Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:00; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Haringkade 18, 1976 CP IJmuiden icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 icon_widget_image [email protected]

Blog

Is er een vergunning nodig voor een dakkapel?

Is er een vergunning nodig voor een dakkapel?

 

Vraagt u zich af “is er een vergunning nodig voor een dakkapel?” Omdat u bijvoorbeeld twijfelt of dit in uw situatie nu juist wel of niet verplicht is? In dit artikel geven wij van We Build 4 You hier antwoord op. Wij hebben namelijk meer dan 10 jaar ervaring met het opstellen van constructieberekeningen, en doen niets anders dan berekeningen uitvoeren en bouwtekeningen maken. Hierdoor zijn wij door de jaren heen bijna alle situaties wel eens tegengekomen. Wij weten daardoor precies wanneer u wel of niet een vergunning nodig heeft voor uw dakkapel. Lees daarom snel verder om hier meer over te leren of neem gerust contact met ons op voor persoonlijk bouwkundig advies.

Dakkapel vergunning aanvragen

Als u een dakkapel wilt bouwen dan heeft u in bepaalde gevallen een vergunning nodig. Wanneer u bijvoorbeeld heeft gezocht op ‘dubbele dakkapel vergunning’ of dakkapel achterzijde vergunning’ dan komt er een hoop informatie naar boven. Maar wanneer heeft u nu een vergunning nodig? U heeft een vergunning nodig wanneer u een dakkapel wilt bouwen aan de voor- en zijkant van het pand.

Dakkapel vergunningsvrij Rijksoverheid

Is er een vergunning nodig voor een dakkapel? In de vorige alinea is aangegeven wanneer u een vergunning dient aan te vragen voor het plaatsen van een dakkapel. Maar wanneer hoeft u geen vergunning aan te vragen? U hoeft geen vergunning aan te vragen in het geval dat uw dakkapel over een plat dak beschikt. Op het moment dat deze over een puntdak beschikt, is dit dus wel noodzakelijk.

Formaten dakkapel

Een vergunning is verder niet verplicht indien de maximale hoogte van uw dakkapel 1.75 meter is en de bovenkant van de dakkapel meer dan 0,5 meter onder de daknok zit. De onderkant van de dakkapel ligt meer dan 0,5 meter, maar minder dan 1,0 meter boven de dakvoet. Tot slot liggen de zijkanten van de dakkapel meer dan 0,5 meter van het dakvlak. U kunt op deze pagina van de Rijksoverheid kijken voor meer informatie.

Wanneer u vergunningsvrij mag bouwen dan betekent dit niet dat u regelvrij bent. Het Bouwbesluit is namelijk altijd van toepassing. Heeft u hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op en we helpen u graag.

 

Uw constructietekening binnen 24 uur in huis

Met onze constructietekeningen krijgt u een vergunning om uw dakkapel te bouwen. Doordat wij niets anders doen dan constructieberekeningen en bouwtekeningen maken, kunnen wij u al binnen 24 uur van een accurate berekening voorzien. Ook wanneer u geen vergunning nodig heeft, adviseren wij u met klem om toch een constructieberekening op te laten stellen.

Waarom een constructieberekening dakkapel op laten stellen?

U bent als huiseigenaar verantwoordelijk voor schade bij derden. Met een constructieberekening weet u zeker dat er veilig wordt gebouwd. Ons advies is zelfs om te stoppen met de aannemer wanneer deze persoon aangeeft niet met een berekening te willen werken. Een goede aannemer zorgt er namelijk altijd voor dat de regels voor dakkapellen netjes worden nageleefd. U bent immers verantwoordelijk en niet de aannemer! U weet nu het antwoord op “Is er een vergunning nodig voor een dakkapel?” Twijfelt u wat het beste is om te doen in uw situatie? Neem dan in alle rust contact met ons op we beantwoorden al uw vragen.

 

Dit artikel is met zorg opgesteld, maar er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

 

 

 

 

VACATURE DELEN