Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:30; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Meubelmakerstraat 9e, 1991JD, Velserbroek icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 + (31) 06 26 26 27 60 icon_widget_image [email protected]

HOEVEEL M2 IS HET?

OPPERVLAKTEBEREKENING

Indien u een huis gaat verhuren, verbouwen of verkopen dan dient u te weten hoeveel wettelijke m2 en m3 aanwezig zijn.

BEREKENINGEN

Oppervlakteberekeningen m2 & m3

 

Hoe ga je om met een oppervlakte berekening?

Als u een woning of ander object gaat bouwen, verbouwen, verkopen of verhuren dan krijg je te maken met het aantal betrekkende vierkant meters. Wanneer je welke berekening of aanpak toepast is afhankelijk van de situatie waaraan gerefereerd wordt. In Nederland hebben ze daarom de NEN 2580 in het leven geroepen. Dit is een Norm waarin termen en de definities staan omschreven en welke methode toegepast dient te worden bij het uitrekenen van de verschillende oppervlaktetypen.

 

Meest gebruikte Oppervlakte types:

  • BVO = Bruto vloeroppervlak
  • NVO = Netto vloeroppervlak
  • BIH = Bruto inhoud
  • NIH = Netto inhoud
  • GO = Gebruiksoppervlak
  • VG = Verblijfsgebied
  • VVO = Verhuurbaar vloeroppervlak
  • NO = Nuttig Oppervlag
  • FNO Functioneel nuttig oppervlak
  • PVE = Programma van eisen

Wij geven hieronder een aantal praktische voorbeelden om duidelijk te maken wat waar wordt toegepast.

 

In geval van een woning verbouwen of verkopen spreken wij over GO gebruiksoppervlak (ook wel woonoppervlakte) en NIH netto inhoud. GO zijn de m2 binnen de bouwmuren, dat is inclusief alle binnen muren, exclusief draagmuren en vloersparingen > 4m2. NIH zijn de m3 binnen de bouwmuren en de vloeren, deze reken je dus uit per verdieping. Aan deze eenheden kunnen vervolgens weer prijzen gehangen worden. Hiermee kan dan een inschatting worden gemaakt van wat een woning of object kost voor verkoop of nieuwbouw. Op onze pagina voor bouwkosten berekenen kunt u lezen voor welke gemeentes welke m2 gelden.

bouwbegeleiding aanvragen

In geval van nieuwbouw kijken wij vaak weer naar BVO en BIH: Bruto Vloer Oppervlak en Bruto Inhoud. BVO is de totale oppervlakte in m2 van een woning inclusief bouwmuren. Het zelfde geldt voor de BIH, dit is de inhoud inclusief alles, van bouwmuren, tot de begane grondvloer of soms zelfs een kelder tot zelfs het dak met eventueel een dakkapel. Wederom kunnen deze eenheden gebruikt worden om de waarde van een nieuw te bouwen woning te berekenen.

 

Voor het verhuren van bedrijfs-, kantoor, en winkelruimtes wordt vaak gerekend met het zo geheten Vrij Verhuurbaar oppervlak, het VVO. Hierin wordt in tegenstelling tot het GO niet alleen gerekend binnen de bouwmuren, maar tot de binnenkant van het glasoppervlak bij kozijnen.

 

Hieronder een afbeelding waarin van rechts naar links afgelezen kan worden welke verschillende oppervlaktes er zijn in de praktijk. Afbeelding conform Bouwbesluit NEN 2580.

oppervlakteberekening
We build 4 You maakt uw oppervlakteberekening

Wij berekenen het!

We Build 4 You kan indien u een oppervlakteberekening wenst een offerte voor u maken. Vraag een offerte voor een oppervlakteberekening aan via het contact formulier.

Google Review

We Build 4 You Recensies

Goede service en technisch capabele mensen. Zeker een aanrader.

Zakelijk

TECHNOHUIS FIJNSTRAALTECHNIEK

We Build 4 You Recensies

Zeer tevreden over We Build 4 You! Gedurende het hele project is er fijn contact. De communicatie is helder en dat zorgt ervoor dat het resultaat precies is zoals besproken, ze denken echt met je mee. We Build 4 You levert echt vakmanschap!

Particulier

Lotte Kerkhoff

We Build 4 You Recensies

We zijn erg blij met de keuze voor WB4U! De specialisten van We Build 4 You zijn vakbekwaam en transparant. Sven is bovendien een perfectionist die in staat is om de opdracht naar een hoger plan te tillen. Een partner voor het leven!

Zakelijk

Patrick Kant

We Build 4 You Recensies

Zeer fijne ervaringen gehad met We Build 4 You. We kregen heldere adviezen en een mooi eindresultaat.

Particulier

Daan van Houten

We Build 4 You Recensies

Prima partij om mee samen te werken !

Zakelijk

Rene Verlaan

We Build 4 You Recensies

Aanrader! Een bedrijf wat werkt met veel kennis, efficiëntie en ook persoonlijke aandacht.

Particulier

Jaco Andela