Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:00; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Haringkade 18, 1976 CP IJmuiden icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 icon_widget_image [email protected]

3D BOUWTEKENING LATEN MAKEN

Voor het laten maken van 3D bouwtekeningen van uw woning en andere bouwprojecten bent u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen bij het visualiseren, digitaliseren of actualiseren van uw geplande verbouwing en leveren het nodige technische tekenwerk van het huis.

Prachtige

Goede communicatie

Vast tarief

25 jaar ervaring

Home » Bouwtekeningen » 3D Bouwtekening

Hoe maken wij een 3D tekening?

Wij maken onze 3D tekening met behulp van CAD-systemen. CAD staat voor Computer-Aided Design en betekend niets meer dan het maken van een tekening door gebruik te maken van een computer. CAD tekeningen helpen om 3D-visualisaties te maken die de mogelijkheid hebben om lay-out, verlichting, textuur en zelfs geografie te tonen, voorafgaand aan de ontwikkeling.

Wat is een 3D tekening precies?

Een 3D tekening is een digitale visualisatie van een gebouw of bouwwerk. Een 3D bouwtekening is een hulpmiddel om ideeën te realiseren. Het geeft u bovendien de mogelijkheid om iedere zijde van het gebouw te bekijken. U kunt als het ware om het gebouw heen draaien. Een 2D bouwtekening een platte technische tekening is.

Welke soorten 3D tekeningen maken wij?

Wij maken onder andere de volgende 3D tekeningen:

 • Detailtekeningen
 • Producttekeningen
 • Onderdeeltekeningen
 • Patenttekeningen
 • Werktekeningen
 • Samenstellingstekeningen
 • Exploded view tekeningen
 • Instructietekeningen
 • Montagetekeningen

Kosten 3D bouwtekening

Het laten maken van een 3D bouwtekening kost gemiddeld tussen de €1.500,- tot €2.500,-. Voor een schetsontwerp ligt de prijs tussen de €1.000,- tot €2.500,-. Bij een bouwtekening komt meer technisch rekenwerk kijken dan bij een simpele schets. Uiteraard zijn de kosten afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het te ontwerpen project.

Voordelen 3D tekeningen of renders

Een 3D bouwtekening of 3D render heeft de volgende voordelen ten opzichte van een 2D tekening:

 • Maakt het bouwproject visueel
 • Eventuele fouten worden sneller zichtbaar
 • Betere communicatie tussen alle betrokkenen
 • Details worden beter zichtbaar
 • U kunt sneller aanpassing doen op basis van de visuals
 • De lay-out is gemakkelijker te tekenen
 • Verlichting is toe te voegen op de tekening
 • Textuur is zichtbaar te maken op de bouwtekening
 • Het is mogelijk om de geografie tee tonen, voorafgaand aan de ontwikkeling

Waarom een 3D bouwtekening of 3D visualisatie?

Om te mogen bouwen, heeft u in de meeste gevallen een omgevingsvergunning nodig. Om die te krijgen, heeft u onder andere een 3D bouwtekening nodig die aan alle regels voldoet. Ook wanneer u geen vergunning hoeft aan te vragen is een 3D tekening of visualisatie van het bouwproject meer dan nuttig. Zo krijgt u namelijk een goed beeld van hoe het bouwwerk eruit komt te zien. Doorgaans is het bouwen of verbouwen een grote investering, en is het dus van belang dat u weet waar u voor betaalt. Mocht u willen weten of uw gebouw voldoet aan de vergunningsvrije regels, lees dan alles hierover op onze pagina over vergunningsvrije en plichtige verbouwingen.

Vragen?

Neem dan contact op met Sven Teeuwen.

Meer informatie

Hoe gaat dit maken van een 3D tekening in zijn werk?

Als u gaat bouwen of verbouwen, doet u meestal een flinke investering. Bovendien heeft u meestal ontzettend veel mogelijkheden. U heeft momenteel waarschijnlijk al een beeld van wat voor bouwwerk u neer wilt zetten. Belangrijk is om uw wensen verder in kaart te brengen. Bovendien moet het ontwerp ook binnen uw budget vallen. Om die reden kan het verstandig zijn om een ontwerptekening te maken.

Wanneer het ontwerp naar wens is, kan er een bouwaanvraagtekening of vergunningstekening gemaakt worden. Niet altijd is het noodzakelijk om een vergunningsaanvraag te doen. Voor sommige objecten heeft u geen vergunning nodig. Als er een bouwaanvraagtekening gemaakt wordt, moeten vormen, buitenmaterialen en details tot in de puntjes worden uitgewerkt. Wanneer wij een 2D bouwtekening voor u maken, controleren we tevens of het gebouw ook aan het bouwbesluit en de lokale regelgeving voldoet.

Waarom 3D visualisaties of 3D renders voor architecten goed werken?

Klanten zijn tegenwoordig gewend om in een vroeg stadium definitieve ontwerpen te zien van zowel exterieur als interieur ontwerpen. 3D-visualisatie biedt de mogelijkheid om lay-out, verlichting, textuur en zelfs geografie te tonen, voorafgaand aan de ontwikkeling.

Onze werkwijze voor het maken van een 3D bouwtekening

Als wij ingeschakeld worden voor een bouwtekening voor een 3D Bouwtekening, dan maken wij eerst kennis om zo inzicht te krijgen in de specifieke wensen die u heeft. Meteen tijdens dit eerste gesprek kunnen wij u advies geven vanuit onze kennis maar vooral ook vanuit onze ervaring. Vervolgens maken wij een scherpe offerte zodat u altijd precies weet waar u aan toe bent.

Daarna starten wij met uw bouwtekening 3D Bouwtekening zodat u inzicht krijgt in hoe uw verbouwing er uiteindelijk uit gaat zien. Wij verwerken de door u gewenste situatie tot een bouwtekening 3D Bouwtekening. Als wij de bouwtekening voor uw 3D Bouwtekening in orde hebben gemaakt en indien nodig zullen wij ook alle aanvullende berekeningen verzorgen

Stap 1 Offerte | Werkwijze wb4u

Vraag een offerte aan

Stap 1

Offerte Fase

Stap 2 Kennismaking | Werkwijze wb4u

OFFERTE FASE

Stap 2

Vraag een offerte aan

Stap 3 Voorstel | Werkwijze wb4u

OFFERTE FASE

Stap 3

Kennismaking

Stap 4 Akkoord | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 4

Ontvang ons voorstel

Stap 5 De expert | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 5

Ja ik wil

Stap 6 Project inplannen | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 6

Maak kennis met uw expert

Stap 7 Controle ronde | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 7

Controle ronde

Stap 8 Oplevering | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 8

Oplevering of indienen

Kan ik zelf een 3D bouwtekening maken?

In de praktijk is het vaak niet mogelijk om zelf een 3D bouwtekening te maken. Een plattegrond lukt vaak nog wel, maar bij een bouwtekening komt helaas meer kijken zoals tekeningen van aanzichten, details en gevels. Hier is ook het nodige rekenwerk noodzakelijk. Om dit goed te kunnen doen, is betaalde software nodig.

Wie kunnen 3D bouwtekeningen maken?

Goede 3D bouwtekeningen die voldoen aan de gestelde eisen worden gemaakt door architecten of bouwkundig tekenaars. De tekeningen moeten immers aan de eisen voor de omgevingsvergunning voldoen, wanneer dit verplicht is voor uw specifieke bouwproject.

Google review over 3D bouwtekeningen

We Build 4 You Reviews

We zijn super geholpen. De gemeente deed wat moeilijk en daarom hebben hun meerdere keren de tekening iets moeten aaanpassen en opnieuw gestuurd. Was allemaal geen probleem. Kon ze ook altijd bellen voor wat extra advies of vragen👍

We Build 4 You Review

We Build 4 You Bouwadvies hielp ons met de tekeningen, het advies en de vergunningaanvraag voor onze nieuwe woning. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Sven en team werken snel, nauwkeurig en leveren op tijd. Toen we doordeweeks geen tijd hadden voor een adviesafspraak, bood Sven aan om zaterdag langs te komen, helemaal top. Ze denken goed mee en komen met inzichten en oplossingen die je niet verwacht.

Google Reviews We Build 4 You

Wij hebben een zeer goede en professionele begeleiding gehad bij de aanvraag van een omgevingsvergunning. Gemeente deed erg moeilijk, maar de medewerkers van We Build 4 You hebben zich extra ingezet en vastgebeten richting de gemeente met een positief resultaat.

We Build 4 You Review

Voor een klant van mij dit bedrijf gevonden voor een bouwtekening die nodig was voor een verbouwing aan zijn woonhuis. Na een kort en zeer prettig telefonisch contact met Sven, heeft zijn bedrijf dit voor ons verzorgd en kregen we direct toestemming van de gemeente om de verbouwing af te ronden zoals gepland. Binnenkort start een verbouwing bij mij thuis en zal ook tekeningen nodig hebben, dus Sven ik hoop dat ik straks nog een keer gebruik mag maken van jullie diensten. Ook niet onbelangrijk om te vermelden. De prijzen zijn zo scherp, dat het niet eens nodig was om te shoppen!

Reviews We Build 4 You

As an expat in the Netherlands, planning a home renovation can be very daunting. Sven and the team from We Build 4 You have been extremely helpful in assisting us with getting the approval we need from the gemeente to make changes to our apartment. I was able to have an (online) meeting with Sven within a couple of days of first contacting them. Sven was very patient and friendly and answered all my questions (and in English!). I was kept informed throughout the entire process and never had to follow-up with them for feedback. Communication was clear and the waiting times short. I can recommend this company to anyone who is in need of a "constructieberekening" to apply for their "omgewingsvergunning".

Review We Build 4 You

Zeer goed geholpen bij het aanvragen van bouwtekeningen en in het verlengde daarvan het aanvragen van een bouwvergunning. Goed advies en goede service. Prettige samenwerking geweest. Een aanrader!

We Build 4 You Google Reviews

Er werd goed geluisterd naar wat wij wilden. Toen de gemeente hier niet mee akkoord ging werd er weer goed meegedacht. Aanpassingen werden tijdig verwerkt.

Google Reviews We Build 4 You

Na veel gezeur over het plaatsen van een dakkapel hebben we wb4u ingeschakeld! Casper was onze contactpersoon en heeft ons waanzinnig goed geholpen!!! De aanvraag voor het plaatsen van het dakkapel is dan ook eindelijk gelukt dankzij WB4U!! Bedankt!!!

We Build 4 You Reviews

We Build 4 You heeft mij uitstekend geholpen met het vergunning- en tekeningenproces t.b.v. het uitvoeren van een verbouwing. Ze reageren snel, adequaat en hebben mij volledig ontzorgd in dit hele proces (inclusief het contact met de gemeente). Ik zou een volgende keer zeker weer WB4U inschake

Google Reviews We Build 4 You

Super goed geholpen, vooral door Casper. Tekeningen waren snel geleverd en wij hebben de vergunningen binnen zonder opmerkingen of gedoe van de gemeente. Heel erg bedankt!

We Build 4 You Review

Bij het tekenen tot aan de aanvraag bij de gemeente. Met name het proces bij de gemeente is erg ingewikkeld en het is dan zeer prettig om goede begeleiding hierin te hebben. Ook het contact met Casper tijdens het hele proces was heel fijn. Hij was altijd goed bereikbaar en nam de tijd om zaken door te nemen. Veel dank!

Google Reviews We Build 4 You

Bij het tekenen tot aan de aanvraag bij de gemeente. Met name het proces bij de gemeente is erg ingewikkeld en het is dan zeer prettig om goede begeleiding hierin te hebben. Ook het contact met Casper tijdens het hele proces was heel fijn. Hij was altijd goed bereikbaar en nam de tijd om zaken door te nemen. Veel dank!

Reviews We Build 4 You

Ik wil het hele team van dit bedrijf dat werkt heel erg bedanken, want dankzij hen heb ik nu een vergunning en kan ik beginnen met de nodige werkzaamheden aan mijn huis. Ze waren zo begripvol en wisten precies wat ze deden. Ik had geen face-to-face ontmoeting met hen, dat hoefde ook niet eens, want ze deden alles online, gewoon door er een te sturen en een e-mail van mij. Echte professionals. Als u een omgevingsvergunning nodig heeft voor (bouw)zaken voor uw woning bent u bij "We build 4 you" aan het juiste adres. Schrijf gewoon een e-mail naar hen met uw wensen en laat al het andere aan hen over. Het werk wordt goed gedaan!!!! Ik ben zeer tevreden, ik zal in de toekomst zeker weer met ze samenwerken!!!!

We Build 4 You Review

Professional aanpak, goed contact en duidelijk uitleg vanaf eerste moment. Nederlands is niet mijn moeder taal maar toch Dennis & Sven hebben alles gedaan om mij helpen. Met hun hulp kreeg ik er lastig om te regelen bouwvergunning. Toppers!

We Build 4 You Reviews

Het was echt top om samen te werken met Dennis en Daniel van WB4U. Zoveel sneller ging het proces dan dat we gewend waren met andere tekenaars. Er werd goed meegedacht, snel gehandeld en uiteindelijk ook een top tekening en werd de hele vergunningsaanvraag van ons overgenomen. Bij iedere volgende verbouwing schakelen we zeker weer de hulp in van WB4U.

Review We Build 4 You

Wij hadden reeds een ontwerp voor onze stolp die wij gaan renoveren. Voor de vergunning aanvraag met de juiste bijbehorende tekeningen hebben we Build4You gevraagd om ons te helpen. Echt hele fijne ervaring! Het team denkt goed mee , fijne communicatie en nemen de zorg voor de aanvraag van de vergunning uit handen. Echt super gedaan ! Mocht ik ooit weer een tekening nodig hebben, dan weet ik wel waar ik moet zijn! Dank Dennis en Casper !!

Google Reviews We Build 4 You

We Build 4 You heeft voor mij een aanbouw getekend. Zij hebben uitstekend werk verricht met het maken van de verschillende tekeningen (aanvraag en constructie). Prima begeleiding bij het regelen van de vergunning. Zeker aan te bevelen.

Waarom We Build 4 You voor uw 3D bouwtekening

eerlijk, open, en transparant.

We Build 4 You is een modern bedrijf dat wordt geleid door twee jonge gedreven eigenaren met op de achtergrond twee ervaren rotten die ieder al 35 jaar meelopen. Gezamenlijk zijn wij goed voor honderden, zo niet duizenden, bouwtekeningen en voorspoedig verlopen projecten. Onze positieve reviews geven aan dat klanten ons werk waarderen.

Samen met ons ervaren team van 8 tekenaars zijn wij in staat vakkundig en op een hoog tempo tekenwerk en berekenwerk te leveren.

Kiezen voor We Build 4 You voor uw 3D bouwtekeningen

Het kiezen van de juiste partij voor een 3D bouwtekening

Nu duidelijk is hoe het proces rondom een 3D bouwtekening voor u zal verlopen, is het nog een kwestie van het kiezen voor de juiste partij. Er zijn vele bedrijven die de werkzaamheden voor hun rekening kunnen en willen nemen. Uiteraard zoekt u naar die ene partij die net iets meer kan bieden. In de beschrijving van het proces rondom de bouwtekening voor een 3D tekening beschreven wij al wat onze werkwijze is. Onze specialistische werkwijze alleen al is een valide reden om voor ons te kiezen.

We build 4 you is een ervaren partij die dankzij haar jarenlange ervaring weet waar gemeenten naar vragen en hoe de klus geklaard dient te worden. Een van onze bouwkundige experts maakt voor u een kloppende 3D bouwtekening en, indien gewenst, tekenen wij deze in 3D zodat u vooraf een goed beeld krijgt van het eindresultaat.

Open en eerlijk

Er is echter meer. Wij zijn een bedrijf dat er écht voor gaat. Wij zien problemen niet als tegenslag, maar als een uitdaging! Dat heeft alles te maken met het feit dat u stuit op een groep mensen met passie voor de bouw. En dat dragen wij ook nadrukkelijk uit. Daarnaast zijn wij altijd open en eerlijk en werken wij als partners samen met u als klant. Samen komen wij veel verder dan alleen. Heeft u vragen over een eventuele samenwerking? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij hebben altijd een bouwkundig expert voor u klaar staan om alles met u door te nemen.

Trots op uw opdracht

Ondanks het feit dat het maken van een 3D bouwtekening volgens vaste protocollen uitgevoerd moet worden, proberen wij in al onze werkzaamheden vooruitstrevend te zijn. We streven ernaar continu te vernieuwen en ontwikkelen. Betere technieken maken het werk voor onze mensen prettiger en het resultaat voor u nog beter. Bovenal zijn wij trots op wat we doen en dit is terug te zien in de manier waarop we de werkzaamheden voor u aanpakken. Inspiratie is voor ons motivatie en goed doen doet goed volgen. U weet dus waar u moet zijn als u een bouwtekening aanbouw of uitbouw wilt laten maken. Wij van We Build 4 You zullen zorgen ervoor dat u trots zal zijn op het resultaat van uw aanbouw of uitbouw. Kortom voor uw 3D bouwtekening bent u bij ons aan het juiste adres.

Onze ervaring met 3D bouwtekeningen

Door onze ervaring weten wij precies waar een 3D bouwtekening aan moet voldoen en wat wij door middel van deze tekening moeten laten zien. Dit is met name belangrijk als wij aan de slag gaan met een bouwtekening van uw 3D bouwtekening in de vorm van een bouwaanvraag tekening. Deze tekening wordt gemaakt op het moment dat het definitieve ontwerp van de dakkapel een feit is. Dat betekent wanneer de gebruikte vormen in het te bouwen of verbouwen van uw dakkapel helemaal helder zijn en er ook voldoende zekerheid is over de materialen die u daarvoor wilt gaan gebruiken. Ook moet er duidelijkheid zijn op het gebied van zaken als de gevel- en dakrand afwerking. Deze 3D bouwtekening is zowel voor uzelf als voor de aannemer en de gemeente noodzakelijk. De gemeente baseert hierop namelijk haar beslissing om al dan niet een vergunning te verlenen.

De bouwtekening is een verplicht onderdeel van de vergunningsaanvraag en is daardoor erg belangrijk. Mocht u iets willen gaan bouwen, dan zal u dus een bouwtekening van uw 3D bouwtekening moeten hebben. Het is belangrijk dat deze bouwtekening uw wensen goed visualiseert. Het is dan ook belangrijk dat u dit door een expert laat maken. Kies daarom voor ons!

Behalve voor een 3 bouwtekening kunt u bij ons voor meer bouwkundige zaken terecht. Zo maken wij berekeningen voor u, kunnen wij u bouwkundig advies geven en kunnen wij eventuele bouwbegeleiding aanbieden. Ook voor een bouwkundig rapport klopt u bij ons aan. Met onze parate kennis en ervaring kunnen wij u altijd op de beste manier van dienst zijn.

Samen ontwerpen wij de 3D tekening van uw dromen

Uiteraard maken wij voor u ook een 3D bouwtekening in de vorm van een ontwerptekening. Wij beelden met deze tekening uw ideeën uit en leggen dat vast in een  ontwerp. Deze ontwerptekening wordt voornamelijk gemaakt aan de start van een bouwproces, om op deze wijze inzicht te krijgen in het door u gewenste ontwerp. Omdat deze tekeningen voornamelijk met de hand worden gemaakt, spreken wij ook wel van een ontwerpschets. Er wordt geschetst met de wettelijke mogelijkheden in het achterhoofd, net als dat alleen getekend wordt zodra de constructie ook daadwerkelijk mogelijk is. Ook worden de kosten vaak al meegenomen. Wij willen zo vooral een reëel beeld schetsen van iets dat daadwerkelijk binnen uw mogelijkheden ligt.

Wat wij nog meer voor u kunnen betekenen

Verder zijn wij specialist in het maken van bestektekeningen, dit zijn tekeningen die tot in detail uitgewerkt zijn en een vervolg zijn op de bouwaanvraagtekeningen. In een bestek of technische omschrijving worden alle materialen die gebruikt worden ingetekend. Het zijn uitgewerkte tekeningen waarin het gebouw of object bouwtechnisch op elkaar aansluit. Mocht u zoeken naar de geschikte partij voor 3D visualisatiesconstructietekeningensplitsingstekeningen of slooptekeningen, dan bent u bij ons ook meteen aan het enige juiste adres. Want ook die bouwtekening voor je huis nemen wij graag voor onze rekening.

Wij leveren ook alle benodigde berekeningen voor de 3D tekening

Bij ons kunt u niet alleen terecht voor tekenwerk. Wij hebben namelijk een zeer compleet aanbod en dit houdt in dat u bij ons ook terecht kunt voor het berekenwerk zoals constructieberekeningen. Tevens kunt u bij ons terecht voor de daglicht- en ventilatieberekeningen. Wij werken ook de brandveiligheidseisen uit. Doordat wij dit allemaal aanbieden vindt u in ons een partij die u met het totale plaatje kan helpen. Nadat u met ons in zee gegaan bent weet u precies wat u kunt verwachten en kunt u een bouwvergunning aanvragen.

De Koffie staat voor u klaar!

Wij ontwerpen uw 3D bouwtekening

We Build 4 You kan indien u een 3D bouwtekening wenst een offerte voor u maken. Vraag een offerte voor een 3D Bouwtekening en ontwerpbegeleiding aan via het contact formulier.

VACATURE DELEN