Bouwtekeningen

Ten behoeven van een omgevingsvergunning of een vergunningsvrije verbouwing is het gebruikelijk om een bouwtekening te laten maken. Met de vergunningstekeningen kan een vergunning (s) aanvraag worden gedaan om een bouwvergunning te krijgen. Soms is het te bouwen bouwwerk vergunningsvrij, in dit geval is het niet noodzakelijk om de bouwplan (en) in te dienen bij de gemeente. Wel is het soms handig om de aannemer te voorzien van bouwkundige tekeningen, zo weet u en de bouwer hoe het werk gemaakt dient te worden.

Bouwvergunning


omgevingsvergunning

Om verschillende redenen kan het nodig zijn om een bouwkundige omgevingsvergunning aan te vragen. Dit geldt voor de volgende activiteiten:

  • Bouwen
  • Afwijken van het bestemmingsplan
  • Brandveilig gebruiken van bouwwerken
  • Veranderen van een monument
  • Legaliseren van reeds afwijkende bouwwerken
Wij van We Build 4 you kunnen u in alle gevallen helpen uw doel te bereiken.


Vergunnings-tekeningen

Bouwtekeningen of vergunningstekeningen zijn nodig om bouwkundige informatie te delen met de gemeente. Op de bouwtekening worden daarom plattegronden, gevelaanzichten, doorsnedes, gebruiksoppervlaktes, verblijfsgebieden, woninginhoud, ventilatie-, warmteweerstand-berekeningen en details weergegeven. Al deze onderdelen samen vormen de vergunningsaanvraag, indien nodig dient hier ook een constructie rapport aan toegevoegd te worden.