Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:00; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Haringkade 18, 1976 CP IJmuiden icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 icon_widget_image [email protected]

SPLITSINGSTEKENING

  • Alle soorten splitsingen.
  • Wij helpen u met het aanvragen van een omgevingsvergunning. Zowel de tekeningen als de berekeningen!
Tekeningen

Goede communicatie

Eerlijk geprijsd

25 jaar ervaring

Home » Bouwtekeningen » Splitsingstekeningen

Splitsingstekening

Indien u een gebouw of stuk grond heeft dat u op wilt splitsen dan heeft u hier een splitsingstekening voor nodig en in sommige gevallen ook een splitsingsvergunning. Binnen deze vergunning wordt de splitsing van het object vastgelegd. Zo weet iedere betrokken partij welk deel bij wie hoort.

Vragen?

Neem dan contact op met Sven Teeuwen.

Meer informatie

Wat voor splitsingstekening

Er zijn twee soorten splitsingstekeningen: kadastrale splitsingstekeningen en bouwkundige splitsingstekeningen. Bij een kadastrale splitsing wordt vooral aangeduid waar de grenzen van deze splitsing lopen en welk deel van wie is of welke delen er eventueel gezamenlijk zijn. Bij een bouwkundige splitsing dienen ook de bouwbesluiteisen van woningen of panden onderling vastgelegd te worden. Zo weet uw gemeente wat voor maatregelen nodig zijn om de splitsing tot stand te brengen. Deze twee type splitsingen gaan dan ook vaak hand in hand gepaard als u een object wilt splitsen.

Splisingstekening

Welke eisen gelden er voor splitsingstekeningen?

Zoals hierboven vermeld zijn er twee type splitsingstekeningen. De bouwkundige splitsing dient te voldoen aan o.a. het Bouwbesluit 2012, het bestemmingsplan, lokale bouw- en huisvestingsverordening en de BOR (Besluit OmgevingsRecht). Indien u hierover meer wil weten zie onze pagina over vergunning plichtig en vergunningsvrij bouwen. Hiervoor wordt dan ook een volledige bouwtekening gemaakt.

Een Kadastrale splitsing dient de eisen van het Kadaster te voldoen.

Voordat een pand kadastraal gesplitst kan worden, dient er eerst een bouwkundige splitsing aanwezig te zijn.

In een Kadastrale splitsing dient vooral het onderscheid van woningen of panden onderling geregeld te worden, het gaat niet zo zeer om hoe de brandscheiding wordt gecreëerd of hoe de opbouw van de wanden zijn maar hoe het eigenbelang (woning, berging, parkeerplaats) en hoe het gezamenlijk belang (trappenhuis, installatie ruimte, schoonmaakkast, etc) is geregeld. Het eigenbelang wordt aangegeven met dikke lijnen, de ruimtes die onder het gezamenlijk belang vallen worden aangegeven met dunne lijnen.

Ieder rechterlijk afgesplitste ruimte/woning/gebouwdeel krijgt een indexnummer, deze begint altijd en moet onderbroken doorlopen. Mocht u na een Kadastrale splitsing een deel opnieuw willen (onder)splitsen of een splitsing willen wijzigen, dan begint de cyclus van aanvragen en splitsen weer opnieuw.

“We Build 4 You vraagt voor u een Splitsingsvergunning aan”

Bent u op zoek naar een 2D-bouwtekening of 3D-bouwtekening voor uw woning of villa? We Build 4 You is dé specialist op het gebied van bouwtekeningen en bouwvergunningen.

Appartementsrechten of bouwdeelrechten

Mocht bij het opsplitsen een onderverdeling ontstaan binnen 1 object dan dient bij het aanvragen van de splitsing ook een breukdelenoverzicht gepubliceerd te worden aan alle belanghebbende in het object. Het breukdelen overzicht geeft de rechten weer van de persoon die een sectie binnen een object bezit.

Voorbeeld: Een woongebouw wordt opgedeeld in 3 eenheden. Waarin de 1e bouwlaag (BG) 100m² groot is en de 2e en 3e bouwlaag zijn beide 50m². Via het breukdelen overzicht kan dan worden vastgelegd hoeveel stemrecht iedere bewoner krijgt binnen de VVE (Vereniging Van Eigenaren) en hoe de algemene kosten van de VVE en onderhoudskosten van het gebouw verdeeld worden.
Dit kan op basis van het aantal appartementsrechten gedaan worden of per breukdeel.

Deze verdeling wordt dan vast gelegd in de notariële splitsingsakte.

We Build 4 You kan indien u een splitsingstekening wenst een offerte voor u maken. Vraag een offerte voor een splitsingstekening aan via dit contactformulier of contactpagina. U kunt in het contactformulier aangeven wat voor woning of pand u heeft, wat voor verbouwing u wens, of u andere tekeningen of berekeningen nodig heeft en of u een aannemer zoek. Ons bedrijf is breed onderlegd en kan u op vele fronten van dienst zijn om ook uw project tot een succes te volbrengen.

Onze werkwijze

Als wij ingeschakeld worden voor een bouwtekening voor een splitsingstekening, dan maken wij eerst kennis om zo inzicht te krijgen in de specifieke wensen die u heeft. Meteen tijdens dit eerste gesprek kunnen wij u advies geven vanuit onze kennis maar vooral ook vanuit onze ervaring. Vervolgens maken wij een scherpe offerte zodat u altijd precies weet waar u aan toe bent. Daarna starten wij met uw bouwtekening splitsingstekening zodat u inzicht krijgt in hoe uw verbouwing er uiteindelijk uit gaat zien. Wij verwerken de door u gewenste situatie tot een bouwtekening splitsingstekening. Als wij de bouwtekening voor uw splitsingstekening in orde hebben gemaakt en indien nodig zullen wij ook alle aanvullende berekeningen verzorgen

Stap 1 Offerte | Werkwijze wb4u

Vraag een offerte aan

Stap 1

Offerte Fase

Stap 2 Kennismaking | Werkwijze wb4u

OFFERTE FASE

Stap 2

Vraag een offerte aan

Stap 3 Voorstel | Werkwijze wb4u

OFFERTE FASE

Stap 3

Kennismaking

Stap 4 Akkoord | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 4

Ontvang ons voorstel

Stap 5 De expert | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 5

Ja ik wil

Stap 6 Project inplannen | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 6

Maak kennis met uw expert

Stap 7 Controle ronde | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 7

Controle ronde

Stap 8 Oplevering | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 8

Oplevering of indienen

Google reviews

Sorry, no posts matched your criteria.

Waarom We Build 4 You

eerlijk, open, en transparant.

We Build 4 You is een modern bedrijf dat wordt geleid door twee jonge gedreven eigenaren met op de achtergrond twee ervaren rotten die ieder al 35 jaar meelopen. Gezamenlijk zijn wij goed voor honderden, zo niet duizenden, bouwtekeningen en voorspoedig verlopen projecten. Onze positieve reviews geven aan dat klanten ons werk waarderen.

Samen met ons ervaren team van 8 tekenaars zijn wij in staat vakkundig en op een hoog tempo tekenwerk en berekenwerk te leveren.

Kiezen voor We Build 4 You

Het kiezen van de juiste partij voor een bouwtekening dakkapel

Nu duidelijk is hoe het proces rondom een bouwtekening dakkapel voor u zal verlopen, is het nog een kwestie van het kiezen voor de juiste partij. Er zijn vele bedrijven die de werkzaamheden voor hun rekening kunnen en willen nemen. Uiteraard zoekt u naar die ene partij die net iets meer kan bieden. In de beschrijving van het proces rondom de bouwtekening voor een dakkapel beschreven wij al wat onze werkwijze is. Onze specialistische werkwijze alleen al is een valide reden om voor ons te kiezen.

We build 4 you is een ervaren partij die dankzij haar jarenlange ervaring weet waar gemeenten naar vragen en hoe de klus geklaard dient te worden. Een van onze bouwkundige experts maakt voor u een kloppende bouwtekening dakkapel en, indien gewenst, tekenen wij deze in 3D zodat u vooraf een goed beeld krijgt van het eindresultaat.

Open en eerlijk

Er is echter meer. Wij zijn een bedrijf dat er écht voor gaat. Wij zien problemen niet als tegenslag, maar als een uitdaging! Dat heeft alles te maken met het feit dat u stuit op een groep mensen met passie voor de bouw. En dat dragen wij ook nadrukkelijk uit. Daarnaast zijn wij altijd open en eerlijk en werken wij als partners samen met u als klant. Samen komen wij veel verder dan alleen. Heeft u vragen over een eventuele samenwerking? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij hebben altijd een bouwkundig expert voor u klaar staan om alles met u door te nemen.

Trots op uw opdracht

Ondanks het feit dat het maken van een bouwtekening dakkapel volgens vaste protocollen uitgevoerd moet worden, proberen wij in al onze werkzaamheden vooruitstrevend te zijn. We streven ernaar continu te vernieuwen en ontwikkelen. Betere technieken maken het werk voor onze mensen prettiger en het resultaat voor u nog beter. Bovenal zijn wij trots op wat we doen en dit is terug te zien in de manier waarop we de werkzaamheden voor u aanpakken. Inspiratie is voor ons motivatie en goed doen doet goed volgen. U weet dus waar u moet zijn als u een bouwtekening aanbouw of uitbouw wilt laten maken. Wij van We Build 4 You zullen zorgen ervoor dat u trots zal zijn op het resultaat van uw aanbouw of uitbouw. Kortom voor uw bouwtekening dakkapel bent u bij ons aan het juiste adres.

Onze ervaring

Door onze ervaring weten wij precies waar een bouwtekening dakkapel aan moet voldoen en wat wij door middel van deze tekening moeten laten zien. Dit is met name belangrijk als wij aan de slag gaan met een bouwtekening van uw dakkapel in de vorm van een bouwaanvraag tekening. Deze tekening wordt gemaakt op het moment dat het definitieve ontwerp van de dakkapel een feit is. Dat betekent wanneer de gebruikte vormen in het te bouwen of verbouwen van uw dakkapel helemaal helder zijn en er ook voldoende zekerheid is over de materialen die u daarvoor wilt gaan gebruiken. Ook moet er duidelijkheid zijn op het gebied van zaken als de gevel- en dakrand afwerking. Deze bouwtekening dakkapel is zowel voor uzelf als voor de aannemer en de gemeente noodzakelijk. De gemeente baseert hierop namelijk haar beslissing om al dan niet een vergunning te verlenen.

De bouwtekening is een verplicht onderdeel van de vergunningsaanvraag en is daardoor erg belangrijk. Mocht u iets willen gaan bouwen, dan zal u dus een bouwtekening van uw dakkapel moeten hebben. Het is belangrijk dat deze bouwtekening uw wensen goed visualiseert. Het is dan ook belangrijk dat u dit door een expert laat maken. Kies daarom voor ons!

Behalve voor een bouwtekening dakkapel kunt u bij ons voor meer bouwkundige zaken terecht. Zo maken wij berekeningen voor u, kunnen wij u bouwkundig advies geven en kunnen wij eventuele bouwbegeleiding aanbieden. Ook voor een bouwkundig rapport klopt u bij ons aan. Met onze parate kennis en ervaring kunnen wij u altijd op de beste manier van dienst zijn.

Samen ontwerpen wij de aanbouw van uw dromen

Uiteraard maken wij voor u ook een bouwtekening dakkapel in de vorm van een ontwerptekening. Wij beelden met deze tekening uw ideeën uit en leggen dat vast in een  ontwerp. Deze ontwerptekening wordt voornamelijk gemaakt aan de start van een bouwproces, om op deze wijze inzicht te krijgen in het door u gewenste ontwerp. Omdat deze tekeningen voornamelijk met de hand worden gemaakt, spreken wij ook wel van een ontwerpschets. Er wordt geschetst met de wettelijke mogelijkheden in het achterhoofd, net als dat alleen getekend wordt zodra de constructie ook daadwerkelijk mogelijk is. Ook worden de kosten vaak al meegenomen. Wij willen zo vooral een reëel beeld schetsen van iets dat daadwerkelijk binnen uw mogelijkheden ligt.

Wat wij nog meer voor u kunnen betekenen

Verder zijn wij specialist in het maken van bestektekeningen, dit zijn tekeningen die tot in detail uitgewerkt zijn en een vervolg zijn op de bouwaanvraagtekeningen. In een bestek of technische omschrijving worden alle materialen die gebruikt worden ingetekend. Het zijn uitgewerkte tekeningen waarin het gebouw of object bouwtechnisch op elkaar aansluit. Mocht u zoeken naar de geschikte partij voor 3D visualisatiesconstructietekeningensplitsingstekeningen of slooptekeningen, dan bent u bij ons ook meteen aan het enige juiste adres. Want ook die bouwtekening voor je huis nemen wij graag voor onze rekening.

Wij leveren ook alle benodigde berekeningen

Bij ons kunt u niet alleen terecht voor tekenwerk. Wij hebben namelijk een zeer compleet aanbod en dit houdt in dat u bij ons ook terecht kunt voor het berekenwerk zoals constructieberekeningen. Tevens kunt u bij ons terecht voor de daglicht- en ventilatieberekeningen. Wij werken ook de brandveiligheidseisen uit. Doordat wij dit allemaal aanbieden vindt u in ons een partij die u met het totale plaatje kan helpen. Nadat u met ons in zee gegaan bent weet u precies wat u kunt verwachten en kunt u een bouwvergunning aanvragen.

De Koffie staat voor u klaar!

Wij berekenen het!

We Build 4 You kan indien u een splitsingstekening wenst een offerte voor u maken. Vraag een offerte voor een splitsingstekening aan via het contact formulier.

VACATURE DELEN