Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:30; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Haringkade 18, 1976 CP IJmuiden icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 icon_widget_image [email protected]
2D en 3D tekenwerk

BOUWTEKENINGEN

Wij helpen u met het aanvragen van een
omgevingsvergunning. Zowel de tekeningen als de
berekeningen!

TEKENINGEN

Meer dan 25 jaar ervaring in de bouw

Alle disciplines binnen 1 bedrijf

Wij zijn de blauwdruk tot uw succes!

Home » Bouwtekeningen

Bouwtekeningen

 

De bouw is de grootste sector van het land waarin vele bedrijven actief zijn. Om hierin de juiste stappen te maken is het verstandig een deskundige raad te plegen die kan helpen in het uitbeelden en vormgeven van ideeën. We Build 4 You kent de regels van het bouwbesluit en maakt samen met u een geschikt ontwerp. Wij stellen voor, en samen met u, vast wat de wensen zijn. Of dat nou een ontwerptekening, bouwtekening, bestektekening, bouwkosten opstelling of bouwbegeleiding is. Wij hebben alle kennis en tools in huis om uw ideeën tot een succes te volbrengen.

 

Na het inzichtelijk maken van uw ideeën stellen wij een aanvalsplan op. Per project is dit verschillend. Meer over deze onderwerpen kunt u vinden op onderstaande pagina’s:

 

Waarom bouwtekeningen?

Ten behoeve van een omgevingsvergunning of een vergunningsvrije verbouwing is het gebruikelijk om een bouwtekening te laten maken. Met de vergunningstekeningen kan een vergunningsaanvraag worden gedaan om een bouwvergunning te krijgen. Soms is het te bouwen bouwwerk vergunningsvrij. In dit geval is het niet noodzakelijk om uw bouwtekeningen in te dienen bij de gemeente. Wel is het handig om de aannemer te voorzien van bouwtekeningen, zo weten u en de bouwer hoe het werk gemaakt dient te worden. Weet namelijk dat wat u koopt. Het (ver)bouwen van uw huis gaat immers vaak om een serieuze investering.

Wat zijn bouwtekeningen?

Een bouwtekening is een technische tekening van gebouwen of infrastructuren. Bouwtekeningen zijn nodig om klantwensen visueel te vertalen naar de praktijk. Deze vertaling gaat gepaard met een plan van aanpak, programma van eisen, bestek of andere tekstuele omschrijving. Er bestaan verschillende soorten bouwtekeningen die de stappen in het proces volgen. Zo zijn er o.a. ontwerptekeningen, bouwaanvraagtekeningen, bestektekeningen, werktekeningen, detailtekeningen, constructietekeningen en installatietekeningen.

 

Bestektekeningen en werktekeningen

Mocht het nodig zijn, dan kunnen er ook nog bestektekeningen en werktekeningen gemaakt worden. Dit is echter alleen noodzakelijk als het gebouw dusdanig complex is dat verdere uitwerking nodig is voor een goede overdracht naar een aannemer.

 

Als stelregel kan worden aangehouden dat verbouwingen boven de ton (€150.000,-) in aanraking komen voor bestektekeningen en werktekeningen. Vanaf hier worden de bedragen dusdanig hoog dat risico’s beperkt dienen te worden. Onder deze risico’s verstaan wij onnodig meerwerk door incomplete offertes, onenigheid over kwaliteit en kwantiteit maar ook de beheersing van het bouwproces.

 

3D-Visuals

Tot slot kan er nog worden gekozen om 3D-visualisaties, ook wel renders genoemd, van gebouwen te laten maken. Hiermee kan een goed beeld worden verkregen van het daadwerkelijke uiterlijk. Hier wordt veelal voor gekozen bij grote projecten zoals: villa’s vrijstaande woningen, kantoorpanden, appartementencomplexen, vastgoedontwikkelingen of utilitaire projecten.

 

Het tekenproces

Processen zijn in de bouw wellicht een van de belangrijkste dingen om te volgen. Het gaat immers altijd om veel geld en veel verschillende keuzes. Wij leggen hieronder daarom uit waarvoor de verschillende stappen in de hierboven benoemde tabbladen dienen.

 

Als het idee heerst om te gaan verbouwen, dan is het belangrijk om te weten wat u daadwerkelijk wil. Dit begint vaak bij het maken van ontwerptekeningen, tijdens deze stap kunnen de verschillende gebouwvormen ontdekt worden. Dit houdt in dat u zelf, een bouwkundig expert of een architect gaat aftasten waar de wensen liggen en wat het financiële budget is voor de verbouwing.

 

Als het ontwerp in kaart is gebracht kan een bouwaanvraagtekening of vergunningstekening worden gemaakt. Hierin wordt de definitieve vorm vastgelegd richting uzelf maar ook richting de gemeente. Het is niet altijd nodig om de tekeningen in te dienen bij de gemeente, hiervoor is namelijk vrijstelling verleent voor verschillende objecten. U kunt hierover meer vinden over de vergunningsvrije bouwwerken op onze site. Het gaat er bij de aanvraag tekeningen om dat de buiten materialen, vormen en principe details zijn uitgewerkt. Tijdens het realiseren van de bouwtekeningen zal het bouwwerk worden getoetst aan het bouwbesluit en de lokale wetgeving.

 

“Wilt u bouwtekeningen opvragen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bouwtekeningen maken, dat is waar wij goed in zijn.”

bouwtekeningen

Bouwplannen?

De bouw is de grootste sector van het land waarin vele bedrijven actief zijn. Om hierin de juiste stappen te maken is het verstandig een deskundige raad te plegen die kan helpen in het uitbeelden en vormgeven van ideeën. We Build 4 You kent de regels van het bouwbesluit en maakt samen met u een geschikt ontwerp. Wij stellen voor en samen met u vast wat de wensen zijn. Of dat nou een ontwerptekening, bouwtekenwerk, bestektekening, bouwkosten opstelling of bouwbegeleiding is. Wij hebben alle kennis en tools in huis om uw ideeën tot een succes te volbrengen.

 

Na het inzichtelijk maken van uw ideeën stellen wij een aanvalsplan op. Per project is dit verschillend. Meer over deze onderwerpen kunt u vinden op:

Wij tekenen het!

We Build 4 You kan indien u een bouwtekening wenst een offerte voor u maken. Vraag een offerte voor een bouwtekening aan via het contact formulier.

Google Review

We Build 4 You Recensies

Een fijne partij om mee samen te werken!

Zakelijk

Paul Veninga

We Build 4 You Recensies

Fantastic service and a pleasure dealing with them!

Particulier

Simon Ric-Hansen

We Build 4 You Recensies

Wij hebben een zeer goede en professionele begeleiding gehad bij de aanvraag van een omgevingsvergunning. Gemeente deed erg moeilijk, maar de medewerkers van We Build 4 You hebben zich extra ingezet en vastgebeten richting de gemeente met een positief resultaat.

Particulier

Sandra Slotegraaf

We Build 4 You Recensies

Met veel plezier samengewerkt met ontwerper, die op korte termijn iets lastigs voor me moest tekenen en vervolgens een mooie vergunningsaanvraag bij de gemeente heeft gemaakt. Zeer enthousiast, groot inlevingsvermogen en kennis van zaken. Dat t uiteindelijk toch iets duurder werd omdat er alsnog technische zaken bij kwamen kijken was ok: omdat er vertrouwen was!

Particulier

Jessica Hooghiemstra

We Build 4 You Recensies

Het is een fijn bedrijf. Ze denken mee, komen met oplossingen. Ze houden je goed op de hoogte hoe het met je tekeningen ervoor staat. Komen hun afspraken na. Ze hebben het erg druk, hierdoor is er tussendoor weinig tijd om te bellen met vragen. Het moet op afspraak.

Particulier

Mariska de Jong - Maarsen

We Build 4 You Recensies

Dank voor je heel vlotte hulp en je werk. Dit gaan we zeker vaker doen!

Zakelijk

Arjen Pronk

We Build 4 You Recensies

Onlangs hebben wij van de diensten van We Build 4 U gebruik gemaakt. In dit geval het verzorgen van de tekeningen voor een bouwaanvraag voor onze woning. Direct na het eerste contact is Sven van het doorpakken. Hij luistert goed naar wat jouw wensen zijn en weet dit feilloos te vertalen naar de tekening. Binnen vier werkdagen zijn de tekeningen aangeleverd en kon ik mijn aanvraag bij de gemeente voltooien.

Particulier

Wim Dekker

We Build 4 You Recensies

De start van je verbouwing start bij We Build 4 You Bouwadvies. Via een kennis zijn wij onlangs in contact gekomen met Sven Teeuwen. In de afgelopen periode heeft hij onze bouwtekeningen opgesteld, de vergunning aanvraag gedaan en gaat ook de aankomende verbouwing begeleiden. Ik kijk uit naar de verdere samenwerking!

Particulier

Erik Meijers

We Build 4 You Recensies

We Build 4 You Bouwadvies hielp ons met de tekeningen, het advies en de vergunningaanvraag voor onze nieuwe woning. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Sven en team werken snel, nauwkeurig en leveren op tijd. Toen we doordeweeks geen tijd hadden voor een adviesafspraak, bood Sven aan om zaterdag langs te komen, helemaal top. Ze denken goed mee en komen met inzichten en oplossingen die je niet verwacht. Ik beveel We Build 4 You Construction Advice van harte aan.

Particulier

Christiaan de Ridder

We Build 4 You Recensies

Betrokken, vriendelijke en professionele organisatie. Wij hebben onze bouwtekeningen door Sven Teeuwen laten maken. Hij denkt mee, levert op tijd en maakt mooie tekeningen.

Particulier

Sanne Schouten

We Build 4 You Recensies

Wij hebben gebruik gemaakt van de diensten van WB4U. Sven en zijn team hebben de tekeningen voor ons verzorgd voor een vergunning aanvraag bij de gemeente. Door de drukte duurde het iets langer dan gebruikelijk, wat ik begreep. Toch nog vrij snel de tekeningen ontvangen en kunnen indienen bij de gemeente. Volgende keer maak ik weer gebruik van de diensten van WB4U.

Particulier

Darryl van Duivenvoorde

We Build 4 You Recensies

Top bedrijf! Super leuk in de omgang, snelle service en goed tekenwerk. Ik heb ik het verleden bij een ander tekeningen laten maken en dat lijkt nergens op in verhouding met dit.

Particulier

Marcel Luijsterburg

We Build 4 You Recensies

Al jaren laten wij door we build 4 you en hun partners tekenwerk maken. Fijne partij dus om mee samen te werken.

Zakelijk

Robbie Tol

We Build 4 You Recensies

Onlangs tekeningen laten maken voor onze nieuwe dakopbouw. Super tevreden over de kwaliteit en service die geleverd is !

Particulier

Rezan Matyar

We Build 4 You Recensies

Sven heeft ons erg goed geholpen bij het maken van de bouwtekeningen en het aanvragen van de omgevingsvergunning. Naast het goede advies geven de 3D tekeningen ook een heel mooi beeld van het te verwachten resultaat. Nogmaals heel erg bedankt!!!

Particulier

Pieter Maes