Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:30; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Meubelmakerstraat 9e, 1991JD, Velserbroek icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 + (31) 06 26 26 27 60 icon_widget_image Info@wb4u.nl
2D en 3D tekenwerk

BOUWTEKENINGEN

Wij helpen u met het aanvragen van een
omgevingsvergunning. Zowel de tekeningen als de
berekeningen!

TEKENINGEN

Bouwtekeningen

 

De bouw is de grootste sector van het land waarin vele bedrijven actief zijn. Om hierin de juiste stappen te maken is het verstandig een deskundige raad te plegen die kan helpen in het uitbeelden en vormgeven van ideeën. We Build 4 You kent de regels van het bouwbesluit en maakt samen met u een geschikt ontwerp. Wij stellen voor, en samen met u, vast wat de wensen zijn. Of dat nou een ontwerptekening, bouwtekening, bestektekening, bouwkosten opstelling of bouwbegeleiding is. Wij hebben alle kennis en tools in huis om uw ideeën tot een succes te volbrengen.

 

Na het inzichtelijk maken van uw ideeën stellen wij een aanvalsplan op. Per project is dit verschillend. Meer over deze onderwerpen kunt u vinden op onderstaande pagina’s:

 

Waarom bouwtekeningen?

Ten behoeve van een omgevingsvergunning of een vergunningsvrije verbouwing is het gebruikelijk om een bouwtekening te laten maken. Met de vergunningstekeningen kan een vergunningsaanvraag worden gedaan om een bouwvergunning te krijgen. Soms is het te bouwen bouwwerk vergunningsvrij. In dit geval is het niet noodzakelijk om uw bouwtekeningen in te dienen bij de gemeente. Wel is het handig om de aannemer te voorzien van bouwtekeningen, zo weten u en de bouwer hoe het werk gemaakt dient te worden. Weet namelijk dat wat u koopt. Het (ver)bouwen van uw huis gaat immers vaak om een serieuze investering.

Wat zijn bouwtekeningen?

Een bouwtekening is een technische tekening van gebouwen of infrastructuren. Bouwtekeningen zijn nodig om klantwensen visueel te vertalen naar de praktijk. Deze vertaling gaat gepaard met een plan van aanpak, programma van eisen, bestek of andere tekstuele omschrijving. Er bestaan verschillende soorten bouwtekeningen die de stappen in het proces volgen. Zo zijn er o.a. ontwerptekeningen, bouwaanvraagtekeningen, bestektekeningen, werktekeningen, detailtekeningen, constructietekeningen en installatietekeningen.

 

Bestektekeningen en werktekeningen

Mocht het nodig zijn, dan kunnen er ook nog bestektekeningen en werktekeningen gemaakt worden. Dit is echter alleen noodzakelijk als het gebouw dusdanig complex is dat verdere uitwerking nodig is voor een goede overdracht naar een aannemer.

 

Als stelregel kan worden aangehouden dat verbouwingen boven de ton (€150.000,-) in aanraking komen voor bestektekeningen en werktekeningen. Vanaf hier worden de bedragen dusdanig hoog dat risico’s beperkt dienen te worden. Onder deze risico’s verstaan wij onnodig meerwerk door incomplete offertes, onenigheid over kwaliteit en kwantiteit maar ook de beheersing van het bouwproces.

 

3D-Visuals

Tot slot kan er nog worden gekozen om 3D-visualisaties, ook wel renders genoemd, van gebouwen te laten maken. Hiermee kan een goed beeld worden verkregen van het daadwerkelijke uiterlijk. Hier wordt veelal voor gekozen bij grote projecten zoals: villa’s vrijstaande woningen, kantoorpanden, appartementencomplexen, vastgoedontwikkelingen of utilitaire projecten.

 

Het tekenproces

Processen zijn in de bouw wellicht een van de belangrijkste dingen om te volgen. Het gaat immers altijd om veel geld en veel verschillende keuzes. Wij leggen hieronder daarom uit waarvoor de verschillende stappen in de hierboven benoemde tabbladen dienen.

 

Als het idee heerst om te gaan verbouwen, dan is het belangrijk om te weten wat u daadwerkelijk wil. Dit begint vaak bij het maken van ontwerptekeningen, tijdens deze stap kunnen de verschillende gebouwvormen ontdekt worden. Dit houdt in dat u zelf, een bouwkundig expert of een architect gaat aftasten waar de wensen liggen en wat het financiële budget is voor de verbouwing.

 

Als het ontwerp in kaart is gebracht kan een bouwaanvraagtekening of vergunningstekening worden gemaakt. Hierin wordt de definitieve vorm vastgelegd richting uzelf maar ook richting de gemeente. Het is niet altijd nodig om de tekeningen in te dienen bij de gemeente, hiervoor is namelijk vrijstelling verleent voor verschillende objecten. U kunt hierover meer vinden over de vergunningsvrije bouwwerken op onze site. Het gaat er bij de aanvraag tekeningen om dat de buiten materialen, vormen en principe details zijn uitgewerkt. Tijdens het realiseren van de bouwtekeningen zal het bouwwerk worden getoetst aan het bouwbesluit en de lokale wetgeving.

 

“Wilt u bouwtekeningen opvragen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bouwtekeningen maken, dat is waar wij goed in zijn.”

bouwtekeningen

Bouwplannen?

De bouw is de grootste sector van het land waarin vele bedrijven actief zijn. Om hierin de juiste stappen te maken is het verstandig een deskundige raad te plegen die kan helpen in het uitbeelden en vormgeven van ideeën. We Build 4 You kent de regels van het bouwbesluit en maakt samen met u een geschikt ontwerp. Wij stellen voor en samen met u vast wat de wensen zijn. Of dat nou een ontwerptekening, bouwtekenwerk, bestektekening, bouwkosten opstelling of bouwbegeleiding is. Wij hebben alle kennis en tools in huis om uw ideeën tot een succes te volbrengen.

 

Na het inzichtelijk maken van uw ideeën stellen wij een aanvalsplan op. Per project is dit verschillend. Meer over deze onderwerpen kunt u vinden op:

Wij tekenen het!

We Build 4 You kan indien u een bouwtekening wenst een offerte voor u maken. Vraag een offerte voor een bouwtekening aan via het contact formulier.

Google Review

We Build 4 You Recensies

Top bedrijf! Super leuk in de omgang, snelle service en goed tekenwerk. Ik heb ik het verleden bij een ander tekeningen laten maken en dat lijkt nergens op in verhouding met dit.

Particulier

Marcel Luijsterburg

We Build 4 You Recensies

Al jaren laten wij door we build 4 you en hun partners tekenwerk maken. Fijne partij dus om mee samen te werken.

Zakelijk

Robbie Tol

We Build 4 You Recensies

Onlangs tekeningen laten maken voor onze nieuwe dakopbouw. Super tevreden over de kwaliteit en service die geleverd is !

Particulier

Rezan Matyar

Sven heeft ons erg goed geholpen bij het maken van de bouwtekeningen en het aanvragen van de omgevingsvergunning. Naast het goede advies geven de 3D tekeningen ook een heel mooi beeld van het te verwachten resultaat. Nogmaals heel erg bedankt!!!

Particulier

Pieter Maes