Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:00; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Haringkade 18, 1976 CP IJmuiden icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 icon_widget_image [email protected]

Bouwkostenberekening

 • Weer wat het kost!
 • Indien u een bouwkostenberekening nodig heeft dan bent u bij het goede adres.
Berekeningen

Goede communicatie

Eerlijk geprijsd

25 jaar ervaring

Home » Berekeningen » Bouwkostenberekening

Bouwkosten

Waarom een bouwkostenberekening?

Als u een huis of ander object gaat bouwen is het wenselijk een kostencalculatie te hebben van wat de verbouwing gaat kosten. Dit is veelal de leidraad om uw project haalbaar te maken.

Wat voor bouwkostenberekeningen zijn er?

Wanneer wij een bouwkostenberekening maken houden wij rekening met de fase waarin wij zitten.

Het is namelijk niet wenselijk om alles al 100% in kaart te brengen als u nog met het ontwerp bezig bent. Het maken van een bouwkostenberekening is namelijk een tijdrovende klus omdat hierbij vele partijen komen kijken. Om die reden dient eerst een kostenraming te worden gemaakt. Pas als duidelijk is wat het ontwerp wordt kan een uitgebreidere calculatie gemaakt worden. Deze bouwkosten calculatie geeft meer inzicht in de details. U kunt vanuit deze calculatie budgetten gaan vaststellen om aannemer maar ook eventueel onderaannemers mee in te kopen.

Hierna gaan wij nog verder in detail maar dit kan alleen op het moment dat al deze uitgevraagde offertes van aannemers en onderaannemers binnen zijn en op het ontwerp zijn afgestemd.

Er zijn grofweg dus 3 stappen te maken tijdens een calculatie proces.

 1. Kostenraming
  1. Obv m2
  2. Obv m3
 2. Kostencalculatie
 3. Werkbegroting
Wat wordt er berekend bij een bouwkostenberekening?

Zoals hierboven uitgelegd zijn er grofweg 3 fases waarin kosten kunnen worden opgesteld (indien een project veelal groter is kunnen dit er meer zijn). Hieronder leggen wij kort uit hoe in welke fase wordt berekend en wat die fase inhoudt.

Vragen?

Neem dan contact op met Sven Teeuwen.

Meer informatie

Kostenraming

De naam zegt het eigenlijk al het is een raming van wat de te verbouwen woning of object gaat kosten. Deze raming wordt gemaakt door naar grove eenheden te kijken als m2 woonoppervlak en m3 woninginhoud genoemd.

De prijzen die met m2 en m3 gerekend worden verschillen per gemeente en zelfs per jaargetij. In een crisis die gemiddeld iedere 7 jaar voorbijkomt zijn in het verleden woning prijzen gem 25% gezakt. Ditzelfde geldt dus ook voor de m2 en m3 prijzen.

In het geval van verbouwen worden de kosten berekend aan de hand van het GO Gebruiksoppervlak of NIH Netto inhoud. De prijs is hierin sterk afhankelijk van de fase waarin u en uw ideeën verkeren. Indien u alleen een schetsontwerp heeft is het natuurlijk niet mogelijk om de kosten tot in detail te bepalen. In het andere uiterste weet u pas wat het gaat kosten als u van een aannemer een offerte heeft liggen die volledig aansluit op uw wensen. Van schetsontwerp tot aannemer offerte is een behoorlijk traject waarin u natuurlijk wil weten of de kosten opwegen tegen wat u hiervoor krijgt.

Belangrijk

Wij leggen op onze pagina over bouwtekeningen uit welke tekenfases nodig zijn om te zorgen dat een aannemer een goede offerte kan maken. Hieronder daarom een uiteenzetting van momenten waarop de kosten kunnen worden bepaald.

Bouwkostenberekening

Zelf een kostenraming maken

Zelf kunt u globaal goed de kosten bepalen van uw te verbouwen woning of object. Gebruik in dit geval deze m2 en m3 prijzen uit onderstaande tabel:

Bouwkostenberekening

In het geval van een waardebepaling voor de verkoop van uw woning. Dan is de eenvoudigste methode voor het berekenen van de woning waarde m2 x het bruto vloer oppervlakte. Echter geeft dit alleen maar een prijs aan voor de gemiddelde woningwaarde. Als u uw vloeren, kozijnen, keuken of badkamer heeft vervangen dan wordt dit niet meegenomen. Veelal kan een Makelaar u hierin adviseren. Hieronder daarom een lijstje met de grootste, duurste en goedkoopste gemeentes, in Nederland in 2020.

Bouwkostenberekening

Kostencalculatie

Een kostencalulatie is een calculatie waarin allereerst met speciaal ingerichte calculatie software eenheden zoals st, m1, m2, m3 worden uitgetrokken. Aan deze eenheden worden vervolgens door een kostendeskundigen prijzen gehangen. Om de waarheid over cijfers van de begroting te bekrachtigen vraagt een kostendeskundigen offertes aan. Deze offertes vullen op hun beurt weer de plek in van het gecalculeerde bedrag. Dankzij de eigen gemaakte calculatie weet de kosten deskundigen voor het grootste deel wat in de prijs hoort te zitten. Mocht het dus zijn dat over al die verschillende aangevraagde bouwonderdelen van 1 bouwonderdeel als bijvoorbeeld metselwerk maar één prijs worden geleverd dan kan de kostendeskundigen dit met zijn eigen prijzen vergelijken.

De prijzen van een kostendeskundigen zijn vrijwel altijd up to date. Dit komt doordat de meeste calculatie software pakketten meer jaarlijks worden geïndexeerd en lokaal bij de kosten deskundige wordt geupdate.

Het is dus ook goed mogelijk om een kosteninschatting te laten maken van uw woning of ander object. Hier heeft u dus niet een aannemer voor nodig. Het voordeel van een kostencalculatie maken is dat de calculator de berekening speciaal voor u maakt en dus ook alle wensen bevat van wat u wil. U kunt met de kosten deskundigen vrij schakelen en de calculatie zo maken dat hij alles bevat. Kosten calculatie voor een rijtjes woning van 3 verdiepingen en een uitbouw kost zon €1.500,- tot €2.200,- euro.

Het maken van een kostencalculatie of calculatie betaald zich altijd terug.

 1. Omdat de prijs altijd hetgeen bevat wat je wil.
 2. Je met deze prijs en eenheden aannemers goed en op gelijke waarde kan aanvragen, zo kan je altijd appels met appels vergelijken.
 3. Je met deze prijs aannemer offertes kan controleren. Je weet immers wat erin moet zitten en je weet ook wat.

Het is voor ons geen uitzondering meer dat aannemers tot wel 10% uit elkaar vandaan zitten. Het is vanuit deze exacte uitvraag en vastlegging daarvan in het contract daarom ook mogelijk om te kiezen voor de laagste prijs.

Het is ook een optie om de aanvraag via een geschreven bouwkundig bestek te doen. Dit is een uiterst uitgebreide tekstuele omschrijving waaruit de aannemer alle eisen kan aflezen. Een bouwkundig bestek geeft dus de kans op het gelijkmatig uitvragen maar niet op een exacte prijs. Wel weet je dat de aangevraagde offertes gelijk zullen zijn.

Kosten begroting of werk begroting

Dit is de fase van de kostencalculatie als alle offertes die zijn uitgevraagd binnen zijn gekomen, zijn vergeleken, zijn afgestemd met de verkopende partij en voor het grootste deel contractueel zijn vastgelegd of hoe wij dat noemen in de bouw “zijn ingekocht”. Dit laatste deel doe je alleen maar als je zelf het werk gaat begeleiden en inkopen. Voor het overgrote deel valt deze taak onder het de aannemer en zal je als opdrachtgever niet snel een dergelijk document opzetten.

Zodra de uitvoerder of timmerman buiten aan de slag gaat krijgt deze soms een werkbegroting mee. Hierin staan alle eenheden en prijzen die door zijn of haar calculator zijn berekend. Zo kan een uitvoerder controleren of hij binnen de gestelde budgetten blijft. Prijs op aanvraag.

Onze werkwijze

Als wij ingeschakeld worden voor een bouwtekening voor een dakkapel, dan maken wij eerst kennis om zo inzicht te krijgen in de specifieke wensen die u heeft. Meteen tijdens dit eerste gesprek kunnen wij u advies geven vanuit onze kennis maar vooral ook vanuit onze ervaring. Vervolgens maken wij een scherpe offerte zodat u altijd precies weet waar u aan toe bent. Daarna starten wij met uw bouwtekening dakkapel zodat u inzicht krijgt in hoe uw verbouwing er uiteindelijk uit gaat zien. Wij verwerken de door u gewenste situatie tot een bouwtekening dakkapel. Als wij de bouwtekening voor uw dakkapel in orde hebben gemaakt en indien nodig zullen wij ook alle aanvullende berekeningen verzorgen

Stap 1 Offerte | Werkwijze wb4u

Vraag een offerte aan

Stap 1

Offerte Fase

Stap 2 Kennismaking | Werkwijze wb4u

OFFERTE FASE

Stap 2

Kennismaking

Stap 3 Voorstel | Werkwijze wb4u

OFFERTE FASE

Stap 3

Ontvang ons voorstel

Stap 4 Akkoord | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 4

Ja ik wil

Stap 5 De expert | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 5

Maak kennis met uw expert

Stap 6 Project inplannen | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 6

Wij plannen het werk in

Stap 7 Controle ronde | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 7

Controle ronde

Stap 8 Oplevering | Werkwijze wb4u

OPDRACHT FASE

Stap 8

Oplevering of indienen

Google reviews

Sorry, no posts matched your criteria.

Waarom We Build 4 You

eerlijk, open, en transparant.

We Build 4 You is een modern bedrijf dat wordt geleid door twee jonge gedreven eigenaren met op de achtergrond twee ervaren rotten die ieder al 35 jaar meelopen. Gezamenlijk zijn wij goed voor honderden, zo niet duizenden, bouwtekeningen en voorspoedig verlopen projecten. Onze positieve reviews geven aan dat klanten ons werk waarderen.

Samen met ons ervaren team van 8 tekenaars zijn wij in staat vakkundig en op een hoog tempo tekenwerk en berekenwerk te leveren.

Kiezen voor We Build 4 You

Het kiezen van de juiste partij voor een bouwtekening dakkapel

Nu duidelijk is hoe het proces rondom een bouwtekening dakkapel voor u zal verlopen, is het nog een kwestie van het kiezen voor de juiste partij. Er zijn vele bedrijven die de werkzaamheden voor hun rekening kunnen en willen nemen. Uiteraard zoekt u naar die ene partij die net iets meer kan bieden. In de beschrijving van het proces rondom de bouwtekening voor een dakkapel beschreven wij al wat onze werkwijze is. Onze specialistische werkwijze alleen al is een valide reden om voor ons te kiezen.

We build 4 you is een ervaren partij die dankzij haar jarenlange ervaring weet waar gemeenten naar vragen en hoe de klus geklaard dient te worden. Een van onze bouwkundige experts maakt voor u een kloppende bouwtekening dakkapel en, indien gewenst, tekenen wij deze in 3D zodat u vooraf een goed beeld krijgt van het eindresultaat.

Open en eerlijk

Er is echter meer. Wij zijn een bedrijf dat er écht voor gaat. Wij zien problemen niet als tegenslag, maar als een uitdaging! Dat heeft alles te maken met het feit dat u stuit op een groep mensen met passie voor de bouw. En dat dragen wij ook nadrukkelijk uit. Daarnaast zijn wij altijd open en eerlijk en werken wij als partners samen met u als klant. Samen komen wij veel verder dan alleen. Heeft u vragen over een eventuele samenwerking? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij hebben altijd een bouwkundig expert voor u klaar staan om alles met u door te nemen.

Trots op uw opdracht

Ondanks het feit dat het maken van een bouwtekening dakkapel volgens vaste protocollen uitgevoerd moet worden, proberen wij in al onze werkzaamheden vooruitstrevend te zijn. We streven ernaar continu te vernieuwen en ontwikkelen. Betere technieken maken het werk voor onze mensen prettiger en het resultaat voor u nog beter. Bovenal zijn wij trots op wat we doen en dit is terug te zien in de manier waarop we de werkzaamheden voor u aanpakken. Inspiratie is voor ons motivatie en goed doen doet goed volgen. U weet dus waar u moet zijn als u een bouwtekening aanbouw of uitbouw wilt laten maken. Wij van We Build 4 You zullen zorgen ervoor dat u trots zal zijn op het resultaat van uw aanbouw of uitbouw. Kortom voor uw bouwtekening dakkapel bent u bij ons aan het juiste adres.

Onze ervaring

Door onze ervaring weten wij precies waar een bouwtekening dakkapel aan moet voldoen en wat wij door middel van deze tekening moeten laten zien. Dit is met name belangrijk als wij aan de slag gaan met een bouwtekening van uw dakkapel in de vorm van een bouwaanvraag tekening. Deze tekening wordt gemaakt op het moment dat het definitieve ontwerp van de dakkapel een feit is. Dat betekent wanneer de gebruikte vormen in het te bouwen of verbouwen van uw dakkapel helemaal helder zijn en er ook voldoende zekerheid is over de materialen die u daarvoor wilt gaan gebruiken. Ook moet er duidelijkheid zijn op het gebied van zaken als de gevel- en dakrand afwerking. Deze bouwtekening dakkapel is zowel voor uzelf als voor de aannemer en de gemeente noodzakelijk. De gemeente baseert hierop namelijk haar beslissing om al dan niet een vergunning te verlenen.

De bouwtekening is een verplicht onderdeel van de vergunningsaanvraag en is daardoor erg belangrijk. Mocht u iets willen gaan bouwen, dan zal u dus een bouwtekening van uw dakkapel moeten hebben. Het is belangrijk dat deze bouwtekening uw wensen goed visualiseert. Het is dan ook belangrijk dat u dit door een expert laat maken. Kies daarom voor ons!

Behalve voor een bouwtekening dakkapel kunt u bij ons voor meer bouwkundige zaken terecht. Zo maken wij berekeningen voor u, kunnen wij u bouwkundig advies geven en kunnen wij eventuele bouwbegeleiding aanbieden. Ook voor een bouwkundig rapport klopt u bij ons aan. Met onze parate kennis en ervaring kunnen wij u altijd op de beste manier van dienst zijn.

Samen ontwerpen wij de aanbouw van uw dromen

Uiteraard maken wij voor u ook een bouwtekening dakkapel in de vorm van een ontwerptekening. Wij beelden met deze tekening uw ideeën uit en leggen dat vast in een  ontwerp. Deze ontwerptekening wordt voornamelijk gemaakt aan de start van een bouwproces, om op deze wijze inzicht te krijgen in het door u gewenste ontwerp. Omdat deze tekeningen voornamelijk met de hand worden gemaakt, spreken wij ook wel van een ontwerpschets. Er wordt geschetst met de wettelijke mogelijkheden in het achterhoofd, net als dat alleen getekend wordt zodra de constructie ook daadwerkelijk mogelijk is. Ook worden de kosten vaak al meegenomen. Wij willen zo vooral een reëel beeld schetsen van iets dat daadwerkelijk binnen uw mogelijkheden ligt.

Wat wij nog meer voor u kunnen betekenen

Verder zijn wij specialist in het maken van bestektekeningen, dit zijn tekeningen die tot in detail uitgewerkt zijn en een vervolg zijn op de bouwaanvraagtekeningen. In een bestek of technische omschrijving worden alle materialen die gebruikt worden ingetekend. Het zijn uitgewerkte tekeningen waarin het gebouw of object bouwtechnisch op elkaar aansluit. Mocht u zoeken naar de geschikte partij voor 3D visualisatiesconstructietekeningensplitsingstekeningen of slooptekeningen, dan bent u bij ons ook meteen aan het enige juiste adres. Want ook die bouwtekening voor je huis nemen wij graag voor onze rekening.

Wij leveren ook alle benodigde berekeningen

Bij ons kunt u niet alleen terecht voor tekenwerk. Wij hebben namelijk een zeer compleet aanbod en dit houdt in dat u bij ons ook terecht kunt voor het berekenwerk zoals constructieberekeningen. Tevens kunt u bij ons terecht voor de daglicht- en ventilatieberekeningen. Wij werken ook de brandveiligheidseisen uit. Doordat wij dit allemaal aanbieden vindt u in ons een partij die u met het totale plaatje kan helpen. Nadat u met ons in zee gegaan bent weet u precies wat u kunt verwachten en kunt u een bouwvergunning aanvragen.

De Koffie staat voor u klaar!

Wij berekenen het!

We Build 4 You kan indien u een bouwkostenberekening wenst een offerte voor u maken. Vraag een offerte voor een bouwkostenberekening aan via het contact formulier.

VACATURE DELEN