Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:30; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Meubelmakerstraat 9e, 1991JD, Velserbroek icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 + (31) 06 26 26 27 60 icon_widget_image Info@wb4u.nl

ISOLEREN IS BELANGRIJK!

WARMTEWWEERSTAND

Met isoleren bespaart u kosten, maar zorg wel dat u dit goed doet.

BEREKENINGEN

Warmteweerstandberekeningen

 

Waarom Rc berekeningen?

Van alle energiebesparende maatregelen staat isoleren nog altijd met stipt op nummer één. Het is één van de gemakkelijkste manieren om passief minder energie te verbruiken. We Build 4 You berekend voor u welk type isolatie het beste in welke situatie kan worden toegepast, en wat het effect hiervan is op de constructie wordt berekend in een warmteweerstandberekening. De isolerende waarde van een constructie wordt gemeten in een zo geheten Rc-waarde, hoe hoger deze waarde is, hoe beter de constructie geïsoleerd is.

 

Omdat isoleren zo ontzettend belangrijk is, staan hier regels voor opgenomen in het Bouwbesluit 2012. Hierin staan minimale Rc-waardes opgenomen waaraan verschillende constructieonderdelen moeten voldoen als u gaat bouwen of verbouwen. Isolatie brengt alleen wel een keerzijde met zich mee die ervoor zorgt dat isoleren niet ‘eventjes’ gedaan kan worden: dampspanning! Dit kan er voor zorgen dat u vochtproblemen krijgt in huis.

 

Om die reden is het dus ook raadzaam om een deskundige in te schakelen. We Build 4 You maakt voor u een warmteweerstandberekeningen. Neem indien gewenst contact met ons op via ons contactpagina.

 

Dit komt doordat aan beide zijde van een wand, vloer of dak hoge onderlinge temperatuurverschillen kunnen voorkomen. Kou en warmte kunnen dan een onderling verschil hebben van wel 30gr. Hierdoor ontstaat er dampspanning in de constructie. Op het punt dat het temperatuurlijnen en de dampspanningslijn in onze grafieken kruisen, ontstaat er vocht ophoping. Vocht willen wij dus niet in een constructie hebben! Het veroorzaakt schimmel, rot, lekkage en vermindering van de isolerende werking, punten waar niemand op zit te wachten en die met een doorrekening van de constructie te voorkomen zijn.

 

Een warmteweerstandberekening van uw constructie kan soms ook als verplicht onderdeel voor een omgevingsvergunning geëist worden door de gemeente.

 

Het bouwbesluit eist de volgende isolatiewaarden voor verbouw en nieuwbouw:

  • Rc-waarde van 3,5m²K/W, voor (begane grond) vloeren;
  • Rc-waarde van 4,5m²K/W, voor buitenwanden;
  • Rc-waarde van 6m²K/W (Ook voor een dakkapel), Voor daken (schuin en plat);
  • Voor kozijnen en glasoppervlakken een maximale U-waarde van 1,65 W/m²*K

Voor het kleinschalig verbouwen van een al (aantoonbaar) geïsoleerde woning geldt dat de isolatiewaarde van de bestaande woning aangehouden mag worden als deze voldoet aan:

  • Een Rc-waarde van 2,5m²K/W voor vloeren;
  • Een Rc-waarde van 1,3m²K/W voor wanden;
  • Een Rc-waarde van 2,0m²K/W voor daken.

Goede isolatie is de beste investeringen in uw pand of woning.

Wij berekenen het!

We Build 4 You kan indien u een warmteweerstandberekeningen wenst een offerte voor u maken. Vraag een offerte voor een warmteweerstandberekeningen aan via het contact formulier.

Google Review

We Build 4 You Recensies

Zeer tevreden over We Build 4 You! Gedurende het hele project is er fijn contact. De communicatie is helder en dat zorgt ervoor dat het resultaat precies is zoals besproken, ze denken echt met je mee. We Build 4 You levert echt vakmanschap!

Particulier

Lotte Kerkhoff

We Build 4 You Recensies

We zijn erg blij met de keuze voor WB4U! De specialisten van We Build 4 You zijn vakbekwaam en transparant. Sven is bovendien een perfectionist die in staat is om de opdracht naar een hoger plan te tillen. Een partner voor het leven!

Zakelijk

Patrick Kant

We Build 4 You Recensies

Zeer fijne ervaringen gehad met We Build 4 You. We kregen heldere adviezen en een mooi eindresultaat.

Particulier

Daan van Houten

We Build 4 You Recensies

Prima partij om mee samen te werken !

Zakelijk

Rene Verlaan

We Build 4 You Recensies

Aanrader! Een bedrijf wat werkt met veel kennis, efficiëntie en ook persoonlijke aandacht.

Particulier

Jaco Andela