Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:30; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Meubelmakerstraat 9e, 1991JD, Velserbroek icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 + (31) 06 26 26 27 60 icon_widget_image [email protected]
ALLE SOORTEN SPLITSINGEN

SPLITSINGSTEKENING

Wij helpen u met het aanvragen van een
omgevingsvergunning. Zowel de tekeningen als de
berekeningen!

TEKENINGEN

Splitsingstekening

Indien u een gebouw of stuk grond heeft dat u op wil splitsen dan heeft u hiervoor een splitsingsvergunning met de daarbij behorende splitsingstekening nodig. Binnen deze vergunning wordt de splitsing van het object vastgelegd. Zo weten wij allemaal welk deel bij wie hoort.

 

Type splitsingstekeningen!

Er zijn twee soorten splitsingstekeningen, kadastrale splitsingstekeningen en bouwkundige splitsingstekeningen. Bij een kadastrale splitsing wordt vooral aangeduid waar de grenzen van deze splitsing lopen en welk deel van wie is of welke delen er eventueel gezamenlijk zijn. Bij een bouwkundige splitsing dienen ook de bouwbesluiteisen van woningen of panden onderling vastgelegd te worden. Zo weet uw gemeente wat voor maatregelen nodig zijn om de splitsing tot stand te brengen. Deze twee type splitsingen gaan dan ook vaak hand in hand gepaard als u een object wilt splitsen.

Splisingstekening

Welke eisen gelden er voor splitsingstekeningen?

Zoals hierboven vermeld zijn er twee type splitsingstekeningen. De bouwkundige splitsing dient te voldoen aan o.a. het Bouwbesluit 2012, het bestemmingsplan, lokale bouw- en huisvestingsverordening en de BOR (Besluit OmgevingsRecht). Indien u hierover meer wil weten zie onze pagina over vergunning plichtig en vergunningsvrij bouwen. Hiervoor wordt dan ook een volledige bouwtekening gemaakt.
Een Kadastrale splitsing dient de eisen van het Kadaster te voldoen.
Voordat een pand kadastraal gesplitst kan worden, dient er eerst een bouwkundige splitsing aanwezig te zijn.

In een Kadastrale splitsing dient vooral het onderscheid van woningen of panden onderling geregeld te worden, het gaat niet zo zeer om hoe de brandscheiding wordt gecreëerd of hoe de opbouw van de wanden zijn maar hoe het eigenbelang (woning, berging, parkeerplaats) en hoe het gezamenlijk belang (trappenhuis, installatie ruimte, schoonmaakkast, etc) is geregeld. Het eigenbelang wordt aangegeven met dikke lijnen, de ruimtes die onder het gezamenlijk belang vallen worden aangegeven met dunne lijnen.

 

Ieder rechterlijk afgesplitste ruimte/woning/gebouwdeel krijgt een indexnummer, deze begint altijd en moet onderbroken doorlopen. Mocht u na een Kadastrale splitsing een deel opnieuw willen (onder)splitsen of een splitsing willen wijzigen, dan begint de cyclus van aanvragen en splitsen weer opnieuw.

Appartementsrechten of bouwdeelrechten

Mocht bij het opsplitsen een onderverdeling ontstaan binnen 1 object dan dient bij het aanvragen van de splitsing ook een breukdelenoverzicht gepubliceerd te worden aan alle belanghebbende in het object. Het breukdelen overzicht geeft de rechten weer van de persoon die een sectie binnen een object bezit.

Voorbeeld: Een woongebouw wordt opgedeeld in 3 eenheden. Waarin de 1e bouwlaag (BG) 100m² groot is en de 2e en 3e bouwlaag zijn beide 50m². Via het breukdelen overzicht kan dan worden vastgelegd hoeveel stemrecht iedere bewoner krijgt binnen de VVE (Vereniging Van Eigenaren) en hoe de algemene kosten van de VVE en onderhoudskosten van het gebouw verdeeld worden.
Dit kan op basis van het aantal appartementsrechten gedaan worden of per breukdeel.
Deze verdeling wordt dan vast gelegd in de notariële splitsingsakte.

 

We Build 4 You kan indien u een splitsingstekening wenst een offerte voor u maken. Vraag een offerte voor een splitsingstekening aan via dit contactformulier of contactpagina. U kunt in het contactformulier aangeven wat voor woning of pand u heeft, wat voor verbouwing u wens, of u andere tekeningen of berekeningen nodig heeft en of u een aannemer zoek. Ons bedrijf is breed onderlegd en kan u op vele fronten van dienst zijn om ook uw project tot een succes te volbrengen.

 

“We Build 4 You vraagt voor u een Splitsingsvergunning aan”

 

Bent u op zoek naar een 2D-bouwtekening of 3D-bouwtekening voor uw woning of villa? We Build 4 You is dé specialist op het gebied van bouwtekeningen en bouwvergunningen.

Wij berekenen het!

We Build 4 You kan indien u een splitsingstekening wenst een offerte voor u maken. Vraag een offerte voor een splitsingstekening aan via het contact formulier.

Google Review

We Build 4 You Recensies

Goede service en technisch capabele mensen. Zeker een aanrader.

Zakelijk

TECHNOHUIS FIJNSTRAALTECHNIEK

We Build 4 You Recensies

Zeer tevreden over We Build 4 You! Gedurende het hele project is er fijn contact. De communicatie is helder en dat zorgt ervoor dat het resultaat precies is zoals besproken, ze denken echt met je mee. We Build 4 You levert echt vakmanschap!

Particulier

Lotte Kerkhoff

We Build 4 You Recensies

We zijn erg blij met de keuze voor WB4U! De specialisten van We Build 4 You zijn vakbekwaam en transparant. Sven is bovendien een perfectionist die in staat is om de opdracht naar een hoger plan te tillen. Een partner voor het leven!

Zakelijk

Patrick Kant

We Build 4 You Recensies

Zeer fijne ervaringen gehad met We Build 4 You. We kregen heldere adviezen en een mooi eindresultaat.

Particulier

Daan van Houten

We Build 4 You Recensies

Prima partij om mee samen te werken !

Zakelijk

Rene Verlaan

We Build 4 You Recensies

Aanrader! Een bedrijf wat werkt met veel kennis, efficiëntie en ook persoonlijke aandacht.

Particulier

Jaco Andela