Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:00; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Haringkade 18, 1976 CP IJmuiden icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 icon_widget_image [email protected]

Blog

Wat doet een bouwadviseur

Wat doet een bouwadviseur

Wanneer u gaat bouwen komt er veel op u af. Om de bouw tot een goed resultaat te brengen, zult u een bouwadviseur in willen schakelen. Een bouwadviseur assisteert in de bouw en voert controles uit. Daarbij zal er in de regel geholpen worden vanaf de ideevorming tot de bouwkundige keuring als alles klaar is. De bouwadviseur maakt de constructieberekening, EPC berekening (energieverbruik pand) en bouwtekening, helpt bij de vergunningaanvraag, geeft bouwbegeleiding en kan de bouwkundige keuring doen.

Hoe belangrijk is een bouwadviseur inschakelen?

Een bouwadviseur inschakelen zal voor veel mensen de belangrijkste keuze zijn die ze maken. Deze professional zal namelijk de steun en toeverlaat zijn in het hele project. U zult eerder gehoord hebben over bouwprojecten die uitlopen, meer kosten dan in eerste instantie gepland was of die zelfs tot een rechtszaak leiden. Om dit te voorkomen, schakelt u een bouwadviseur in. Deze gang van zaken tegenwoordig zeer normaal. Zelfs de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) kan subsidie geven. Dit is voor het inschakelen van een bouwadviseur voor het versterken van gebouwen met aardbevingsschade. Zij geven aan dat de bouwadviseur zelfs kan adviseren in de gesprekken met de NCG zelf.

 

Bouwkostenberekening

Verschil bouwadviseur, bouwbegeleider en aannemer

Is een bouwadviseur hetzelfde als een bouwbegeleider en aannemer? Zeker niet. Zocht u “Wat doe je als bouwbegeleider?” De term bouwbegeleider en bouwadviseur worden nog wel eens door elkaar gebruikt. Het kenmerk van een bouwadviseur is echter dat hij of zij ook de constructieberekeningen en bouwtekeningen maakt en dat de bouwbegeleider met name toeziet op de dagelijkse gang van zaken.
Een bouwbegeleider en bouwadviseur zullen tussen u en de aannemer in staan. In veel gevallen heeft u voldoende aan een bouwadviseur en is een bouwbegeleider niet nodig. Voor grote projecten zal een bouwbegeleider die al dan niet dagelijks toezicht houdt en controles uitvoert nodig kunnen zijn. De aannemer is degene die de bouw zelf uitvoert, eventueel doet hij dit via onderaannemers of uitvoerders.

Bouwadviseur opleiding: wat doet een bouwadviseur?

Om antwoord te geven op de vraag “Wat doet een bouwadviseur”, kan ook gekeken worden naar de opleiding. Een bouwadviseur dient een hbo of wo opleiding bouwkunde afgerond te hebben. Daarnaast worden er extra cursussen gevolgd. Ook na de studie is het bijleren en in stand houden van kennis belangrijk.
Tijdens de opleiding bouwkunde zal een bouwadviseur een zeer breed leerpakket hebben. In plaats van te verdiepen, zoals een stedenbouwkundige, bouwprocesmanager, architect of duurzaamheidsadviseur bijvoorbeeld doet, moet de bouwadviseur overal verstand van hebben. Voor specifieke vraagstukken kunnen wij van We Build 4 You wel specialisten inschakelen.

Wat kost een bouwadviseur?

Op de vraag “Wat doet een bouwadviseur?” heeft u nu een redelijk volledig antwoord gekregen. Voor we daar verder induiken, bespreken we graag de kosten. Wat belangrijk is om te beseffen bij de kosten voor een bouwadviseur inschatten, is de omvang van het project duidelijk hebben. Een bouwadviseur inschakelen voor het bouwen van een appartementencomplex zal uiteraard een stuk kostbaarder zijn dan voor een aanbouw. In beide gevallen is een bouwadviseur geen overbodige luxe.
Op de pagina over bouwkundig advies kunt u een offerte aanvragen. Eerst contact opnemen voor een vrijblijvende indicatie kan natuurlijk ook.

 

Constructietekening en constructieberekening | wb4u

Wat kost een bouwbegeleider per uur?

Vaak worden de kosten voor een bouwbegeleider per uur in rekening gebracht. Voor een bouwadviseur kan het ook voor een vastomlijnde opdracht zijn. Op de offerte ziet u dit allemaal terug. Wanneer u naast een bouwadviseur ook een bouwbegeleider wilt inschakelen, laat ons dit dan weten. Op de pagina over bouwbegeleiding leest u er meer over.

Waarom bouwbegeleiding en bouwadvies zichzelf terug kan verdienen

Wist u dat in de bouw gemiddeld zo’n 13% van de kosten gemaakt wordt aan het herstellen van fouten? Daarnaast vallen de kosten regelmatig te hoog uit door onvoldoende voorbereiding. Een constructieberekening kan een groot deel van deze problemen al op voorhand voorkomen. Dit door een goede berekening te maken van het benodigde materiaal en de krachtberekeningen. Door dit uit te werken in een bouwtekening, bestektekening of werktekening kan er sneller en beter gewerkt worden door uitvoerders. De kosten voor bouwadvies en bouwbegeleiding kunnen zichzelf deels of helemaal terugverdienen.

Wat doet een bouwadviesbureau?

Wat doet een bouwadviseur en wat doet een bouwadviesbureau? Als u bij ons team kijkt, ziet u dat er bij We Build 4 You specialisten in meerdere disciplines werken. Een bouwkundig expert gaat samenzitten met een regelgeving expert, om zo een ontwerp te maken dat aan de normen voldoen van het bouwbesluit. Waardoor uiteindelijk een vergunning verleend zal worden. Daarna zal dit schetsontwerp door de tekenaar uitgewerkt worden. Zoals in de alinea over bouwadviseur opleiding is het vakgebied zeer breed, maar is soms specialisatie nodig. Daarom biedt een bouwadviesbureau meer dan één bouwadviseur.

Wat doet een bouwadviseur van We Build 4 You?

Wat doet een bouwadviseur? Hij of zij verzorgt alles wat nodig is om de bouw te starten, verzorgt de communicatie met de aannemer en andere betrokken partijen en voert controles uit. Bij We Build 4 You doet een bouwadviseur nog wat anders, wij denken namelijk mee met wat er precies gebouwd gaat worden. U kunt zich voorstellen dat onze ervaring een schat aan informatie biedt om uw bouw of verbouw project nog beter te maken. Deze kennis delen wij graag.

Plan een vrijblijvende kennissessie in

Wilt u een gratis en vrijblijvende kennissessie met een bouwadviseur? Bij We Build 4 You doen wij dit vrijblijvend en nog voordat u de opdracht aan ons gunt. Waarom doen wij dit? Wij begrijpen als geen ander dat u een bouw of verbouwproject maar eens of een enkele keer doet. Het kan goed zijn dat u nu nog niet helemaal overtuigd bent van het nut van een bouwadviseur inschakelen. Misschien denkt u nog dat het onnodige kosten zijn en dat u het zelf wel af kunt. Daarom bewijzen wij onszelf graag. Neem contact met ons op of plan direct een kennissessie in met Sven Teeuwen.

Referenties

Vraagt u zich af wat u kunt verwachten van We Build 4 You? Lees dan gerust onze referenties door. Dit kan direct op de pagina met reviews van We Build 4 You. U ziet daar onderaan ook een link om alle recensies te lezen.

VACATURE DELEN