Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:30; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Haringkade 18, 1976 CP IJmuiden icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 icon_widget_image [email protected]
ALLE SOORTEN

BOUWBEREKENINGEN

Van constructieberekening tot daglichtberekening, wij maken het!

BEREKENINGEN

Meer dan 25 jaar ervaring in de bouw

Alle disciplines binnen 1 bedrijf

Wij zijn de blauwdruk tot uw succes!

Home » Berekeningen

Berekeningen

 

Wat voor bouwkundige berekeningen zijn er?

In de bouw worden meerdere soorten berekeningen toegepast. Vele hiervan zijn vereist bij een vergunningsplichtige aanvraag, maar er zijn ook essentiële berekeningen voor bijbehorende bouwwerken. Denk hierbij aan: aanbouwen, serres, dakopbouwen, schuren, garages, plantenkassen en nog veel meer. Waar de veel voorkomende berekeningen op worden toegepast, geven wij hieronder weer in een tabel: type verbouwing versus type berekening.

 

Mocht u hier niet uitkomen dan kan We Build 4 You u dit uit handen nemen. Neem hierover contact op met een van onze experts. Na de tabel volgt een uitleg van wat de verschillende onderdelen betekenen en inhouden.

bouwberekeningen tabel

Constructieberekeningen

Een constructieberekening is een berekening die aantoont hoe sterk een bepaald constructie-element dient te worden. Denk hierbij aan betonnen fundering, vloeren, wanden balkafmetingen, kolom afmetingen, dimensionering staalconstructies. Eigenlijk vallen alle dragende constructie-elementen onder een dergelijke constructieberekening.

 

Door middel van het maken van een berekening, kan de veiligheid van het bouwwerk worden gegarandeerd. We Build 4 You raadt dan ook altijd aan om een berekening te laten maken indien dit van toepassing is. In veel gevallen waarbij je een constructie-element aanpast ben je vergunningsplichtig. In dat geval moet de gemeente op de hoogte worden gesteld van wat u gaat doen en hoe u dit constructief gaat oplossen. Hiermee zorg je er niet alleen voor dat je aan de wettelijke eisen voldoet, ook garandeer je jezelf ervan dat er veilig wordt gebouwd.

 

Bouwkosten berekeningen

Als u een huis of ander object gaat bouwen is het wenselijk een kostencalculatie te hebben van wat de verbouwing gaat kosten. Dit is vaak de leidraad om uw project haalbaar te maken.

 

Wat voor bouwkosten berekeningen zijn er?

Wanneer wij een bouwkosten berekening maken, houden wij rekening met de fase waarin wij zitten. Het is namelijk niet wenselijk om alles al 100% in kaart te brengen als u nog met het ontwerp bezig bent. Het maken van een bouwkosten berekening is namelijk een tijdrovende klus omdat hierbij veel partijen komen kijken. Om die reden dient er eerst een kostenraming te worden gemaakt. Pas als duidelijk is wat het ontwerp wordt, kan een uitgebreidere calculatie gemaakt worden. Deze bouwkosten calculatie geeft meer inzicht in de details. U kunt vanuit deze calculatie budgetten gaan vaststellen om de aannemer, maar ook eventuele onderaannemers mee in te kopen.

 

Berekeningen voor oppervlakte(m2, m3)

Als u een woning of een ander object gaat bouwen, verbouwen of verkopen, dan krijgt u te maken met het aantal strekkende vierkante meters. Wanneer u welke berekening of aanpak toepast, is afhankelijk van de situatie waaraan gerefereerd wordt. In Nederland hebben ze daarom de NEN 2580 in het leven geroepen. Dit is een norm waarin de termen en de definities staan omschreven en welke methode toegepast dient te worden bij het berekenen ervan. Kies in dit geval voor een oppervlakteberekening.

 

Daglichtberekeningen

We Build 4 You maakt voor u een daglichtberekening. Neem indien gewenst contact met ons op via ons contactformulier of onze contactpagina. U kunt in het contactformulier aangeven wat voor woning of pand u heeft, wat voor verbouwing u wenst, of u andere berekeningen nodig heeft en of u een aannemer zoekt. Ons bedrijf is breed onderlegd en kan u op vele fronten van dienst zijn.

 

Ventilatieberekeningen

De afgelopen decennia is er ‘te degelijk’ gebouwd in Nederland. Woningen ‘ademen’ niet meer; de objecten bestaan vaak uitsluitend uit betonnen vloeren en wanden. Hierin zijn geen kieren en naden meer te ontdekken, zoals in huizen die gebouwd zijn in de jaren 30. Ventileren is goed om het laten verwaaien van zogeheten aerosolen, die – zoals we inmiddels weten – dragers van een virus kunnen zijn. Uw woning of bedrijfspand goed kunnen ventileren dankzij voldoende ramen die tegen elkaar open gezet kunnen worden, is dus geen overbodige luxe. WB4U denkt hierover graag met u mee en houdt rekening met dergelijke, eigentijdse wensen.

 

Zoals in de tabel bovenaan de pagina is af te lezen is het soms verplicht om een ventilatieberekening te maken. De gemeente vraagt dit om er zeker van te zijn dat er ventilatie aanwezig is in de woning. Of dit nu natuurlijke ventilatie of mechanische ventilatie betreft, maakt niet uit. U wilt echter niet dat de woning nietgeventileerd is.

Bouwplannen?

De bouw is de grootste sector van het land waarin vele bedrijven actief zijn. Om hierin de juiste stappen te maken is het verstandig een deskundige te raadplegen die u kan helpen door het uitbeelden en  het vormgeven van ideeën. We Build 4 You kent de regels van het bouwbesluit en maakt samen met u een geschikt ontwerp. Wij stellen voor en samen met u vast wat de wensen zijn. Of dat nou een ontwerptekening, bouwtekenwerk, bestektekening, bouwkosten opstelling of bouwbegeleiding is. Wij hebben alle kennis en tools in huis om uw ideeën tot een succes te volbrengen.

 

Na het inzichtelijk maken van uw ideeën stellen wij een aanvalsplan op. Per project is dit verschillend. Meer over deze onderwerpen kunt u vinden op:

Wij berekenen het!

We Build 4 You kan indien u een berekening wenst een offerte voor u maken. Vraag een offerte voor een berekening aan via het contact formulier.

Google Review

We Build 4 You Recensies

Een fijne partij om mee samen te werken!

Zakelijk

Paul Veninga

We Build 4 You Recensies

Fantastic service and a pleasure dealing with them!

Particulier

Simon Ric-Hansen

We Build 4 You Recensies

Wij hebben een zeer goede en professionele begeleiding gehad bij de aanvraag van een omgevingsvergunning. Gemeente deed erg moeilijk, maar de medewerkers van We Build 4 You hebben zich extra ingezet en vastgebeten richting de gemeente met een positief resultaat.

Particulier

Sandra Slotegraaf

We Build 4 You Recensies

Met veel plezier samengewerkt met ontwerper, die op korte termijn iets lastigs voor me moest tekenen en vervolgens een mooie vergunningsaanvraag bij de gemeente heeft gemaakt. Zeer enthousiast, groot inlevingsvermogen en kennis van zaken. Dat t uiteindelijk toch iets duurder werd omdat er alsnog technische zaken bij kwamen kijken was ok: omdat er vertrouwen was!

Particulier

Jessica Hooghiemstra

We Build 4 You Recensies

Het is een fijn bedrijf. Ze denken mee, komen met oplossingen. Ze houden je goed op de hoogte hoe het met je tekeningen ervoor staat. Komen hun afspraken na. Ze hebben het erg druk, hierdoor is er tussendoor weinig tijd om te bellen met vragen. Het moet op afspraak.

Particulier

Mariska de Jong - Maarsen

We Build 4 You Recensies

Dank voor je heel vlotte hulp en je werk. Dit gaan we zeker vaker doen!

Zakelijk

Arjen Pronk

We Build 4 You Recensies

Onlangs hebben wij van de diensten van We Build 4 U gebruik gemaakt. In dit geval het verzorgen van de tekeningen voor een bouwaanvraag voor onze woning. Direct na het eerste contact is Sven van het doorpakken. Hij luistert goed naar wat jouw wensen zijn en weet dit feilloos te vertalen naar de tekening. Binnen vier werkdagen zijn de tekeningen aangeleverd en kon ik mijn aanvraag bij de gemeente voltooien.

Particulier

Wim Dekker

We Build 4 You Recensies

De start van je verbouwing start bij We Build 4 You Bouwadvies. Via een kennis zijn wij onlangs in contact gekomen met Sven Teeuwen. In de afgelopen periode heeft hij onze bouwtekeningen opgesteld, de vergunning aanvraag gedaan en gaat ook de aankomende verbouwing begeleiden. Ik kijk uit naar de verdere samenwerking!

Particulier

Erik Meijers

We Build 4 You Recensies

We Build 4 You Bouwadvies hielp ons met de tekeningen, het advies en de vergunningaanvraag voor onze nieuwe woning. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Sven en team werken snel, nauwkeurig en leveren op tijd. Toen we doordeweeks geen tijd hadden voor een adviesafspraak, bood Sven aan om zaterdag langs te komen, helemaal top. Ze denken goed mee en komen met inzichten en oplossingen die je niet verwacht. Ik beveel We Build 4 You Construction Advice van harte aan.

Particulier

Christiaan de Ridder

We Build 4 You Recensies

Betrokken, vriendelijke en professionele organisatie. Wij hebben onze bouwtekeningen door Sven Teeuwen laten maken. Hij denkt mee, levert op tijd en maakt mooie tekeningen.

Particulier

Sanne Schouten

We Build 4 You Recensies

Wij hebben gebruik gemaakt van de diensten van WB4U. Sven en zijn team hebben de tekeningen voor ons verzorgd voor een vergunning aanvraag bij de gemeente. Door de drukte duurde het iets langer dan gebruikelijk, wat ik begreep. Toch nog vrij snel de tekeningen ontvangen en kunnen indienen bij de gemeente. Volgende keer maak ik weer gebruik van de diensten van WB4U.

Particulier

Darryl van Duivenvoorde

We Build 4 You Recensies

Top bedrijf! Super leuk in de omgang, snelle service en goed tekenwerk. Ik heb ik het verleden bij een ander tekeningen laten maken en dat lijkt nergens op in verhouding met dit.

Particulier

Marcel Luijsterburg

We Build 4 You Recensies

Al jaren laten wij door we build 4 you en hun partners tekenwerk maken. Fijne partij dus om mee samen te werken.

Zakelijk

Robbie Tol

We Build 4 You Recensies

Onlangs tekeningen laten maken voor onze nieuwe dakopbouw. Super tevreden over de kwaliteit en service die geleverd is !

Particulier

Rezan Matyar

We Build 4 You Recensies

Sven heeft ons erg goed geholpen bij het maken van de bouwtekeningen en het aanvragen van de omgevingsvergunning. Naast het goede advies geven de 3D tekeningen ook een heel mooi beeld van het te verwachten resultaat. Nogmaals heel erg bedankt!!!

Particulier

Pieter Maes