Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:00; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Haringkade 18, 1976 CP IJmuiden icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 icon_widget_image [email protected]

Blog

Welke software is er voor het maken van uw bouwtekening?

WB4U

Welke software is er voor het maken van uw bouwtekening?

WB4U

Bent u op zoek naar gratis software voor het maken van een bouwtekening? Bijvoorbeeld voor het opnieuw indelen van uw woning of voor een aanbouw? Als u al eerder heeft gezocht naar software voor een bouwtekening dan weet u dat er veel verschillende opties zijn. Maar welke software kunt u nu het best gebruiken? Wij van We Build 4 You hebben hier het antwoord op. Wij hebben namelijk meer dan 25 jaar ervaring met het ontwerpen van bouwtekeningen. Met deze kennis hebben wij 5 softwaresystemen op een rijtje gezet die veel gebruikt worden. En weet u wat er zo mooi aan is? Alle programma’s bieden een mogelijkheid waarmee de bouwtekening maken gratis is! Lees hieronder meer over de verschillende softwaresystemen of neem contact met ons op voor het laten ontwerpen van uw bouwtekening.

1. Floorplanner

Welke software is er voor het maken van uw bouwtekening? Als u op zoek bent naar een basissysteem om in te tekenen dan kunt u kiezen voor de gratis optie van Floorplanner! Met Floorplanner kunt u niet alleen tekenen, maar ook uw huis inrichten. U kunt in het programma namelijk kiezen uit voorgeprogrammeerde meubels. Zo krijgt u een duidelijke voorstelling van wat u voor ogen heeft. Daarnaast kunt u ook nog eens uw tuin uittekenen. Ondanks het feit dat een online bouwtekening maken gratis is via Floorplanner, biedt het programma talloze mogelijkheden aan waaruit u kunt kiezen. Bent u toch op zoek naar een wat uitgebreider programma? Lees dan snel verder over het softwaresysteem Envisioneer.

2. Envisioneer

Net als Floorplanner biedt Envisioneer ook een gratis optie aan. Floorplanner is ook in het Nederlands beschikbaar, Envisioneer is alleen beschikbaar in het Engels. Wanneer u grote plannen heeft, kan Envisioneer de juiste software zijn. Via BIM kunt u namelijk digitaal samenwerken met bijvoorbeeld opdrachtgevers, architecten en aannemers. Zij kunnen net als u inloggen in de software en opmerkingen plaatsen of aanpassingen doen. Envisioneer biedt ook de mogelijkheid om een materiaallijst op te stellen zodat u niets vergeet. Tot slot onderscheidt Envisioneer zich door prachtige 3D visuals, de 360 views en u kunt er zelfs Virtual Reality aan koppelen. Dankzij deze zaken kunt u met Envisioneer een prachtige 3D bouwtekening maken. Bent u voornamelijk gewend om met Google te werken? Dan kan het softwaresysteem Sketchup de beste optie voor u zijn.

3. Sketchup

WB4UGoogle heeft overal wel een programma voor, zo ook voor het maken van bouwtekeningen. Net als met Floorplanner en Envisioneer kunt u er niet alleen mee tekenen maar ook uw huis mee inrichten. In vergelijking met andere software kan het wel lastig zijn om ermee te werken doordat het zeer uitgebreid is. Een groot voordeel van Sketchup is dat het u toegang geeft tot veel extra plugins om uw plannen nog gedetailleerder te realiseren. Sketchup koppelt ook naadloos met bijvoorbeeld CAD en BIM en het beschikt over een uitgebreide bibliotheek met objecten voor het maken van 3D Visuals. Bent u op zoek naar een programma dat aansluit op meerdere technische vakgebieden? Lees in de volgende alinea dan verder over het programma Autocad.

 

4. Autocad

WB4UWelke software is er voor het maken van uw bouwtekening? Een van de eerste waar u aan kunt denken is Autocad. Dit komt doordat het programma wordt gebruikt in verschillende technische vakgebieden. U kunt hierbij denken aan architectuur, bouwkunde, ruimtelijke ordening, landmeetkunde en werktuigbouwkunde. Per vakgebied verschillen de toepassingen. Een werktuigbouwkundige maakt bijvoorbeeld andere tekeningen dan een architect. Voor het maken van een bouwtekening om uw huis te veranderen of voor een bouwtekening aanbouw is het programma uitermate geschikt. Het programma biedt ook de mogelijkheid om bewegende objecten als deuren en ramen te verwerken in uw ontwerpen. Bent u op zoek naar een wat simpeler programma? Lees hieronder dan meer over het tekenprogramma Sweet Home 3D.

5. Sweet Home 3D

Voor een simpele tool bent u bij Sweet Home 3D aan het juiste adres. Het is wat minder geschikt voor het maken van bouwtekeningen, omdat het meer gefocust is op inrichting en meubilair. Het is zeker mogelijk om er een plattegrond mee te tekenen, maar als u echt een bouwtekening wilt maken dan raden we één van de eerder besproken programma’s aan. Wel is het mogelijk om er zowel 2D als 3D in te tekenen en biedt het een uitgebreide bibliotheek aan van meubilair. Al met al is dit meer een huis-tuin-en-keuken programma dat makkelijk in gebruik is en waar u zeker mee uit de voeten kunt. Wilt u uw bouwtekening door professionals laten opstellen? Lees dan snel verder over wat wij voor u kunnen betekenen.

Welke software gebruiken professionals voor het maken van bouwtekeningen en meer?

Tot slot twee professionele tools, deze komen wel met een hoge prijs, maar bieden beide multidisciplinaire oplossingen. Hierdoor kunnen architecten, ingenieurs en andere betrokkenen goed samenwerken. We noemen deze als laatst, omdat ze voor de particulier of incidentele gebruiker minder interessant zijn.

6. REVIT

WB4U

Als u een echt professionele software zoekt voor het maken van bouwtekeningen, komt u uit bij REVIT van Autodesk. Deze software is zeer uitgebreid. Zeker bij het werken met meerdere mensen die in verschillende fases van de bouw betrokken zijn, blinkt REVIT uit. Van het maken van complexe staalverbindingen tot prachtige designs die voor architecten interessant zijn: alles zit in één pakket. De prijs van deze software ligt wel een stuk hoger dan voor menig particulier te betalen is. Als het gaat om het maken van een enkele bouwtekening, dan is een bouwtekening laten maken via We Build 4 You een stuk aantrekkelijker.

7. ArchiCAD

ArchiCAD is vergelijkbaar aan REVIT, maar is iets minder uitgebreid.
Dit betekent wel dat het een wat makkelijker pakket is om mee te werken, hoewel dit ook deels op ervaring en voorkeur gebaseerd zal zijn. Het is minder uitgebreid dan de REVIT software, maar kan wel uitgebreid worden met plugins. Voor architecten zal CineRender een plugin zijn die het overwegen waard is. De naam zegt het al: met de plugin kunt u filmische renderingen van uw designs draaien. Sommige van deze plugins worden in nieuwe updates in de core van ArchiCAD geïmplementeerd. Dat geldt ook voor Grasshopper, een bekende ArchiCAD plugin. ArchiCAD is een goedkopere bouwtekeningen software dan REVIT, maar met een vanafprijs van 2250 dollar per jaar is het zeker niet goedkoop te noemen.

Het maken van een bouwtekening door ons laten doen

Waarom zou u een programma voor bouwtekeningen maken uitzoeken als u dit ook door professionals kunt laten doen? Wij van We Build 4 You bestaan uit een team van ervaren bouwkundige experts met inmiddels 25 jaar ervaring. Jaarlijks voorzien wij meer dan 300 projecten van bouwtekeningen. Wij bieden meerdere disciplines aan waaronder tekenwerk, vergunningen, berekeningen en advieswerk. Door onze ruime kennis en automatisering werken we zeer efficiënt en kunnen wij u daarom altijd een scherpe offerte aanbieden. Tot slot krijgt u als opdrachtgever van offerte tot oplevering één vast contactpersoon waardoor we de lijnen kort houden. Wilt u meer weten over onze werkwijze? Neem gerust telefonisch contact op en we helpen u graag verder.

Veelgestelde vragen

Een veelgestelde vraag is: “Kan ik een indicatie krijgen van de kosten en wanneer krijg ik de bouwtekening aangeleverd?” Het is logisch dat u zich dit afvraagt. Het is mogelijk om u vooraf een indicatie van de kosten te geven en graag komen we dan ook persoonlijk met u in contact. Dit kan telefonisch of via een gesprek bij ons op kantoor met een kopje koffie. Na hoeveel tijd u de bouwtekening krijgt aangeleverd, is uiteraard afhankelijk van de omvang van de opdracht. Omdat u een vast contactpersoon krijgt toegewezen, zijn de lijnen kort en wordt u op de hoogte gehouden van elke update. Heeft u een andere vraag waarop u het antwoord niet terug heeft kunnen vinden op de website? Neem dan gerust (telefonisch) contact op en we staan voor u klaar.

Neem contact op

Alles begint met het eerste contact. Omdat een persoonlijke relatie hoog bij ons in het vaandel staat, komen we graag met u in gesprek. Tijdens dit gesprek bekijken we waar u staat in het proces en op basis daarvan maken we een offerte. Vanaf dat moment wordt u gekoppeld aan één persoon, zodat u van offerte tot oplevering een vast aanspreekpunt heeft. Het enige wat u nog hoeft te doen is telefonisch contact met ons opnemen, online een bouwtekening opvragen, of een aanvraag doen voor een indicatieve offerte. We horen graag van u!

VACATURE DELEN