Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:30; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Meubelmakerstraat 9e, 1991JD, Velserbroek icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 + (31) 06 26 26 27 60 icon_widget_image Info@wb4u.nl

HANDSCHETSEN EN 3D MODELLEN

Ontwerptekening

Wij helpen u met het uitbeelden van uw ideeën tot een haalbaar en realistisch ontwerp.

PRACHTIGE

Ontwerptekeningen

 

Wat is een ontwerptekening?

Een ontwerptekening is een tekening die aan het begin van het bouwproces helpt met inzicht krijgen in het gewenste ontwerp. Veelal worden deze tekeningen met de hand gemaakt, dit noemen wij dan ook het schetsontwerp.

 

Wie maakt het ontwerp?

Vanzelfsprekend kan u als opdrachtgever zelf aan de slag gaan. Maar dit kan ook uit handen worden gegeven aan een bouwkundig tekenaar of zelfs een architect. Een bouwkundig tekenaar/ingenieur is zich vaak goed bewust van de wettelijke mogelijkheden alsmede constructieve mogelijkheden van een gebouw en de kosten van de ingrepen. Een architect is over het algemeen minder goed in het zien van de constructieve impact alsmede het begrip rondom de kosten. Hun expertise ligt vooral in het ontwerpen zelf.

 

Wanneer is een ontwerp tekening nodig?

Een ontwerp tekening is nodig om inzicht te krijgen in je eigen wensen. Het helpt snelle afwegingen te maken alvorens alles gelijk professioneel digitaal te verwerken. Veelal gebeurt dit met de hand op papier. Maar ook apps zoals Floor planner kunnen hierbij helpen. De eenvoud van deze app is goed, hij werk intuïtief en geeft daarnaast veel mogelijkheden tot het inrichten van de woning. Dit komt vaak doordat de apps interieur elementen bevatten die op hun beurt weer inzicht geven bij het indelen.

ontwerptekening

Wat gebeurt er met en na de Ontwerptekeningen?

Na het maken van de ontwerptekeningen volgt het maken van een voorlopige ontwerp en definitieve ontwerp. Met het definitieve ontwerp kan vervolgens de vergunning worden aangevraagd.

Wanneer een samenwerkingsverband wordt aan gegaan met een bouwkundig expert wordt tijdens het proces van schetsontwerp -> voorlopig ontwerp -> tot definitief ontwerp op de achtergrond mee getekend door een tekenaar. De tekenaar zal gaandeweg bij het voltooien van de voorlopige ontwerpadviezen en inzicht delen wanneer hij het tekenwerk opstelt. Deze adviezen zullen bijdragen aan het ontwerp en helpen met het verkrijgen van inzicht. Bij voltooiing van het voorlopig ontwerp komt het definitieve ontwerp tot stand, dit ontwerp zal de bouwkundig tekenaar uitwerken tot bouwaanvraag tekeningen / vergunningstekeningen.

ontwerptekening

Wij ontwerpen het!

We Build 4 You kan indien u een ontwerptekening wenst een offerte voor u maken. Vraag een offerte voor een ontwerptekening en ontwerpbegeleiding aan via het contact formulier.

Google Review

We Build 4 You Recensies

Top bedrijf! Super leuk in de omgang, snelle service en goed tekenwerk. Ik heb ik het verleden bij een ander tekeningen laten maken en dat lijkt nergens op in verhouding met dit.

Particulier

Marcel Luijsterburg

We Build 4 You Recensies

Al jaren laten wij door we build 4 you en hun partners tekenwerk maken. Fijne partij dus om mee samen te werken.

Zakelijk

Robbie Tol

We Build 4 You Recensies

Onlangs tekeningen laten maken voor onze nieuwe dakopbouw. Super tevreden over de kwaliteit en service die geleverd is !

Particulier

Rezan Matyar

Sven heeft ons erg goed geholpen bij het maken van de bouwtekeningen en het aanvragen van de omgevingsvergunning. Naast het goede advies geven de 3D tekeningen ook een heel mooi beeld van het te verwachten resultaat. Nogmaals heel erg bedankt!!!

Particulier

Pieter Maes