Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:00; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Haringkade 18, 1976 CP IJmuiden icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 icon_widget_image [email protected]

Blog

Bouwaanvraagtekening Garage

Bouwtekening garage | wb4u

Bouwaanvraagtekening Garage

In veel woningen is de leefruimte compact en beperkt.  Verhuizen naar een grotere woning is dan een optie, maar je kan ook overwegen om je bestaande woning uit te breiden met een garage of carport.  Een garage beschermt niet alleen je auto tegen extreme weersomstandigheden zoals fel zonlicht, hagel en sneeuw, maar creëert ook extra opslagruimte.  Bouw je best een vrijstaande garage, een houten garage of een metalen garage? Heb je een vergunning nodig? Hoe deel ik de extra ruimte best in? Er komt best wat planning en voorbereiding te pas bij het kiezen voor de meest geschikte garage. We Build 4 You is de ideale partner om je hierin te begeleiden.

 

Waar moet je allemaal op letten wanneer je overweegt een garage te bouwen?

Een garage kan op talloze manieren worden gebruikt. Met een creatief ontwerp kan de garage worden aangewend als kantoor, hobby- of logeerruimte bijvoorbeeld. Dit kan door het toevoegen van scheidingsmuren of het installeren van een loft of kamer op een eventuele tweede verdieping.

Beneden volgen enkele belangrijke punten:

Controleer de lokale regelgeving

Vaak zijn garages (of aanbouwen) vergunningplichtig.  Daarom is het belangrijk om eerst de lokale regelgeving, het bestemmingsplan en eventuele overeenkomsten van huiseigenaren te controleren.  Het laatste wat je wil is een garage neerzetten die niet voldoet aan de lokale eisen.  Dat brengt een hoop gedoe en frustratie met zich mee en het kost vaak veel geld om het bouwwerk te wijzigen of in sommige gevallen zelfs helemaal opnieuw te bouwen.

Of u al dan niet een vergunning nodig heeft kunt u hier checken: omgevingsvergunning check.
Dit is een richtlijn. Elke gemeente hanteert een ander beleid over bouwverordening en welstandsniveau en heeft haar eigen bestemmingsplan. In sommige gevallen kan het zo zijn dat de omgevingsvergunning-check niet overeenstemt met het beleid van jouw gemeente. Aarzel je? Neem dan gerust contact met ons op om dit voor je uit te klaren.

WB4U boutwtekening garage

Wat zijn de kosten?

Evalueer grondig je financieringsbehoeften. Een aangebouwde eenheid kost al gauw tussen de 600 € en 1000 € per vierkante meter. De prijs voor een bouwtekening garage ligt tussen de 700€ excl. BTW en 900€ excl. BTW, afhankelijk van de grootte en de complexiteit van de aanbouw. Voordat je begint met het plannen van het ontwerp denk je dus best even na over hoe je het project wenst te financieren en of je, al dan niet, een krediet kan bekomen indien nodig. Plan vooruit en zorg ervoor dat je de financiering tijdig rond krijgt.

Bepaal de parameters

Wanneer je nadenkt over hoe groot je je garage wenst, moet je niet alleen rekening houden met je huidige behoeften, maar denk je best ook na over je toekomstige noden. Een pasgetrouwd koppel heeft waarschijnlijk genoeg aan een compacte garage, maar kan in de toekomst nood hebben aan extra opbergruimte of plaats om een tweede wagen te parkeren. Het bouwen van een 2-vaksgarage kan vaak al voldoende zijn om een zekere flexibiliteit in te calculeren.

Wat voor soort garage wil je?

Wat is het beste. Een vrijstaande garage of een aangebouwde garage. Dat hangt in eerste instantie natuurlijk af van de ruimte die je ter beschikking hebt. Een aangebouwde garage kost minder om dat deze gebruikmaakt van een bestaande gevel. Het is ook niet nodig om opnieuw elektriciteit aan te leggen. Ook heeft u gemakkelijker toegang tot uw auto via de huisdeur (handig voor de boodschappen of wanneer het regent).

Aan de andere kant is het vaak gemakkelijker om een bouwvergunning te verkrijgen voor een vrijstaande garage. Bovendien kan een vrijstaande garage in de toekomst gemakkelijker worden uitgebreid. Wanneer de garage geen directe toegang heeft tot uw huis krijg je ook minder last van benzinedampen en heb je wat meer privacy.

Rendement

Bereken het rendement van je investering. Waarom je extra ruimte niet omzetten in extra inkomsten in de toekomst. Misschien wil je in de toekomst je huis wel verkopen of verhuren. Een garage is vaak één van de eerste dingen waarnaar potentiële kopers kijken. Als een gebouw géén garage heeft is dat vaak een groot minpunt.

Plan zorgvuldig

Bouwtekening garage

Denk goed na over welke stijl garage je wenst, welke materialen je wenst te gebruiken, hoe je het exterieur wenst af te werken, welk type deur het meest voldoet en natuurlijk welk soort van dak je wenst (plat/ punt). Veel zal natuurlijk ook afhangen van de lokale regelgeving. Denk ook na over hoe je de garage wenst te verwarmen en eventueel te koelen; isolatie is een erg belangrijk punt. Je moet ook beslissen of je leidingwerk wil installeren en lokale nutsbedrijven wil laten aansluiten.

Wanneer dit als is besloten, contacteer je best een professional zoals We Build 4 You om een officieel bouwplan op te stellen.

Heb je te kampen met ruimtegebrek in je garage en erger je je hier steeds vaker aan? Dan kan je ervoor kiezen om uw garage zo aan te passen dat je meer opslagruimte krijgt. Dit kan worden bekomen door een uitbreiding of het bouwen van een nieuwe garage. Het aantal vierkante meters van uw garage neemt zo toe, en daarbij ook de waarde van je huis of bedrijfspand. Kies je voor het nieuwbouwen van een garage, dan ben je in sommige gevallen wettelijk en voor de gemeente, verplicht een bouwtekening garage te maken. En dan komt We Build for You in beeld, want als geen ander zijn wij in staat een dergelijke garage bouwtekening voor je te maken.

VACATURE DELEN