekening kunnen overigens ook nog kleur en materiaalstaten gemaakt worden, waarin de gekozen afwerkingen en opties per ruimte worden omschreven.

In principe worden bestektekeningen voor elke verbouwing gemaakt. Wel is het zo dat hoe groter een bouwproject is, hoe meer waarde er gehecht wordt aan de tekening. Hoe minder mensen betrokken zijn bij een project, hoe gemakkelijker het is. In de regel kunt u aanhouden dat een bestek of werkomschrijving toegepast dient te worden bij projecten vanaf 150.000 of 200.000 euro. U hebt echter ook projecten van 50.000 euro die zo speciaal zijn wat betreft het ontwerp dat hier ook besteksets voor worden gemaakt. De bouwkundige experts van We Build 4 You kunnen dit prima voor u inschatten. Doorgaans maakt de aannemer op basis van de tekening een offerte.

Bij kleinere projecten maakt de aannemer vaak een prijs zonder dat er een bestek is vastgelegd. De tekeningen hebben in de meeste gevallen een schaal van 1 op 100. Steeds vaker wordt ook nog eens een tekening van de huidige en de nieuwe situatie toegevoegd. Wie gaat verbouwen, kan in feite niet zonder een goede bestektekening. Met de tekening staan de werkwijzen en het materiaalgebruik vast. Door de tekening is er dus geen ruimte voor enig misverstand.

In het Bouwbesluit staan onder andere de minimum technische bouwvoorschriften opgenomen. Deze voorschriften hebben betrekking op veiligheid, gezondheid, energiezuinigheid en milieuvriendelijkheid. Het is hét centrale document wat betreft de bouwregelgeving. Gemeenten mogen dan ook geen aanvullende eisen meer stellen. Gemeenten zijn dan ook verplicht om een bouwvergunning te verlenen als de aanvrager zich wat betreft de bestektekening heeft gehouden aan de eisen van het Bouwbesluit.

Voor de aannemer is het met de tekening in zijn bezit een stuk gemakkelijker en prettiger werken. Dit om het simpele feit dat alles wat gebouwd moet worden vast ligt, net als de werkwijze. In de tekening die gemaakt wordt is onder meer aandacht voor het noordpeil, de doorsneden, het peil ten opzichte van toekomstig maaiveld, de hoogte van de ruimtes, de gevels, hemelwaterafvoer, de riolering en de ventilatieroosters, evenals de zwaarte van de muren en de wanden.

Nu het definitieve ontwerp en de bestektekeningen gemaakt zijn, rest nog slechts de werktekening. De werktekening moet steeds inzicht geven in de werkzaamheden en dient eveneens als leidraad voor het maken van een begroting voor de bouwkosten. De werktekening is het belangrijkste document gedurende de uitvoeringsfase. Negen van de tien keer zijn werktekeningen niets meer dan gedetailleerde verfijningen van de bestektekeningen. Binnen de werktekeningen zijn specifiek de beton- en sparingstekening uitermate belangrijk. Uiteraard wordt een bestektekening van de woning gemaakt door een bouwkundig adviseur.

Het moge duidelijk zijn; een bestektekening is uitermate belangrijk voor ongeacht welk bouwproject dan ook. Het geeft duidelijkheid aan alle partijen en geldt bovendien als een juridische onderbouwing van een bouwproject. Ook voorkomt het misverstanden tijdens het bouwproces en biedt het bescherming aan de opdrachtgever. Hiermee is nut en noodzaak van een dergelijke tekening maar weer eens duidelijk geworden. En bovendien, met de tekening weet u zeker dat de bouwwerkzaamheden geen onnodige vertraging zal oplopen.

Als wij ingeschakeld worden voor een bouwtekening voor een bestektekeningen, dan maken wij eerst kennis om zo inzicht te krijgen in de specifieke wensen die u heeft. Meteen tijdens dit eerste gesprek kunnen wij u advies geven vanuit onze kennis maar vooral ook vanuit onze ervaring. Vervolgens maken wij een scherpe offerte zodat u altijd precies weet waar u aan toe bent. Daarna starten wij met uw bouwtekening bestektekeningen zodat u inzicht krijgt in hoe uw verbouwing er uiteindelijk uit gaat zien. Wij verwerken de door u gewenste situatie tot een bouwtekening bestektekeningen. Als wij de bouwtekening voor uw bestektekeningen in orde hebben gemaakt en indien nodig zullen wij ook alle aanvullende berekeningen verzorgen

Stap 1 Offerte | Werkwijze wb4u

Vraag een offerte aan

Stap 1

Offerte Fase

Stap 2 Kennismaking | Werkwijze wb4u

OFFERTE FASE

Stap 2

Vraag een offerte aan

Stap 3 Voorstel | Werkwijze wb4u

OFFERTE FASE

Stap 3

Kennismaking

Stap 4 Akkoord | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 4

Ontvang ons voorstel

Stap 5 De expert | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 5

Ja ik wil

Stap 6 Project inplannen | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 6

Maak kennis met uw expert

Stap 7 Controle ronde | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 7

Controle ronde

Stap 8 Oplevering | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 8

Oplevering of indienen

Google review

Google Review We Build 4 You
Zakelijk

Paul Veninga

Een fijne partij om mee samen te werken!

We Build 4 You Reviews
Particulier

Simon Ric-Hansen

Fantastic service and a pleasure dealing with them!

Reviews We Build 4 You
Particulier

Sandra Slotegraaf

Wij hebben een zeer goede en professionele begeleiding gehad bij de aanvraag van een omgevingsvergunning. Gemeente deed erg moeilijk, maar de medewerkers van We Build 4 You hebben zich extra ingezet en vastgebeten richting de gemeente met een positief resultaat.

Review We Build 4 You
Particulier

Jessica Hooghiemstra

Met veel plezier samengewerkt met ontwerper, die op korte termijn iets lastigs voor me moest tekenen en vervolgens een mooie vergunningsaanvraag bij de gemeente heeft gemaakt. Zeer enthousiast, groot inlevingsvermogen en kennis van zaken. Dat t uiteindelijk toch iets duurder werd omdat er alsnog technische zaken bij kwamen kijken was ok: omdat er vertrouwen was!

Reviews We Build 4 You
Particulier

Mariska de Jong - Maarsen

Het is een fijn bedrijf. Ze denken mee, komen met oplossingen. Ze houden je goed op de hoogte hoe het met je tekeningen ervoor staat. Komen hun afspraken na. Ze hebben het erg druk, hierdoor is er tussendoor weinig tijd om te bellen met vragen. Het moet op afspraak.

Google Review We Build 4 You
Zakelijk

Arjen Pronk

Dank voor je heel vlotte hulp en je werk. Dit gaan we zeker vaker doen!

Google Reviews We Build 4 You
Particulier

Wim Dekker

Onlangs hebben wij van de diensten van We Build 4 U gebruik gemaakt. In dit geval het verzorgen van de tekeningen voor een bouwaanvraag voor onze woning. Direct na het eerste contact is Sven van het doorpakken. Hij luistert goed naar wat jouw wensen zijn en weet dit feilloos te vertalen naar de tekening. Binnen vier werkdagen zijn de tekeningen aangeleverd en kon ik mijn aanvraag bij de gemeente voltooien.

We Build 4 You Reviews
Particulier

Erik Meijers

De start van je verbouwing start bij We Build 4 You Bouwadvies. Via een kennis zijn wij onlangs in contact gekomen met Sven Teeuwen. In de afgelopen periode heeft hij onze bouwtekeningen opgesteld, de vergunning aanvraag gedaan en gaat ook de aankomende verbouwing begeleiden. Ik kijk uit naar de verdere samenwerking!

We Build 4 You Review
Particulier

Christiaan de Ridder

We Build 4 You Bouwadvies hielp ons met de tekeningen, het advies en de vergunningaanvraag voor onze nieuwe woning. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Sven en team werken snel, nauwkeurig en leveren op tijd. Toen we doordeweeks geen tijd hadden voor een adviesafspraak, bood Sven aan om zaterdag langs te komen, helemaal top. Ze denken goed mee en komen met inzichten en oplossingen die je niet verwacht. Ik beveel We Build 4 You Construction Advice van harte aan.

Review We Build 4 You
Particulier

Sanne Schouten

Betrokken, vriendelijke en professionele organisatie. Wij hebben onze bouwtekeningen door Sven Teeuwen laten maken. Hij denkt mee, levert op tijd en maakt mooie tekeningen.

We Build 4 You Recensies
Particulier

Darryl van Duivenvoorde

Wij hebben gebruik gemaakt van de diensten van WB4U. Sven en zijn team hebben de tekeningen voor ons verzorgd voor een vergunning aanvraag bij de gemeente. Door de drukte duurde het iets langer dan gebruikelijk, wat ik begreep. Toch nog vrij snel de tekeningen ontvangen en kunnen indienen bij de gemeente. Volgende keer maak ik weer gebruik van de diensten van WB4U.

We Build 4 You Review
Particulier

Marcel Luijsterburg

Top bedrijf! Super leuk in de omgang, snelle service en goed tekenwerk. Ik heb ik het verleden bij een ander tekeningen laten maken en dat lijkt nergens op in verhouding met dit.

Google Reviews We Build 4 You
Zakelijk

Robbie Tol

Al jaren laten wij door we build 4 you en hun partners tekenwerk maken. Fijne partij dus om mee samen te werken.

We Build 4 You Reviews
Particulier

Rezan Matyar

Onlangs tekeningen laten maken voor onze nieuwe dakopbouw. Super tevreden over de kwaliteit en service die geleverd is !

Google Review We Build 4 You
Particulier

Pieter Maes

Sven heeft ons erg goed geholpen bij het maken van de bouwtekeningen en het aanvragen van de omgevingsvergunning. Naast het goede advies geven de 3D tekeningen ook een heel mooi beeld van het te verwachten resultaat. Nogmaals heel erg bedankt!!!

Waarom We Build 4 You

eerlijk, open, en transparant.

We Build 4 You is een modern bedrijf dat wordt geleid door twee jonge gedreven eigenaren met op de achtergrond twee ervaren rotten die ieder al 35 jaar meelopen. Gezamenlijk zijn wij goed voor honderden, zo niet duizenden, bouwtekeningen en voorspoedig verlopen projecten. Onze positieve reviews geven aan dat klanten ons werk waarderen.

Samen met ons ervaren team van 8 tekenaars zijn wij in staat vakkundig en op een hoog tempo tekenwerk en berekenwerk te leveren.

Kiezen voor We Build 4 You

Het kiezen van de juiste partij voor een bouwtekening dakkapel

Nu duidelijk is hoe het proces rondom een bouwtekening dakkapel voor u zal verlopen, is het nog een kwestie van het kiezen voor de juiste partij. Er zijn vele bedrijven die de werkzaamheden voor hun rekening kunnen en willen nemen. Uiteraard zoekt u naar die ene partij die net iets meer kan bieden. In de beschrijving van het proces rondom de bouwtekening voor een dakkapel beschreven wij al wat onze werkwijze is. Onze specialistische werkwijze alleen al is een valide reden om voor ons te kiezen.

We build 4 you is een ervaren partij die dankzij haar jarenlange ervaring weet waar gemeenten naar vragen en hoe de klus geklaard dient te worden. Een van onze bouwkundige experts maakt voor u een kloppende bouwtekening dakkapel en, indien gewenst, tekenen wij deze in 3D zodat u vooraf een goed beeld krijgt van het eindresultaat.

Open en eerlijk

Er is echter meer. Wij zijn een bedrijf dat er écht voor gaat. Wij zien problemen niet als tegenslag, maar als een uitdaging! Dat heeft alles te maken met het feit dat u stuit op een groep mensen met passie voor de bouw. En dat dragen wij ook nadrukkelijk uit. Daarnaast zijn wij altijd open en eerlijk en werken wij als partners samen met u als klant. Samen komen wij veel verder dan alleen. Heeft u vragen over een eventuele samenwerking? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij hebben altijd een bouwkundig expert voor u klaar staan om alles met u door te nemen.

Trots op uw opdracht

Ondanks het feit dat het maken van een bouwtekening dakkapel volgens vaste protocollen uitgevoerd moet worden, proberen wij in al onze werkzaamheden vooruitstrevend te zijn. We streven ernaar continu te vernieuwen en ontwikkelen. Betere technieken maken het werk voor onze mensen prettiger en het resultaat voor u nog beter. Bovenal zijn wij trots op wat we doen en dit is terug te zien in de manier waarop we de werkzaamheden voor u aanpakken. Inspiratie is voor ons motivatie en goed doen doet goed volgen. U weet dus waar u moet zijn als u een bouwtekening aanbouw of uitbouw wilt laten maken. Wij van We Build 4 You zullen zorgen ervoor dat u trots zal zijn op het resultaat van uw aanbouw of uitbouw. Kortom voor uw bouwtekening dakkapel bent u bij ons aan het juiste adres.

Onze ervaring

Door onze ervaring weten wij precies waar een bouwtekening dakkapel aan moet voldoen en wat wij door middel van deze tekening moeten laten zien. Dit is met name belangrijk als wij aan de slag gaan met een bouwtekening van uw dakkapel in de vorm van een bouwaanvraag tekening. Deze tekening wordt gemaakt op het moment dat het definitieve ontwerp van de dakkapel een feit is. Dat betekent wanneer de gebruikte vormen in het te bouwen of verbouwen van uw dakkapel helemaal helder zijn en er ook voldoende zekerheid is over de materialen die u daarvoor wilt gaan gebruiken. Ook moet er duidelijkheid zijn op het gebied van zaken als de gevel- en dakrand afwerking. Deze bouwtekening dakkapel is zowel voor uzelf als voor de aannemer en de gemeente noodzakelijk. De gemeente baseert hierop namelijk haar beslissing om al dan niet een vergunning te verlenen.

De bouwtekening is een verplicht onderdeel van de vergunningsaanvraag en is daardoor erg belangrijk. Mocht u iets willen gaan bouwen, dan zal u dus een bouwtekening van uw dakkapel moeten hebben. Het is belangrijk dat deze bouwtekening uw wensen goed visualiseert. Het is dan ook belangrijk dat u dit door een expert laat maken. Kies daarom voor ons!

Behalve voor een bouwtekening dakkapel kunt u bij ons voor meer bouwkundige zaken terecht. Zo maken wij berekeningen voor u, kunnen wij u bouwkundig advies geven en kunnen wij eventuele bouwbegeleiding aanbieden. Ook voor een bouwkundig rapport klopt u bij ons aan. Met onze parate kennis en ervaring kunnen wij u altijd op de beste manier van dienst zijn.

Samen ontwerpen wij de aanbouw van uw dromen

Uiteraard maken wij voor u ook een bouwtekening dakkapel in de vorm van een ontwerptekening. Wij beelden met deze tekening uw ideeën uit en leggen dat vast in een  ontwerp. Deze ontwerptekening wordt voornamelijk gemaakt aan de start van een bouwproces, om op deze wijze inzicht te krijgen in het door u gewenste ontwerp. Omdat deze tekeningen voornamelijk met de hand worden gemaakt, spreken wij ook wel van een ontwerpschets. Er wordt geschetst met de wettelijke mogelijkheden in het achterhoofd, net als dat alleen getekend wordt zodra de constructie ook daadwerkelijk mogelijk is. Ook worden de kosten vaak al meegenomen. Wij willen zo vooral een reëel beeld schetsen van iets dat daadwerkelijk binnen uw mogelijkheden ligt.

Wat wij nog meer voor u kunnen betekenen

Verder zijn wij specialist in het maken van bestektekeningen, dit zijn tekeningen die tot in detail uitgewerkt zijn en een vervolg zijn op de bouwaanvraagtekeningen. In een bestek of technische omschrijving worden alle materialen die gebruikt worden ingetekend. Het zijn uitgewerkte tekeningen waarin het gebouw of object bouwtechnisch op elkaar aansluit. Mocht u zoeken naar de geschikte partij voor 3D visualisatiesconstructietekeningensplitsingstekeningen of slooptekeningen, dan bent u bij ons ook meteen aan het enige juiste adres. Want ook die bouwtekening voor je huis nemen wij graag voor onze rekening.

Wij leveren ook alle benodigde berekeningen

Bij ons kunt u niet alleen terecht voor tekenwerk. Wij hebben namelijk een zeer compleet aanbod en dit houdt in dat u bij ons ook terecht kunt voor het berekenwerk zoals constructieberekeningen. Tevens kunt u bij ons terecht voor de daglicht- en ventilatieberekeningen. Wij werken ook de brandveiligheidseisen uit. Doordat wij dit allemaal aanbieden vindt u in ons een partij die u met het totale plaatje kan helpen. Nadat u met ons in zee gegaan bent weet u precies wat u kunt verwachten en kunt u een bouwvergunning aanvragen.

De Koffie staat voor u klaar!

Wij tekenen het!

We Build 4 You kan indien u een bestektekening wenst een offerte voor u maken. Vraag een offerte voor een Bestektekening of werktekening aan via het contact formulier.

VACATURE DELEN