Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:00; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Haringkade 18, 1976 CP IJmuiden icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 icon_widget_image [email protected]

Ventilatieberekening

 • Ventilatie balans berekening
 • Ventilatieberekening voor bestaande bouw
 • Ventilatie berekenen volgens Bouwbesluit
 • Kosten ventilatieberekening
Berekeningen

Goede communicatie

Eerlijk geprijsd

25 jaar ervaring

Home » Berekeningen » Ventilatieberekening

Waarom een ventilatieberekeningen maken?

In vele gevallen leidt slechte ventilatie van een gebouw tot problemen waaronder vochtproblemen. Denk daarbij aan schimmels in de badkamer of nog erger, schimmels in de kruipruimte en in je bouwmuren. Naast bouwkundige kwaaltjes kun je ook zelf last krijgen van te weinig ventilatie. Door de ventilatie blijft namelijk o.a. het zuurstofniveau gelijk en wordt vuile lucht afgevoerd. Is dit niet het geval dan kan dat tot vermoeidheid, lusteloosheid en longklachten.

Ventilatie balans berekening

De ventilatie balans berekening wordt uitgevoerd door de hoeveelheid verse lucht die het gebouw binnenkomt, te vergelijken met de hoeveelheid afgevoerde lucht. Dit kan worden gedaan door middel van een berekening van de ventilatie-inhoud van het gebouw en het meten van de luchtstroom met ventilatie-instrumenten. Als de hoeveelheid verse lucht die binnenkomt, niet gelijk is aan de hoeveelheid afgevoerde lucht, dan moeten er aanpassingen worden gedaan aan het ventilatiesysteem om de balans te herstellen.

De ventilatie balans berekening moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde professional, zoals een ventilatie-expert of een gecertificeerd energieadviseur.

Ventilatieberekening voor bestaande bouw

De regels voor ventilatieberekeningen in bestaande bouw kunnen variëren afhankelijk van de locatie en de wetgeving. In het algemeen zijn er echter enkele regels die vaak worden toegepast:

 1. Berekening van de ventilatie-inhoud: De ventilatie-inhoud van een gebouw moet voldoende zijn om de binnenlucht te verversen en te ventileren.
 2. Luchtdichtheid: De luchtdichtheid van het gebouw moet worden gemeten om te bepalen of er voldoende ventilatieopeningen zijn en of deze niet afgedicht zijn.
 3. Ventilatieopeningen: Er moeten voldoende ventilatieopeningen aanwezig zijn in de kruipruimte, de garage, de badkamers, en andere ruimtes waar gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen.
 4. Ventilatiesysteem: Het ventilatiesysteem moet in goede werking zijn en worden geïnspecteerd en onderhouden.
 5. Gebruik van luchtreinigers: In sommige gevallen kan het gebruik van luchtreinigers worden aanbevolen om de luchtkwaliteit te verbeteren.
 6. Berekening van de CO2 concentratie: Er moeten metingen worden uitgevoerd om de CO2 concentratie in de binnenlucht te bepalen, om te bepalen of er voldoende ventilatie aanwezig is.
 7. Berekening van het luchtverversingsvermogen: Er moeten berekeningen worden uitgevoerd om te bepalen of het gebouw voldoende lucht ververst en ventileert.
 8. Berekening van de warmtebalans : Er moeten berekeningen worden uitgevoerd om te bepalen of het gebouw een goede thermische balans heeft.

Het is belangrijk dat de ventilatieberekeningen worden uitgevoerd door een gekwalificeerde professional met ervaring in ventilatie voor bestaande bouw.

Ventilatie berekenen Bouwbesluit

Volgens het Bouwbesluit 2012 dient de ventilatie van een gebouw te voldoen aan de eisen die zijn gesteld in NEN-EN 13779:2007. Deze norm geeft aan hoe de ventilatie-inhoud van een gebouw berekend dient te worden. Er zijn twee methoden om de ventilatie-inhoud te berekenen:

 1. De berekening van de ventilatie-inhoud volgens de NEN-EN 13779:2007: Deze methode maakt gebruik van een formule die is gebaseerd op de oppervlakte van de ruimte, de gewenste luchtverversingssnelheid en de gewenste CO2 concentratie in de binnenlucht.
 2. De berekening van de ventilatie-inhoud volgens de NEN-EN 13779:2007, gecombineerd met metingen: Deze methode maakt gebruik van een combinatie van berekeningen en metingen van de luchtstroom in het gebouw.

Bij beide methoden moeten de ventilatieopeningen voldoende groot zijn, en zich op de juiste plaatsen bevinden, zodat de ventilatie-inhoud effectief is.

Hoe een ventilatieberekening maken?

Om de balansventilatie goed te kunnen berekenen is enige kennis van het bouwbesluit nodig en productkennis van ventilatie middelen in de markt. In het bouwbesluit kunnen de eisen wordt opgezocht waaraan je moet voldoen als je een object nieuw bouwt of verbouwt.

Ventilatie eisen volgens het Bouwbesluit 2012 per woonruimte

 • Verblijfruimtes 0,9 dm³/s per m² > 3,24 m³/h per m² met een minimale waarde van 25 m³/h
 • Toiletruimtes 7 dm³/s > 25,2 m³/h
 • Badruimtes 14 dm³/s > 50,4 m³/h
 • Verblijfsruimte met kooktoestel minimaal 21 dm³/s > 75,6 m³/h

Voor meer informatie bekijk hier het bouwbesluit online samengesteld door de overheid.

 • Artikel 3. Luchtverversing
 • Artikel 3.6.1. Nieuwbouw
 • Artikel 3.6.2. Bestaande bouw

Ventilatie berekening woning maken

Door deze regels per ruimte uit te rekenen kan een totale hoeveelheid worden opgemaakt waaraan de woning of ander object moet voldoen. De eis van ventilatie dient dan gewaarborgd te worden in het bouwwerk. Dit houdt in dat bouwkundige elementen als ventilatie rooster of ventilatie units moeten worden aangebracht om aan de gestelde eis te voldoen. Een deskundige houdt rekening met wat voor ventilatie toepassing wenselijk is, hoe de ventilatie van kamer naar kamer overstroomt en wat voor effect dat heeft op de deuren, ventilatie rooster en of mechanische ventilatie.

Om die reden is het dus ook raadzaam om een deskundige in te schakelen. We Build 4 You maakt voor u een ventilatieberekeningen. Neem indien gewenst contact met ons op via ons contactformulier of contactpagina. U kunt in het contactformulier aangeven wat voor woning of pand u heeft, wat voor verbouwing u wens, of u andere berekeningen nodig heeft en of u een aannemer zoek. Ons bedrijf is breed onderlegd en kan u op vele fronten van dienst zijn.

Kosten ventilatieberekening

 • €550,- Object tot 500m3
 • €605,- Object tot 7500m3
 • €660,- Object tot 1000m3
 • Op aanvraag 1000m3 +

Vragen?

Neem dan contact op met Sven Teeuwen.

Meer informatie

Waarom een ventilatieberekening?

De afgelopen decennia is er ‘te degelijk’ gebouwd in Nederland. Woningen ‘ademen’ niet meer; de objecten bestaan vaak uitsluitend uit betonnen vloeren en wanden. Hierin zijn geen kieren en naden meer te ontdekken, zoals in huizen die gebouwd zijn in de jaren ’30. Ventileren is goed met het oog op het laten verwaaien van zogeheten aerosolen, die – zoals we inmiddels weten – dragers van een virus kunnen zijn. Uw woning of bedrijfspand goed kunnen ventileren dankzij systemen, roosters of voldoende ramen, die tegen elkaar open gezet kunnen worden, is dus geen overbodige luxe. WB4U denkt hierover graag met u mee en houdt rekening met dergelijke, eigentijdse wensen.

Zoals in de tabel bovenaan de pagina is af te lezen is het soms verplicht om een ventilatieberekening te maken. De gemeente vraagt dit om er zeker van te zijn dat ventilatie aanwezig is in de woning. Of dit nu natuurlijkventilatie of mechanische ventilatie betreft, dat maakt niet uit. Je wil echter niet dat de woning ongeventileerd is aangezien dit allerlei nadelen met zich met zich meebrengt.

In vele gevallen leidt dit tot problemen waaronder vochtproblemen. Denk daarbij aan schimmels in de badkamer of nog erger, schimmels in de kruipruimte en in je bouwmuren. Naast bouwkundige kwaaltjes kun je ook zelf last krijgen van te weinig ventilatie. Door de ventilatie blijft o.a. het zuurstof niveau gelijk en wordt de vuile lucht afgevoerd. Is dit niet het geval dan kan dat tot vermoeidheid, lusteloosheid, longklachten en zelfs verzuring van het lichaam zorgen.

Al deze problemen worden dus veroorzaakt door te weinig ventilatie. Regel dit daarom ook goed zodat uw wooncomfort hoger wordt en de problemen buiten de deur blijven.

Ventilatieberekening

Berekening balansventilatie

Om de ventilatie goed te kunnen berekenen is enige kennis van het bouwbesluit nodig en productkennis van ventilatie middelen in de markt. In het bouwbesluit kunnen de eisen wordt opgezocht waaraan je moet voldoen als je een object nieuw bouwt of verbouwt.

Ventilatie eisen bouwbesluit (voor woning).

Verblijfruimtes 0,9 dm³/s per m² > 3,24 m³/h per m² met een minimale waarde van 25 m³/h
Toiletruimtes 7 dm³/s > 25,2 m³/h
Badruimtes 14 dm³/s > 50,4 m³/h
Verblijfsruimte met kooktoestel minimaal 21 dm³/s > 75,6 m³/h

Voor meer informatie bekijk hier het bouwbesluit online samengesteld door de overheid.
Artikel 3. Luchtverversing
Artikel 3.6.1. Nieuwbouw
Artikel 3.6.2. Bestaande bouw

Door deze regels per ruimte uit te rekenen kan een totale hoeveelheid worden opgemaakt waaraan de woning of ander object moet voldoen. De eis van ventilatie dient dan gewaarborgd te worden in het bouwwerk. Dit houdt in dat bouwkundige elementen als ventilatie rooster of ventilatie units moeten worden aangebracht om aan de gestelde eis te voldoen. Een deskundige houdt rekening met wat voor ventilatie toepassing wenselijk is, hoe de ventilatie van kamer naar kamer overstroomt en wat voor effect dat heeft op de deuren, ventilatie rooster en of mechanische ventilatie.

“Om die reden is het dus ook raadzaam om een deskundige in te schakelen. We Build 4 You maakt voor u een ventilatieberekeningen.”

Onze werkwijze

Als wij ingeschakeld worden voor een berekeningen voor een ventilatieberekening, dan maken wij eerst kennis om zo inzicht te krijgen in de specifieke wensen die u heeft. Meteen tijdens dit eerste gesprek kunnen wij u advies geven vanuit onze kennis maar vooral ook vanuit onze ervaring. Vervolgens maken wij een scherpe offerte zodat u altijd precies weet waar u aan toe bent. Daarna starten wij met uw berekeningen ventilatieberekening zodat u inzicht krijgt in hoe uw verbouwing er uiteindelijk uit gaat zien. Wij verwerken de door u gewenste situatie tot een berekeningen ventilatieberekening. Als wij de berekeningen voor uw ventilatieberekening in orde hebben gemaakt en indien nodig zullen wij ook alle aanvullende berekeningen verzorgen

Stap 1 Offerte | Werkwijze wb4u

Vraag een offerte aan

Stap 1

Offerte Fase

Stap 2 Kennismaking | Werkwijze wb4u

OFFERTE FASE

Stap 2

Vraag een offerte aan

Stap 3 Voorstel | Werkwijze wb4u

OFFERTE FASE

Stap 3

Kennismaking

Stap 4 Akkoord | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 4

Ontvang ons voorstel

Stap 5 De expert | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 5

Ja ik wil

Stap 6 Project inplannen | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 6

Maak kennis met uw expert

Stap 7 Controle ronde | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 7

Controle ronde

Stap 8 Oplevering | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 8

Oplevering of indienen

Is ventilatie voor nieuwbouw nodig volgens het bouwbesluit?

Ja, ventilatie in nieuwbouwwoningen is verplicht volgens het Bouwbesluit. Het Bouwbesluit stelt specifieke eisen aan de ventilatie van nieuwbouwwoningen, zoals de eis dat er een permanente ventilatie-installatie aanwezig moet zijn die voor een voldoende aanvoer van verse lucht en afvoer van vervuilde lucht zorgt. Deze eisen zijn bedoeld om een gezonde en comfortabele binnenluchtkwaliteit te waarborgen.

Wat is een ventilatievoud in het bouwbesluit?

Het ventilatievoud is een maat voor de hoeveelheid verse lucht die wordt aangevoerd in een gebouw. Volgens het Bouwbesluit moet het ventilatievoud in nieuwbouwwoningen minstens 0,35 m³/m² per uur bedragen. Dit betekent dat er voor elke vierkante meter oppervlakte minstens 0,35 kubieke meter verse lucht per uur wordt aangevoerd. Dit ventilatievoud dient te worden behaald met een permanente ventilatie-installatie, zoals een balansventilatie- of WTW-systeem.

Wat is passieve ventilatie?

Passieve ventilatie is een manier van ventileren waarbij er geen mechanische hulpmiddelen, zoals ventilatoren, gebruikt worden om verse lucht aan te voeren. In plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van natuurlijke luchtstromen, zoals wind of temperatuurverschillen, om verse lucht aan te voeren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van ramen die kunnen worden geopend, of door gebruik te maken van luchtkanalen of ventilatieopeningen in de gevel. Passieve ventilatie is energiezuinig, maar is afhankelijk van de weersomstandigheden en kan niet altijd voldoende verse lucht aanvoeren.

Is ventilatie garage verplicht volgens het bouwbesluit?

Ventilatie in een garage is niet verplicht volgens het bouwbesluit, maar het is wel aanbevolen om de luchtkwaliteit in de garage te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een ventilatiesysteem of door het plaatsen van ramen of ventilatieopeningen. Het is wel verplicht volgens de bouwbesluit dat de garage geventileerd wordt als daar gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen.

Is ventilatie in de kruipruimte verplicht volgens het bouwbesluit?

Ventilatie van de kruipruimte is verplicht volgens het bouwbesluit. Dit is om te voorkomen dat er vocht- en schimmelproblemen ontstaan in de kruipruimte. Er moeten voldoende ventilatieopeningen aanwezig zijn in de kruipruimte, zodat er voldoende luchtcirculatie is. De ventilatieopeningen moeten zich aan de boven- en onderzijde van de kruipruimte bevinden en een oppervlakte hebben van minstens 1/150e van de vloeroppervlakte van de kruipruimte.

Hoe bereken ik de ventilatievoud?

De ventilatievoud kan worden berekend met de volgende formule:

Ventilatievoud = Qv / Qe

waarbij: Qv = hoeveelheid verse lucht (in m3/uur) Qe = hoeveelheid afgevoerde lucht (in m3/uur)

De ventilatievoud moet minimaal 1 zijn, omdat dit betekent dat er voldoende verse lucht binnenkomt om de afgevoerde lucht te vervangen. Een ventilatievoud hoger dan 1 betekent dat er meer verse lucht binnenkomt dan er afgevoerd wordt, wat kan leiden tot een toename van de binnentemperatuur.

Het is belangrijk om te weten dat de ventilatievoud niet alleen afhankelijk is van de ventilatie-inhoud van het gebouw, maar ook van andere factoren zoals luchtdichtheid, luchtverversingssnelheid en de CO2 concentratie in de binnenlucht.

Het is ook belangrijk om te weten dat ventilatieberekeningen moeten worden uitgevoerd door een gekwalificeerde professional met ervaring in ventilatie voor nieuwbouw. Deze professional kan ook adviseren over de beste manier om de ventilatie van een gebouw te verbeteren.

Hoe maak ik een ventilatie tekening?

Een ventilatietekening is een tekening die wordt gebruikt om de ventilatie-installatie in een gebouw weer te geven, inclusief de locatie van ventilatieopeningen, ventilatiekanalen, ventilatoren en andere componenten. Er zijn een aantal stappen die je kunt volgen om een ventilatietekening te maken:

 1. Maak een plattegrond van het gebouw: Maak een plattegrond van het gebouw waarvoor je de ventilatietekening maakt. Dit kan een handgetekende plattegrond of een plattegrond gemaakt met computerprogramma’s zoals AutoCAD of SketchUp zijn.
 2. Identificeer de ventilatieopeningen: Markeer op de plattegrond de locatie van de ventilatieopeningen, zoals ramen, ventilatiekoepels of ventilatiekokers.
 3. Identificeer de ventilatiekanalen: Markeer op de plattegrond de locatie van de ventilatiekanalen, zoals kanaallijnen, verdeelkasten en ventilatoren.
 4. Identificeer de bedieningselementen: Markeer op de plattegrond de locatie van de bedieningselementen, zoals ventilatieregelaars, thermostaten en luchtreinigers.
 5. Voeg labels toe: Voeg labels toe aan de tekening voor de verschillende componenten, zoals ventilatieopeningen, ventilatiekanalen, ventilatoren en bedieningselementen.
 6. Maak een legenda: Maak een legenda voor de tekening waarin de verschillende symbolen en labels worden uitgelegd.
 7. Controleer de tekening: Voordat je de ventilatietekening oplevert, controleer de tekening op nauwkeurigheid en compleetheid.

Het is belangrijk om te weten dat ventilatie tekeningen moeten worden gemaakt door een gekwalificeerde professional met ervaring in ventilatie engineering. Hij/zij kan ook adviseren over de beste manier om de ventilatie van een gebouw te verbeteren.

Regels ventilatie kantoor volgens bouwbesluit

De regels voor ventilatie van kantoren volgens het Bouwbesluit 2012 zijn onder andere:

 1. Ventilatie-inhoud: Er moet voldoende ventilatie-inhoud zijn om de binnenlucht te verversen en te ventileren. Dit moet worden berekend volgens de NEN-EN 13779:2007.
 2. Ventilatieopeningen: Er moeten voldoende ventilatieopeningen zijn in de kantoren, en deze moeten zich aan de boven- en onderzijde van de ruimte bevinden en een oppervlakte hebben van minstens 1/150e van de vloeroppervlakte van de ruimte.
 3. Luchtdichtheid: De luchtdichtheid van het gebouw moet worden gemeten om te bepalen of er voldoende ventilatieopeningen zijn en of deze niet afgedicht zijn.
 4. Ventilatiesysteem: Het ventilatiesysteem moet in goede wer

Hoe ventilatierooster berekenen?

Er zijn een aantal stappen die u kunt volgen om de grootte van een ventilatierooster te berekenen:

 1. Bepaal de ventilatie-inhoud: Bepaal de ventilatie-inhoud van de ruimte waarvoor u het rooster gaat berekenen. Dit kan worden berekend volgens de NEN-EN 13779:2007.
 2. Bepaal de luchtstroom: Bepaal de luchtstroom die door het rooster moet stromen om de ventilatie-inhoud te bereiken. Dit kan worden berekend met de formule Q = V x N, waarbij Q de luchtstroom is (in m3/uur), V de ventilatie-inhoud is (in m3/uur) en N het aantal keer dat de lucht in een uur ververst moet worden.
 3. Bepaal de grootte van het rooster: De grootte van het rooster kan worden berekend met de formule A = Q / V, waarbij A de grootte van het rooster is (in m2) en V de snelheid van de luchtstroom is (in m/s).
 4. Bepaal de drukverschillen: Bepaal de drukverschillen die nodig zijn om de gewenste lucht

Google review over ventilatieberekening

Sorry, no posts matched your criteria.

Waarom We Build 4 You voor uw ventilatieberekening?

eerlijk, open, en transparant.

We Build 4 You is een modern bedrijf dat wordt geleid door twee jonge gedreven eigenaren met op de achtergrond twee ervaren rotten die ieder al 35 jaar meelopen. Gezamenlijk zijn wij goed voor honderden, zo niet duizenden, bouwtekeningen en voorspoedig verlopen projecten. Onze positieve reviews geven aan dat klanten ons werk waarderen.

Samen met ons ervaren team van 8 tekenaars zijn wij in staat vakkundig en op een hoog tempo tekenwerk en berekenwerk te leveren.

Kiezen voor We Build 4 You

Het kiezen van de juiste partij voor een ventilatieberekening

Nu duidelijk is hoe het proces rondom een ventilatieberekening voor u zal verlopen, is het nog een kwestie van het kiezen voor de juiste partij. Er zijn vele bedrijven die de werkzaamheden voor hun rekening kunnen en willen nemen. Uiteraard zoekt u naar die ene partij die net iets meer kan bieden. In de beschrijving van het proces rondom de ventilatieberekening beschreven wij al wat onze werkwijze is. Onze specialistische werkwijze alleen al is een valide reden om voor ons te kiezen.

We build 4 you is een ervaren partij die dankzij haar jarenlange ervaring weet waar gemeenten naar vragen en hoe de klus geklaard dient te worden. Een van onze bouwkundige experts maakt voor u een kloppende ventilatieberekening en, indien gewenst, tekenen wij deze in 3D zodat u vooraf een goed beeld krijgt van het eindresultaat.

Open en eerlijk

Er is echter meer. Wij zijn een bedrijf dat er écht voor gaat. Wij zien problemen niet als tegenslag, maar als een uitdaging! Dat heeft alles te maken met het feit dat u stuit op een groep mensen met passie voor de bouw. En dat dragen wij ook nadrukkelijk uit. Daarnaast zijn wij altijd open en eerlijk en werken wij als partners samen met u als klant. Samen komen wij veel verder dan alleen. Heeft u vragen over een eventuele samenwerking? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij hebben altijd een bouwkundig expert voor u klaar staan om alles met u door te nemen.

Trots op uw opdracht

Ondanks het feit dat het maken van een ventilatieberekening volgens vaste protocollen uitgevoerd moet worden, proberen wij in al onze werkzaamheden vooruitstrevend te zijn. We streven ernaar continu te vernieuwen en ontwikkelen. Betere technieken maken het werk voor onze mensen prettiger en het resultaat voor u nog beter. Bovenal zijn wij trots op wat we doen en dit is terug te zien in de manier waarop we de werkzaamheden voor u aanpakken. Inspiratie is voor ons motivatie en goed doen doet goed volgen. U weet dus waar u moet zijn als u een ventilatieberekening aanbouw of uitbouw wilt laten maken. Wij van We Build 4 You zullen zorgen ervoor dat u trots zal zijn op het resultaat van uw aanbouw of uitbouw. Kortom voor uw ventilatieberekening bent u bij ons aan het juiste adres.

Onze ervaring

Door onze ervaring weten wij precies waar een ventilatieberekening aan moet voldoen en wat wij door middel van deze tekening moeten laten zien. Dit is met name belangrijk als wij aan de slag gaan met een bouwtekening van uw dakkapel in de vorm van een bouwaanvraag tekening. Deze tekening wordt gemaakt op het moment dat het definitieve ontwerp van de dakkapel een feit is. Dat betekent wanneer de gebruikte vormen in het te bouwen of verbouwen van uw dakkapel helemaal helder zijn en er ook voldoende zekerheid is over de materialen die u daarvoor wilt gaan gebruiken. Ook moet er duidelijkheid zijn op het gebied van zaken als de gevel- en dakrand afwerking. Deze ventilatieberekening is zowel voor uzelf als voor de aannemer en de gemeente noodzakelijk. De gemeente baseert hierop namelijk haar beslissing om al dan niet een vergunning te verlenen.

De bouwtekening is een verplicht onderdeel van de vergunningsaanvraag en is daardoor erg belangrijk. Mocht u iets willen gaan bouwen, dan zal u dus ook een ventilatieberekening moeten hebben. Het is belangrijk dat deze uw wensen goed visualiseert. Het is dan ook belangrijk dat u dit door een expert laat maken. Kies daarom voor ons!

Behalve voor een ventilatieberekening kunt u bij ons voor meer bouwkundige zaken terecht. Zo maken wij berekeningen voor u, kunnen wij u bouwkundig advies geven en kunnen wij eventuele bouwbegeleiding aanbieden. Ook voor een bouwkundig rapport klopt u bij ons aan. Met onze parate kennis en ervaring kunnen wij u altijd op de beste manier van dienst zijn.

Samen ontwerpen wij de aanbouw van uw dromen

Uiteraard maken wij voor u ook een ventilatieberekening in de vorm van een ontwerptekening. Wij beelden met deze tekening uw ideeën uit en leggen dat vast in een  ontwerp. Deze ontwerptekening wordt voornamelijk gemaakt aan de start van een bouwproces, om op deze wijze inzicht te krijgen in het door u gewenste ontwerp. Omdat deze tekeningen voornamelijk met de hand worden gemaakt, spreken wij ook wel van een ontwerpschets. Er wordt geschetst met de wettelijke mogelijkheden in het achterhoofd, net als dat alleen getekend wordt zodra de constructie ook daadwerkelijk mogelijk is. Ook worden de kosten vaak al meegenomen. Wij willen zo vooral een reëel beeld schetsen van iets dat daadwerkelijk binnen uw mogelijkheden ligt.

Wat wij nog meer voor u kunnen betekenen

Verder zijn wij specialist in het maken van bestektekeningen, dit zijn tekeningen die tot in detail uitgewerkt zijn en een vervolg zijn op de bouwaanvraagtekeningen. In een bestek of technische omschrijving worden alle materialen die gebruikt worden ingetekend. Het zijn uitgewerkte tekeningen waarin het gebouw of object bouwtechnisch op elkaar aansluit. Mocht u zoeken naar de geschikte partij voor 3D visualisatiesconstructietekeningensplitsingstekeningen of slooptekeningen, dan bent u bij ons ook meteen aan het enige juiste adres. Want ook die bouwtekening voor je huis nemen wij graag voor onze rekening.

Wij leveren ook alle benodigde berekeningen

Bij ons kunt u niet alleen terecht voor tekenwerk. Wij hebben namelijk een zeer compleet aanbod en dit houdt in dat u bij ons ook terecht kunt voor het berekenwerk zoals constructieberekeningen. Tevens kunt u bij ons terecht voor de daglicht- en ventilatieberekeningen. Wij werken ook de brandveiligheidseisen uit. Doordat wij dit allemaal aanbieden vindt u in ons een partij die u met het totale plaatje kan helpen. Nadat u met ons in zee gegaan bent weet u precies wat u kunt verwachten en kunt u een bouwvergunning aanvragen.

De Koffie staat voor u klaar!

Wij berekenen het!

We Build 4 You kan indien u een ventilatieberekening wenst een offerte voor u maken. Vraag een offerte voor een ventilatieberekening aan via het contact formulier.

VACATURE DELEN