Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:30; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Meubelmakerstraat 9e, 1991JD, Velserbroek icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 + (31) 06 26 26 27 60 icon_widget_image [email protected]

VENTILEREN IS BELANGRIJK!

Spuiventilatieberekening

Indien u een ventilatieberekening nodig heeft, zijn wij de partij.

BEREKENINGEN

Spuiventilatieberekening

 

Waarom Spuiventilatieberekeningen?

Er is eten in de oven aangebrand en er komen dikke pluimen rook uit, te veel voor de afzuigkap, hoe krijt u die slechte, vervuilde lucht zo snel mogelijk uit huis? Juist ja, ramen en deuren open! Het versneld afvoeren van (zwaar) verontreinigde lucht heet spuien, en in het Bouwbesluit 2012 staan hierover regels opgenomen.

 

Het is niet hetzelfde als natuurlijke ventilatie, maar wel minstens net zo belangrijk om tijdens het ontwerpen van ruimtes rekening mee te houden. Volgens de bouwregelgeving is het verplicht om in iedere verblijfsruimte ramen of deuren te hebben die naar de buitenlucht openen. In een spuiventilatie berekening wordt uitgezocht welke ramen, deuren of luiken er in een verblijfsruimte aanwezig zijn en hoe ver deze open kunnen. Er wordt per opening berekend wat de maximale hoeveelheid lucht is die door de opening naar binnen kan stromen, en er op een andere plaats in de woning weer uit kan stromen.

 

Goede spuiventilatie is niet alleen handig voor als er iets aanbrand of als de kat op de bak is geweest, maar is ook van levensbelang.
Als uw cv-ketel even niet goed functioneert en koolmonoxide in een ruimte uitstoot, of als de gasleiding lekt raakt, dan kan uw mogelijkheid om te spuien een belangrijk verschil maken.

 

Volgens het bouwbesluit moet iedere verblijfsruimte genoeg open gezet kunnen worden om 6dm³/s aan lucht, per vierkante meter vloeroppervlakte van die ruimte te kunnen verversen in een korte tijd.  Dat is 21,6m³ per uur per vierkante meter van de kamer.

 

Een spuiventilatie berekening voor uw woning kan soms ook als verplicht onderdeel voor een omgevingsvergunning geëist worden door de gemeente.
Om die reden is het dus ook raadzaam om een deskundige in te schakelen. We Build 4 You maakt voor u spuiventilatie berekeningen. Neem indien gewenst contact met ons op via ons contactformulier of contactpagina. U kunt in het contactformulier aangeven wat voor woning of pand u heeft, wat voor verbouwing u wens, of u andere berekeningen nodig heeft en of u een aannemer zoek. Ons bedrijf is breed onderlegd en kan u op vele fronten van dienst zijn.

Ventilatieberekening
Ventilatieberekening laten maken door We Build 4 You

Wij berekenen het!

We Build 4 You kan indien u een spuiventilatieberekening wenst een offerte voor u maken. Vraag een offerte voor een spuiventilatieberekening aan via het contact formulier.

Google Review

We Build 4 You Recensies

Goede service en technisch capabele mensen. Zeker een aanrader.

Zakelijk

TECHNOHUIS FIJNSTRAALTECHNIEK

We Build 4 You Recensies

Zeer tevreden over We Build 4 You! Gedurende het hele project is er fijn contact. De communicatie is helder en dat zorgt ervoor dat het resultaat precies is zoals besproken, ze denken echt met je mee. We Build 4 You levert echt vakmanschap!

Particulier

Lotte Kerkhoff

We Build 4 You Recensies

We zijn erg blij met de keuze voor WB4U! De specialisten van We Build 4 You zijn vakbekwaam en transparant. Sven is bovendien een perfectionist die in staat is om de opdracht naar een hoger plan te tillen. Een partner voor het leven!

Zakelijk

Patrick Kant

We Build 4 You Recensies

Zeer fijne ervaringen gehad met We Build 4 You. We kregen heldere adviezen en een mooi eindresultaat.

Particulier

Daan van Houten

We Build 4 You Recensies

Prima partij om mee samen te werken !

Zakelijk

Rene Verlaan

We Build 4 You Recensies

Aanrader! Een bedrijf wat werkt met veel kennis, efficiëntie en ook persoonlijke aandacht.

Particulier

Jaco Andela