Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:30; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Meubelmakerstraat 9e, 1991JD, Velserbroek icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 + (31) 06 26 26 27 60 icon_widget_image Info@wb4u.nl
ALLE SOORTEN SPLITSINGEN

SPLITSINGSTEKENING

Wij helpen u met het aanvragen van een
omgevingsvergunning. Zowel de tekeningen als de
berekeningen!

TEKENINGEN

Splitsingstekening

Indien u een gebouw of stuk grond heeft dat u op wil splitsen dan heeft u hiervoor een splitsingsvergunning met de daarbij behorende splitsingstekening nodig. Binnen deze vergunning wordt de splitsing van het object vastgelegd. Zo weten wij allemaal welk deel bij wie hoort.

 

Type splitsingstekeningen!

Er zijn twee soorten splitsingstekeningen, kadastrale splitsingstekeningen en bouwkundige splitsingstekeningen. Bij een kadastrale splitsing wordt vooral aangeduid welke deel van wie is en welke delen eventueel gezamenlijk zijn. Bij een bouwkundige splitsing dienen ook de bouwbesluiteisen van woningen of panden onderling vastgelegd te worden. Zo weet uw gemeente wat voor maatregelen nodig zijn om de splitsing tot stand te brengen. Deze twee type splitsingen gaan dan ook vaak hand in hand gepaard als u een object wil splitsen die nog niet voldoet aan het gestelde in het bouwbesluit.

bouwkundig advies

Welke eisen gelden er voor splitsingstekeningen?

Zoals hierboven vermeld zijn er twee type splitsingstekeningen. De bouwkundige splitsing dient te voldoen aan het bouwbesluit, het bestemmingsplan, lokale bouwverordening en de welstand. Indien u hierover meer wil weten zie onze pagina over vergunning plichtig en vergunningsvrij bouwen. Hiervoor wordt dan ook een volledige bouwtekening gemaakt.

 

Een kadestrale splitsing dient aan andere eisen te voldoen. Hierin dient vooral het onderscheid van woningen of panden onderling geregeld te worden, het gaat niet zo zeer om hoe de brandscheiding wordt gecreëerd of hoe de opbouw van de wanden zijn maar hoe het eigenbelang (woning, berging, parkeerplaats) en hoe het gezamenlijk belang (trappenhuis, installatie ruimte, schoonmaakkast, etc.) is geregeld. Het eigenbelang wordt aangegeven met dikke lijnen, de ruimtes die onder het gezamenlijk belang vallen worden aangegeven met dunne lijnen.

 

Ieder rechterlijk afgesplitste ruimte/woning/gebouwdeel krijgt een indexnummer, deze begint altijd en moet onderbroken doorlopen. Mocht u na het verlenen van de vergunning wederom wijzigingen aan willen brengen dan dient u wederom een splitsingsverguning aan te vragen aan de hand van een kadastrale of bouwkundige splitsing.

 

Appartementsrechten of bouwdeelrechten

Mocht bij het opsplitsen een onderverdeling ontstaan binnen 1 object dan dient bij het aanvragen van de splitsing ook een breukdelenoverzicht gepubliceerd te worden aan alle belanghebbende in het object. Het breukdelen overzicht geeft de rechten weer van de persoon die een sectie binnen een object bezit.
Voorbeeld: Een woongebouw wordt opgedeeld in 3 eenheden. Waarin de 1e bouwlaag (BG) even groot is als de 2e en 3e bouwlaag bij elkaar. Via het breukdelen overzicht kan dan worden vastgelegd dat iedere bewoner 1 stem krijgt of dat de bewoners per m2 een deel van de stemmen en soms ook kosten krijgen.
in alle gevallen is het raadzaam om dit vast te leggen in een notariële acte, zo voorkomt u gezeur met de buren en weet iedereen waar ze aan toe zijn.

Splisingstekening

Wij berekenen het!

We Build 4 You kan indien u een splitsingstekening wenst een offerte voor u maken. Vraag een offerte voor een splitsingstekening aan via het contact formulier.

Google Review

We Build 4 You Recensies

Zeer tevreden over We Build 4 You! Gedurende het hele project is er fijn contact. De communicatie is helder en dat zorgt ervoor dat het resultaat precies is zoals besproken, ze denken echt met je mee. We Build 4 You levert echt vakmanschap!

Particulier

Lotte Kerkhoff

We Build 4 You Recensies

We zijn erg blij met de keuze voor WB4U! De specialisten van We Build 4 You zijn vakbekwaam en transparant. Sven is bovendien een perfectionist die in staat is om de opdracht naar een hoger plan te tillen. Een partner voor het leven!

Zakelijk

Patrick Kant

We Build 4 You Recensies

Zeer fijne ervaringen gehad met We Build 4 You. We kregen heldere adviezen en een mooi eindresultaat.

Particulier

Daan van Houten

We Build 4 You Recensies

Prima partij om mee samen te werken !

Zakelijk

Rene Verlaan

We Build 4 You Recensies

Aanrader! Een bedrijf wat werkt met veel kennis, efficiëntie en ook persoonlijke aandacht.

Particulier

Jaco Andela