Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:00; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Haringkade 18, 1976 CP IJmuiden icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 icon_widget_image [email protected]

BOUWTEKENING AANBOUW

 • 2D en 3D bouwtekeningen van uw aanbouw
 • Wij houden de regelgeving voor u in de gaten
 • Ook voor aanvraag omgevingsvergunning
TEKENINGEN

Persoonlijk advies

Vast tarief

25 jaar ervaring

Home » Bouwtekeningen » Bouwtekening aanbouw

Bouwtekening van een aanbouw nodig?

Waarom een bouwtekening voor een aanbouw?

Indien u meer ruimte verlangt in uw woning dan is het mogelijk deze zodanig aan te passen dat u meer leefruimte bezit. Dit kan gedaan worden door middel van het bouwen van een aanbouw, serre, dakkapel of dakopbouw. In alle gevallen zal uw woning toenemen in vierkante meters en in totale financiële waarde stijgen.

“We Build 4 You is zeer ervaren in het tekenen van aanbouwen. Wij tekenen jaarlijks meer dan 60 aanbouwen en dat worden er ieder jaar steeds meer.”

Om een aanbouw te kunnen bouwen is het raadzaam om een bouwtekening te maken. Een aanbouw is in vele gevallen vergunningsvrij, maar kan ook vergunningplichtig zijn als u buiten de vrijgestelde regels treedt. Mocht u hier meer over willen weten dan kunt u kijken op onze pagina over bouwvergunningen en vergunningsvrije en plichtige situatie. Hierin staan de kaders omschreven waaraan het bouwwerk moet voldoen om vergunningsvrij te mogen bouwen.

 

“We Build 4 You vraagt voor u de omgevingsvergunning aan bij de gemeente voor uw aanbouw”

Vragen?

Neem dan contact op met Sven Teeuwen.

Meer informatie

Stappenplan bouwtekening aanbouw

bouwtekening aanbouw

Om te zorgen dat u een goede bouwtekening voor uw aanbouw ontvangt maken wij een op maat gemaakte offerte. Zo zorgen wij ervoor dat u vooraf weet wat de kosten zijn voor het uittekenen en berekenen van uw aanbouw thuis.

Om te zorgen dat u een goede bouwtekening ontvangt plannen wij een kennismakingsgesprek in, hierin nemen wij de tijd om u te leren kennen en uw wensen te achterhalen. Als wij dit duidelijk hebben starten wij met het tekenwerk. Vaak gebeurt dit bij ons aan de hand van 3D tekenwerk. Dankzij deze tekenmethode krijgt u visueel goed inzicht in hoe de uiteindelijke situatie er uit ziet. Zo kunt u vooraf voelen of dit is wat u wilt.

Zodra het tekenwerk is afgerond maken wij een constructieberekening. Hiermee tonen wij aan dat de huidige, maar ook de nieuwe constructie-elementen van uw object voldoende sterk zijn. Lees hierover meer op onze pagina constructieberekeningen.

Ontwerp aanbouw

Om te zorgen dat u een goede bouwtekening ontvangt plannen wij een kennismakingsgesprek in. Hierin lopen wij samen door uw wensen heen. Het is belangrijk dat wij deze wensen goed helder krijgen voor het schetsontwerp. Zo kunnen wij met 1 controleronde achteraf de bouwtekeningen van uw aanbouw afleveren of indienen bij de gemeente voor een omgevingsvergunning. Wat wij hierbij niet uit het oog mogen verliezen is het budget dat u beschikbaar heeft voor de aanbouw en eventuele andere verbouw wensen. Om hier inzicht in te krijgen kunnen wij voor u een bouwkosten quickscan leveren. Hiermee krijgt u vooraf aan het tekenwerk inzicht in wat de eventuele kosten zijn van de verbouwing, kijk voor meer informatie hierover op onze pagina bouwkosten.

Wat willen wij van u weten?

Om goed van start te kunnen gaan is het belangrijk dat u zelf weet hoe u de onderstaande punten wilt invullen. Het gaat hierin met name over exterieur elementen en de indeling van de aanbouw. Mocht u hier niet uitkomen dan helpt een van onze bouwkundige experts u graag. Neem desgewenst contact met ons op via de contactpagina.

 • Stijl van de aanbouw
  • Welke bouwkundige stijl wenst u voor uw aanbouw? Kijk hiervoor in de straat naar vergelijkbare aanbouwen en kijk natuurlijk naar de stijl van uw woning zelf. Binnen de vrijgestelde regels van het bouwbesluit, maar ook de welstand mag u vrij bouwen, Voor binnenstedelijk en monumentale panden licht dit anders deze zijn vaak niet vergunningsvrij, hierbij kijkt de gemeente naar de samenhangende architectuur in de wijk of straat. In dit soort straten typeren alle woningen net even anders dan elkaar. De tegenhanger daarvan is een nieuwbouwwijk waarin soms alleen maar dezelfde woningen voorkomen.
 • Afwerking van de aanbouw
  • Wat voor gevelafwerking zou u willen? Metselwerk, steenstrips, Houten of kunststof geveldelen, metalen gevelbekleding zoals zink of koper. Vele soorten zijn mogelijk. Kijk hiervoor in de wijk wat al eens is toegepast.
  • Dakafwerking, dakpannen, leien, zink of voor een plat dak bitumen, EPDM en sedum. De mogelijkheden voor daken zijn iets beperkter dan voor gevels. Ook hier geldt weer kijk in de omgeving en naar je eigen woningstijl naar wat al is toegepast.
 • Indeling van de aanbouw
  • Indeling van wanden en deuren, eventueel de positie van de CV ketel en of washok, schuur of bering.
  • Binnen afwerking. Zoals vloerbedekking, tegelwerk, schilderwerk en stukwerk kunt u later zelf bepalen. Dit is voor een vergunningsaanvraag niet van toepassing.
 • Kozijnen indeling van de aanbouw
  • Wat voor type materiaal voor uw kozijnen, dakkoepel of lichtstraat zou u willen? Hout, Kunststof, Aluminium? Al deze materialen hebben verschillende eigenschappen de afweging die gemaakt moet worden zal liggen tussen uiterlijk, kosten en onderhoud.

Het proces tot de vergunningsaanvraag

Indien u tekeningen wilt laten maken dan kan We Build 4 You dit voor u realiseren. Zodra u een offerte opvraagt proberen wij binnen 1 dag een prijs af te leveren mits voor ons duidelijk is wat er dient te gebeuren. Na vergunning van het werk, zullen wij een bouwkundig expert aan u toekennen die met u de wensen gaat doornemen. Hiermee maken wij samen een voorlopig ontwerp aan de hand van schetsen. Dit is wat de tekenaar uit gaat werken. In het traject van uitwerken kan het zijn dat wij tegen verschillende dingen aanlopen doordat de theorie van de schets in de praktijk niet past. Ook merken wij op dat inzichten veranderen naar gelang wij samen aan het ontwerp werken. Om die reden hanteren wij 1 wijzigingsronde. Hierin kunnen wij samen aangeven wat anders moet worden opgezet.

Na het aanpassen van dit werk gaan wij de constructieberekeningen maken. Zodra deze binnen zijn kunnen wij de vergunning aan gaan vragen.

bouwtekening proces tot de aanvraag | wb4u

Wat kost een aanbouwtekening?

De prijs voor bouwtekening voor uw aanbouw ligt gemiddeld tussen de € 600,- en € 1.100,-.

Om goed inzicht te krijgen in deze kosten voor de bouwtekeningen van de aanbouw en constructieve rekenwerk maakt We Build 4 You een op maat gemaakte offerte. Wij proberen deze prijs binnen 1 dag bij u af te leveren, dit is afhankelijk of bij ons globaal duidelijk is wat er moet gebeuren.

Wat zit er in een bouwtekening aanbouw?

Om te zorgen dat de gemeente de tekeningen accepteert is het noodzakelijk om deze op de juiste manier aan te leveren zodat de omgevingsvergunning kan worden verleend. Hieronder een lijst met zaken die We Build 4 You verwerkt in zijn tekeningen.

Onze werkwijze

Als wij ingeschakeld worden voor een bouwtekening voor een aan-/ uitbouw, dan maken wij eerst kennis om zo inzicht te krijgen in de specifieke wensen die u heeft. Meteen tijdens dit eerste gesprek kunnen wij u advies geven vanuit onze kennis, maar vooral ook vanuit onze ervaring. Vervolgens maken wij een scherpe offerte zodat u altijd precies weet waar u aan toe bent. Daarna starten wij met uw bouwtekening aan-/ uitbouw zodat u inzicht krijgt in hoe uw verbouwing er uiteindelijk uit gaat zien. Wij verwerken de door u gewenste situatie tot een bouwtekening aanbouw. Als wij de bouwtekening voor uw  aanbouw in orde hebben gemaakt en indien nodig zullen wij ook alle aanvullende berekeningen verzorgen

Stap 1 Offerte | Werkwijze wb4u

VRAAG EEN OFFERTE AAN

Stap 1

Offerte Fase

Stap 2 Kennismaking | Werkwijze wb4u

OFFERTE FASE

Stap 2

Vraag een offerte aan

Stap 3 Voorstel | Werkwijze wb4u

OFFERTE FASE

Stap 3

Kennismaking

Stap 4 Akkoord | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 4

Ontvang ons voorstel

Stap 5 De expert | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 5

Ja ik wil

Stap 6 Project inplannen | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 6

Maak kennis met uw expert

Stap 7 Controle ronde | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 7

Controle ronde

Stap 8 Oplevering | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 8

Oplevering of indienen

Recente uitbouw projecten

Per jaar maken wij meer dan 300 tekeningen. Hiervan heeft meer dan de helft een constructieberekening. Hiernaast een aantal van onze woningbouwprojecten die wij dit jaar hebben opgeleverd.

Wij realiseren zowel Nieuwbouw als Verbouw projecten van Ontwerp tot Oplevering

Google review

Google Review We Build 4 You
Zakelijk

Paul Veninga

Een fijne partij om mee samen te werken!

We Build 4 You Reviews
Particulier

Simon Ric-Hansen

Fantastic service and a pleasure dealing with them!

Reviews We Build 4 You
Particulier

Sandra Slotegraaf

Wij hebben een zeer goede en professionele begeleiding gehad bij de aanvraag van een omgevingsvergunning. Gemeente deed erg moeilijk, maar de medewerkers van We Build 4 You hebben zich extra ingezet en vastgebeten richting de gemeente met een positief resultaat.

Review We Build 4 You
Particulier

Jessica Hooghiemstra

Met veel plezier samengewerkt met ontwerper, die op korte termijn iets lastigs voor me moest tekenen en vervolgens een mooie vergunningsaanvraag bij de gemeente heeft gemaakt. Zeer enthousiast, groot inlevingsvermogen en kennis van zaken. Dat t uiteindelijk toch iets duurder werd omdat er alsnog technische zaken bij kwamen kijken was ok: omdat er vertrouwen was!

Reviews We Build 4 You
Particulier

Mariska de Jong - Maarsen

Het is een fijn bedrijf. Ze denken mee, komen met oplossingen. Ze houden je goed op de hoogte hoe het met je tekeningen ervoor staat. Komen hun afspraken na. Ze hebben het erg druk, hierdoor is er tussendoor weinig tijd om te bellen met vragen. Het moet op afspraak.

Google Review We Build 4 You
Zakelijk

Arjen Pronk

Dank voor je heel vlotte hulp en je werk. Dit gaan we zeker vaker doen!

Google Reviews We Build 4 You
Particulier

Wim Dekker

Onlangs hebben wij van de diensten van We Build 4 U gebruik gemaakt. In dit geval het verzorgen van de tekeningen voor een bouwaanvraag voor onze woning. Direct na het eerste contact is Sven van het doorpakken. Hij luistert goed naar wat jouw wensen zijn en weet dit feilloos te vertalen naar de tekening. Binnen vier werkdagen zijn de tekeningen aangeleverd en kon ik mijn aanvraag bij de gemeente voltooien.

We Build 4 You Reviews
Particulier

Erik Meijers

De start van je verbouwing start bij We Build 4 You Bouwadvies. Via een kennis zijn wij onlangs in contact gekomen met Sven Teeuwen. In de afgelopen periode heeft hij onze bouwtekeningen opgesteld, de vergunning aanvraag gedaan en gaat ook de aankomende verbouwing begeleiden. Ik kijk uit naar de verdere samenwerking!

We Build 4 You Review
Particulier

Christiaan de Ridder

We Build 4 You Bouwadvies hielp ons met de tekeningen, het advies en de vergunningaanvraag voor onze nieuwe woning. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Sven en team werken snel, nauwkeurig en leveren op tijd. Toen we doordeweeks geen tijd hadden voor een adviesafspraak, bood Sven aan om zaterdag langs te komen, helemaal top. Ze denken goed mee en komen met inzichten en oplossingen die je niet verwacht. Ik beveel We Build 4 You Construction Advice van harte aan.

Review We Build 4 You
Particulier

Sanne Schouten

Betrokken, vriendelijke en professionele organisatie. Wij hebben onze bouwtekeningen door Sven Teeuwen laten maken. Hij denkt mee, levert op tijd en maakt mooie tekeningen.

We Build 4 You Recensies
Particulier

Darryl van Duivenvoorde

Wij hebben gebruik gemaakt van de diensten van WB4U. Sven en zijn team hebben de tekeningen voor ons verzorgd voor een vergunning aanvraag bij de gemeente. Door de drukte duurde het iets langer dan gebruikelijk, wat ik begreep. Toch nog vrij snel de tekeningen ontvangen en kunnen indienen bij de gemeente. Volgende keer maak ik weer gebruik van de diensten van WB4U.

We Build 4 You Review
Particulier

Marcel Luijsterburg

Top bedrijf! Super leuk in de omgang, snelle service en goed tekenwerk. Ik heb ik het verleden bij een ander tekeningen laten maken en dat lijkt nergens op in verhouding met dit.

Google Reviews We Build 4 You
Zakelijk

Robbie Tol

Al jaren laten wij door we build 4 you en hun partners tekenwerk maken. Fijne partij dus om mee samen te werken.

We Build 4 You Reviews
Particulier

Rezan Matyar

Onlangs tekeningen laten maken voor onze nieuwe dakopbouw. Super tevreden over de kwaliteit en service die geleverd is !

Google Review We Build 4 You
Particulier

Pieter Maes

Sven heeft ons erg goed geholpen bij het maken van de bouwtekeningen en het aanvragen van de omgevingsvergunning. Naast het goede advies geven de 3D tekeningen ook een heel mooi beeld van het te verwachten resultaat. Nogmaals heel erg bedankt!!!

Waarom We Build 4 You

eerlijk, open, en transparant.

We Build 4 You is een modern bedrijf dat wordt geleid door twee jonge gedreven eigenaren met op de achtergrond twee ervaren rotten die ieder al 35 jaar meelopen. Gezamenlijk zijn wij goed voor honderden, zo niet duizenden, bouwtekeningen en voorspoedig verlopen projecten. Onze positieve reviews geven aan dat klanten ons werk waarderen.

Samen met ons ervaren team van 8 tekenaars zijn wij in staat vakkundig en op een hoog tempo tekenwerk en berekenwerk te leveren.

Kiezen voor We Build 4 You

Het kiezen van de juiste partij voor een bouwtekening aanbouw en bouwtekening  uitbouw.

Nu duidelijk is hoe het proces rondom een bouwtekening aanbouw en bouwtekening uitbouw voor u zal verlopen, is het nog een kwestie van het kiezen voor de juiste partij. Er zijn vele bedrijven die de werkzaamheden voor hun rekening kunnen en willen nemen. Uiteraard zoekt u naar die ene partij die net iets meer kan bieden. In de beschrijving van het proces rondom de bouwtekening voor een aan- en uitbouw beschreven wij al wat onze werkwijze is. Onze specialistische werkwijze alleen al is een geldige reden om voor ons te kiezen.

Open en eerlijk

Er is echter meer. Wij zijn een bedrijf dat er écht voor gaat. Wij zien problemen niet als tegenslag, maar als een uitdaging! Dat heeft alles te maken met het feit dat u stuit op een groep mensen met passie voor de bouw. En dat dragen wij ook nadrukkelijk uit. Daarnaast zijn wij altijd open en eerlijk en werken wij als partners samen met u als klant. Samen komen wij veel verder dan alleen. Heeft u vragen over een eventuele samenwerking? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij hebben altijd een bouwkundig expert voor u klaar staan om alles met u door te nemen.

Trots op uw opdracht

Hoewel het maken van een bouwtekening aan- of uitbouw volgens vaste protocollen uitgevoerd moet worden, proberen wij in al onze werkzaamheden vooruitstrevend te zijn. We streven ernaar continu te vernieuwen en ontwikkelen. Betere technieken maken het werk voor onze mensen prettiger en het resultaat voor u nog beter. Bovenal zijn wij trots op wat we doen en dit is terug te zien in de manier waarop we de werkzaamheden voor u aanpakken. Inspiratie is voor ons motivatie en goed doen doet goed volgen. U weet dus waar u moet zijn als u een bouwtekening aanbouw of uitbouw wilt laten maken. Wij van We Build 4 You zorgen ervoor dat u trots zal zijn op het resultaat van uw aanbouw of uitbouw. Kortom, voor uw bouwtekening aanbouw of bouwtekening uitbouw bent u bij ons aan het juiste adres.

Onze ervaring

Door onze ervaring weten wij precies waar een bouwtekening aanbouw aan moet voldoen en wat wij door middel van deze tekening moeten laten zien. Dit is met name belangrijk als wij aan de slag gaan met een bouwtekening van uw aanbouw in de vorm van een bouwaanvraag tekening. Deze tekening wordt gemaakt op het moment dat het definitieve ontwerp van de aanbouw een feit is. Dat betekent wanneer de gebruikte vormen in het te bouwen of verbouwen van uw aanbouw helemaal helder zijn en er ook voldoende zekerheid is over de materialen die u daarvoor wilt gaan gebruiken. Ook moet er duidelijkheid zijn op het gebied van zaken als de gevel- en dakrand afwerking. Deze bouwtekening aanbouw is zowel voor uzelf als voor de aannemer en de gemeente noodzakelijk. De gemeente baseert hierop namelijk haar beslissing om al dan niet een vergunning te verlenen. Mits de aanbouw vergunning plichtig is.

De bouwtekening is een verplicht onderdeel van de vergunningsaanvraag en is daardoor erg belangrijk. Mocht u iets willen gaan bouwen, dan zult u dus een bouwtekening van uw aanbouw moeten hebben. Het is belangrijk dat deze bouwtekening uw wensen goed visualiseert. Het is dan ook belangrijk dat u dit door een expert laat maken. Kies daarom voor ons!

Samen ontwerpen wij de aanbouw van uw dromen

Uiteraard maken wij voor u ook een bouwtekening aanbouw in de vorm van een ontwerptekening. Wij beelden met deze tekening uw ideeën uit en leggen dat vast in een  ontwerp. Deze ontwerptekening wordt voornamelijk gemaakt aan de start van een bouwproces, om op deze manier inzicht te krijgen in het door u gewenste ontwerp. Omdat deze tekeningen voornamelijk met de hand worden gemaakt, spreken wij ook wel van een ontwerpschets. Er wordt geschetst met de wettelijke mogelijkheden in het achterhoofd, net als dat alleen getekend wordt zodra de constructie ook daadwerkelijk mogelijk is. Ook worden de kosten vaak al meegenomen. Wij willen zo vooral een reëel beeld schetsen van iets wat daadwerkelijk binnen uw mogelijkheden ligt.

Hoe wij uw woning tot in de puntjes uitwerken

Verder zijn wij specialist in het maken van bestektekeningen, dit zijn tekeningen die tot in detail uitgewerkt zijn en een vervolg zijn op de bouwaanvraagtekeningen. In een bestek of technische omschrijving worden alle materialen die gebruikt worden ingetekend. Het zijn uitgewerkte tekeningen waarin het gebouw of object bouwtechnisch op elkaar aansluit. Mocht u zoeken naar de geschikte partij voor 3D visualisatiesconstructietekeningensplitsingstekeningen of slooptekeningen, dan bent u bij ons ook meteen aan het enige juiste adres. Want ook die bouwtekening voor je huis nemen wij graag voor onze rekening.

Wij leveren ook alle benodigde berekeningen

Bij ons kunt u niet alleen terecht voor tekenwerk. Wij hebben namelijk een zeer compleet aanbod en dit houdt in dat u bij ons ook terecht kunt voor het berekenwerk zoals constructieberekeningen. Tevens kunt u bij ons terecht voor de daglicht- en ventilatieberekeningen. Wij werken ook de brandveiligheidseisen uit. Doordat wij dit allemaal aanbieden vindt u in ons een partij die u met het totale plaatje kan helpen. Nadat u met ons in zee gegaan bent weet u precies wat u kunt verwachten en kunt u een bouwvergunning aanvragen.

De Koffie staat voor u klaar!

Wij tekenen het!

We Build 4 You kan indien u een bouwtekening wenst een offerte voor u maken. Vraag een offerte voor een Bouwtekening of vergunningstekening aan via het contact formulier.

VACATURE DELEN