Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:30; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Meubelmakerstraat 9e, 1991JD, Velserbroek icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 + (31) 06 26 26 27 60 icon_widget_image Info@wb4u.nl

2D en 3D tekenwerk

Bouwtekening aanbouw

Wij houden voor u de regelgeving in de gaten.

TEKENINGEN

Bouwtekening van een aanbouw nodig?

Waarom een bouwtekening voor een aanbouw?

Indien u meer ruimte verlangt in uw woning dan is het mogelijk deze zodanig aan te passen dat u meer leefruimte bezit. Dit kan gedaan worden doormiddel van het bouwen van een Aanbouw, Serre, dakkapel of dakopbouw. In alle gevallen zal uw woning toenemen in vierkant meters en in totale financiële waarde stijgen.

 

“We Build 4 You is zeer ervaren in het tekenen van aanbouwen. Wij tekenen jaarlijks meer dan 60 aanbouwen en dat worden er ieder jaar steeds meer.”

 

Om een aanbouw te kunnen bouwen is het raadzaam om een bouwtekening te maken. Een aanbouw is in vele gevallen vergunningsvrij maar kan ook vergunningsplichtig zijn als u buiten de vrijgestelde regels treedt. Mocht u hier meer over willen weten dan kunt u kijken op onze pagina over bouwvergunningen en vergunningsvrije en plichtige situatie. Hierin staan de kaders omschreven waaraan het bouwwerk moet voldoen om vergunningsvrij te mogen bouwen.

“We Build 4 You vraagt voor u de omgevingsvergunning aan bij de gemeente voor uw dakopbouw”

 

Hoe gaat dit proces van een bouwtekening voor een aanbouw te laten maken bij ons in werking?

Om te zorgen dat u een goede bouwtekening voor uw aanbouw ontvangt maken wij een op maat gemaakte offerte. Zo zorgen wij ervoor dat u vooraf weet wat de kosten zijn voor het uittekenen en berekenen van uw aanbouw thuis.

Om te zorgen dat u een goede bouwtekening ontvangt plannen wij een kennismakingsgesprek in, hierin nemen wij de tijd om u te leren kennen en uw wensen te achterhalen. Als wij dit duidelijk hebben starten wij met het tekenwerk. Veelal gebeurt dit bij ons aan de hand van 3D tekenwerk. Dankzij deze tekenmethode krijgt u visueel goed inzicht in hoe de uiteindelijke situatie er uit ziet. Zo kunt u vooraf voelen of dit is wat u wil.

Zodra het tekenwerk is afgerond maken wij een constructieberekening. Hiermee tonen wij aan dat de huidige maar ook de nieuwe constructie elementen van uw object voldoende sterk zijn. Lees hierover meer op onze pagina constructieberekeningen.

bouwtekening aanbouw

Wat kost een bouwtekening van een aanbouw?

De prijs voor bouwtekening voor uw aanbouw ligt gemiddeld tussen de € 600,- en € 1.100,-.

Om goed inzicht te krijgen in deze kosten voor de bouwtekeningen van de aanbouw en constructieve rekenwerk maakt We Build 4 You een op maat gemaakte offerte. Wij proberen deze prijs binnen 1 dag bij u af te leveren, dit is afhankelijk of bij ons globaal duidelijk is wat er moet gebeuren.

 

Welke onderdelen zitten er in een bouwtekening voor een aanbouw?

Om te zorgen dat de gemeente de tekeningen accepteert is het noodzakelijk om deze op de juiste manier aan te leveren zodat de omgevingsvergunning kan worden verleend. Hieronder een lijst met zaken die We Build 4 You verwerkt in zijn tekeningen.

Ontwerp aanbouw

Om te zorgen dat u een goede bouwtekening ontvangt plannen wij een kennismakingsgesprek in. Hierin lopen wij samen door uw wensen heen. Het is belangrijk dat wij deze wensen goed helder krijgen voor het schetsontwerp. Zo kunnen wij met 1 controleronde achteraf de bouwtekeningen van uw uitbouw afleveren of indienen bij de gemeente voor een omgevingsvergunning. Wat wij hierbij niet uit het oog mogen verliezen is het budget die u beschikbaar heeft voor de aanbouw en eventuele andere verbouw wensen. Om hier inzicht in te krijgen kunnen wij voor u een bouwkosten quickscan leveren. Hiermee krijgt u vooraf aan het tekenwerk inzicht in wat de eventuele kosten zijn van de verbouwing, kijk voor meer informatie hierover op onze pagina bouwkosten.

Wat willen wij van u weten?

Om goed van start te kunnen gaan is het belangrijk dat u zelf weet hoe u de onderstaande punten wilt invullen. Het gaat hierin met name over exterieur elementen en de indeling van de aanbouw. Mocht u hier niet uitkomen dan helpt een van onze bouwkundige experts u graag. Neem desgewenst contact met ons op via de contactpagina.

 • Stijl van de aanbouw
  • Welke bouwkundige stijl wens u op uw aanbouw? Kijk hiervoor in de straat naar vergelijkbare aanbouwen en kijk natuurlijk naar de stijl van uw woning zelf. Binnen de vrijgestelde regels van het bouwbesluit maar ook de welstand mag u vrij bouwen, Voor binnenstedelijk en monumentale panden licht dit anders deze zijn veelal niet vergunningsvrij, hierbij kijkt de gemeente naar de samenhangende architectuur in de wijk of straat. In dit soort straten typeren alle woningen net even anders dan elkaar. De tegenhanger daarvan is een nieuwbouwwijk waarin soms alleen maar dezelfde woningen voorkomen.
 • Afwerking van de aanbouw
  • Wat voor gevelafwerking zou u willen? Metselwerk, steen strips, Houten of kunststof geveldelen, metalen gevelbekleding zoals zink of koper. Vele soorten zijn mogelijk. Kijk hiervoor in de wijk wat al eens is toegepast.
  • Dakafwerking, dakpannen, leien, zink of voor een plat dak bitumen, EPDM en sedum. De mogelijkheden voor daken zijn iets beperkter dan voor gevels. Ook hier geldt weer kijk in de omgeving en naar je eigen woningstijl naar wat al is toegepast.
 • Indeling van de aanbouw
  • Indeling van wanden en deuren, eventueel de positie van de CV ketel en of washok, schuur of bering.
  • Binnen afwerking. Zoals vloerbedekking, tegelwerk, schilderwerk en stukwerk kunt u later zelf bepalen. Dit is voor een vergunningsaanvraag niet van toepassing.
 • Kozijnen indeling van de dakopbouw
  • Wat voor type materiaal voor uw kozijnen, dakkoepel of lichtstraat zou u willen? Hout, Kunststof, Aluminium? Al deze materialen hebben verschillende eigenschappen de afweging die gemaakt moet worden zal liggen tussen uiterlijk, kosten en onderhoud.
bouwtekening aanbouw

Het proces tot de vergunningsaanvraag

Indien u tekeningen wilt laten maken dan kan We Build 4 You dit voor u realiseren. Zodra u een offerte opvraagt proberen wij binnen 1 dag een prijs af te leveren mits voor ons duidelijk is wat er dient te gebeuren. Na gunning van het werk zullen wij een bouwkundig expert aan u toekennen die met u de wensen gaat doornemen. Hiermee maken wij samen een voorlopig ontwerp aan de hand van schetsen. Dit is wat de tekenaar uit gaat werken. In het traject van uitwerken kan het zijn dat wij tegen verschillende dingen aanlopen doordat de theorie van de schets in de praktijk niet past. Ook merken wij op dat inzichten veranderen naar gelang wij samen aan het ontwerp werken. Om die reden hanteren wij 1 wijzigingsronde. Hierin kunnen wij samen aangeven wat anders moet worden opgezet.

 

Na het aanpassen van dit werk gaan wij de constructieberekeningen maken. Zodra deze binnen zijn kunnen wij de vergunning aan gaan vragen.

Wij tekenen het!

We Build 4 You kan indien u een bouwtekening wenst een offerte voor u maken. Vraag een offerte voor een Bouwtekening of vergunningstekening aan via het contact formulier.

Google Review

We Build 4 You Recensies

Top bedrijf! Super leuk in de omgang, snelle service en goed tekenwerk. Ik heb ik het verleden bij een ander tekeningen laten maken en dat lijkt nergens op in verhouding met dit.

Particulier

Marcel Luijsterburg

We Build 4 You Recensies

Al jaren laten wij door we build 4 you en hun partners tekenwerk maken. Fijne partij dus om mee samen te werken.

Zakelijk

Robbie Tol

We Build 4 You Recensies

Onlangs tekeningen laten maken voor onze nieuwe dakopbouw. Super tevreden over de kwaliteit en service die geleverd is !

Particulier

Rezan Matyar

Sven heeft ons erg goed geholpen bij het maken van de bouwtekeningen en het aanvragen van de omgevingsvergunning. Naast het goede advies geven de 3D tekeningen ook een heel mooi beeld van het te verwachten resultaat. Nogmaals heel erg bedankt!!!

Particulier

Pieter Maes