Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:00; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Haringkade 18, 1976 CP IJmuiden icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 icon_widget_image [email protected]

Blog

Een bouwtekening opvragen: hoe gaat dat in zijn werk?

WB4U Bouwtekening opvragen

Een bouwtekening opvragen: hoe gaat dat in zijn werk?

Wilt u een bouwtekening opvragen? Een bouwtekening is nodig bij het uitvoeren van een verbouwing aan een huis of ander type pand. Er moet dan op de bouwtekening bekeken worden hoe de constructie van het pand is gevormd. De vraag is dan ook vaak “Hoe vind ik een plattegrond van mijn huis?” Want vreemd genoeg krijgt men niet altijd een handig dossier met alle bouwtekeningen en andere documenten bij de aanschaf van een pand. Het is helaas niet zo eenvoudig als een onderhoudsboekje van een auto. Daarom vertellen we u graag meer over bouwtekeningen in deze blog: een bouwtekening opvragen: hoe gaat dat in zijn werk?WB4U Bouwtekening opvragen

 

Hoe kan ik een bouwtekening opvragen?

Bij het opvragen van een bouwtekening, duikt u eigenlijk een beetje in de geschiedenis van het pand. Wij raden u aan eerst contact op te nemen met de makelaar die de verkoop begeleid heeft. Het kan namelijk goed zijn dat hij of zij deze zoektocht al (deels) voor u uitgevoerd heeft. Ook weet hij misschien welke aannemer het huis gebouwd heeft of een verbouwing gedaan heeft, en is er een kans dat de bouwtekeningen op deze manier op te vragen zijn. Lukt dit niet? Dan kunt u de gemeente raadplegen. De gemeente bewaart de bouwtekeningen van alle panden binnen de gemeentegrenzen. Liggen de bouwtekeningen hier ook niet? Neem dan contact op met We Build 4 You, wij kunnen namelijk nieuwe bouwtekeningen voor u maken.

Bij de gemeente een bouwtekening opvragen

Een bouwtekening opvragen: hoe gaat dat in zijn werk als u dit via de gemeente moet? Dat verschilt per gemeente. Om een beeld te geven van de werkwijze, lichten we de gang van zaken voor een aantal gemeenten toe.

Bouwtekening opvragen Den Haag

Wilt u bouwtekening opvragen in Den Haag, dan maakt u een afspraak met de Inzage Balie Bouwtekeningen. Hier worden alle schriftelijke bouwtekeningen van voor 2010 bewaard. U hoeft voor dit bezoek niets te betalen, maar betaalt alleen voor een scan of kopie van de bouwtekening. Het kan zijn dat er naast de bouwtekening nog meer archiefmateriaal is. De gemeente biedt geen garantie dat de bouwtekening er is, en kan ook geen hulp bij het zoeken bieden. Vandaar is het bezoek zelf gratis.

Bouwtekening opvragen Apeldoorn

U weet nu hoe een bouwtekening opvragen in Den Haag eruit ziet. De procedure in Den Haag is vrij standaard voor meerdere gemeenten. Bij een bouwtekening opvragen bij gemeente Apeldoorn gaat dit net wat anders. Hoe vindt u een plattegrond van uw huis in Apeldoorn? Dan moet u naar het CODA Archief & Kenniscentrum. Naast bouwtekeningen wordt hier nog veel meer archiefmateriaal van inwoners en organisaties bewaard. Zelfs voor het doen van genealogisch onderzoek kunt u hier terecht. U kunt zonder afspraak tijdens de openingstijden langsgaan. De medewerkers van het CODA kunnen u helpen en u kunt het onderzoek ook door hen laten doen.

Bouwtekening opvragen Amsterdam

Bouwtekening opvragen: Amsterdam WB4UWe hebben het moeilijkste voorbeeld voor het laatst bewaard: een bouwtekening opvragen in Amsterdam. Een bouwtekening in de gemeente Amsterdam opvragen: hoe gaat dat in zijn werk? Veel gemeenten hebben bouwtekeningen en andere archieven op zowel adres als jaartal onderverdeeld. In een historische stad als Amsterdam, gaat het daarom net wat anders in zijn werk.

  • U kunt voor bouwtekeningen van voor 1905 het Gemeente Amsterdam Stadsarchief U kunt de bouwtekeningen online inzien en gratis downloaden.
  • De bouwtekeningen uit periode 1905 – 2010 waren altijd in de archieven van de stadsdelen te vinden, maar zijn recent ook verhuisd naar het Gemeente Amsterdam Stadsarchief. Deze zijn echter op een andere manier op te vragen, ga hiervoor naar de website van de Gemeente Amsterdam.
  • Voor het verkrijgen van bouwtekeningen van na 2010 neemt u contact op met Vergunningen, Toezicht en Handhaving van de Gemeente Amsterdam.

Wat kost een bouwtekening opvragen?

Zoals u hierboven heeft gelezen, hanteert iedere gemeente zijn eigen procedure. Ook de kosten voor een bouwtekening opvragen verschillen per gemeente. In Amsterdam zal dit in de meeste gevallen gratis zijn, maar moet u zelf wel wat zoekwerk verrichten. Voor een bouwtekening opvragen in Roosendaal betaalt u ook niets, en bouwtekeningen tot 2010 worden zelfs voor u opgezocht als u mailt naar [email protected]. Ook bij een bouwtekening in Leeuwarden opvragen wordt al het werk voor u uit handen genomen. Bezoek de website van of neem contact op met uw gemeente om uit te zoeken wat het precies kost en waar u welke bouwtekeningen kunt vinden.

Handige tip: bouwtekening opvragen, raadpleeg eerst het kadaster

Bouwtekening opvragen WB4U

Zoals u gelezen heeft, hebben gemeenten bepaalde bouwtekeningen die via het archief op te vragen zijn. Daarnaast zijn er ook tekeningen via de gemeentelijke afdeling voor een bouwvergunning te verkrijgen. Wanneer u niet weet van welk bouwjaar uw huis is, kunt u de informatie verkrijgen via de website van het Kadaster.

Op die website kunt u al allerlei informatie over een pand of woning opvragen waaronder het bouwjaar. Hoewel het kadaster geen bouwtekeningen bewaart, hebben ze wel de kadastrale tekeningen van de grond. Al met al is de manier van aanvragen per gemeente dus anders. Wanneer de gemeente niet meer over bouwtekeningen beschikt of wanneer u zeker wilt zijn van een tekening van hoogwaardige kwaliteit, bent u bij ons aan het juiste adres. Bij We Build 4 You beschikken wij over jarenlange ervaring in het maken van bouwtekeningen.

Als u een bouwtekening via WB4U opvraagt, bent u verzekerd van een accurate tekening van uw huis, aanbouw, garage of wat u maar wilt.

VACATURE DELEN