Bouwaanvraagtekening aanbouw
Waarom een bouwtekening laten maken voor een uitbouw?
Wilt u wat meer ruimte in uw woning? Dat kan bijvoorbeeld door middel van een aanbouw. In vele gevallen is een aanbouw vergunningsvrij, maar kan ook zijn als u buiten de vrijgestelde regels wilt bouwen. Wilt u hierover meer weten? Neem dan even een kijkje op onze pagina over bouwvergunningen en omgevingsvergunning. Hierin staan de richtlijnen omschreven waaraan het bouwwerk moet voldoen om te mogen bouwen.
We Build 4 You vraagt voor u de omgevingsvergunning aan bij de gemeente.
Wat kost een bouwtekening aanbouw?
De prijs voor bouwtekening voor uw aanbouw ligt gemiddeld tussen de € 500 en € 900.
Stappenplan bouwtekening aanbouw
Om te zorgen dat u een goede bouwtekening voor uw aanbouw van ons krijgt, maken wij een op maat gemaakte offerte. Zo weet u vooraf wat de kosten zijn voor het uittekenen en berekenen van de aanbouw.
Wij plannen met u ook een kennismakingsgesprek in, waarin we de tijd nemen om u te leren kennen en uw wensen te achterhalen. Slechts als alles duidelijk is, starten we met het tekenwerk. Vaak werken wij de tekening uit in 3D, zodat u visueel een goed inzicht krijgt in hoe de aanbouw er uiteindelijk uit zal zien. Zo kunt u vooraf beter inschatten of het dat is wat u voor ogen had.
Zodra we klaar zijn met het tekenwerk, wordt er een constructieberekening gemaakt. Hiermee kunnen wij aantonen dat de huidige, maar ook de nieuwe constructie-elementen van het object voldoende sterk zijn. U kunt hier meer over lezen op onze pagina constructieberekeningen.
Ontwerp aanbouw
Om een goede tekeningen op papier te zetten moeten wij precies begrijpen wat uw wensen zijn en daarom plannen wij eerst een kennismakingsgesprek in. Samen bespreken wij wat u net wilt, zodat we alle details goed helder krijgen voor het schetsontwerp. Zo kunnen wij met 1 controleronde achteraf de bouwtekeningen van uw aanbouw afleveren of indienen bij de gemeente voor het bekomen van een omgevingsvergunning. Wat wij hierbij niet uit het oog verliezen is het budget dat u beschikbaar heeft voor de aanbouw – en eventuele andere verbouw wensen -. Om hier inzicht in te krijgen kunnen wij voor u een bouwkosten QuickScan maken. Hiermee krijgt u vooraf aan het tekenwerk een idee van wat de eventuele kosten zijn van de verbouwing. Voor meer informatie hierover neemt u best een kijkje op onze pagina bouwkosten.
Wat willen wij van u weten?
Om goed van start te kunnen gaan is het belangrijk dat u zelf weet hoe u de onderstaande punten wilt invullen. Het gaat hierin overal over exterieur elementen en de indeling van de aanbouw. Mocht u hier niet uitkomen, dan helpt een van onze bouwkundige experts u graag verder. Neem desgewenst contact met ons op via de contactpagina.
Stijl van de aanbouw
Welke bouwkundige stijl wenst u voor uw aanbouw? Kijk hiervoor in de straat naar vergelijkbare aanbouwen en let natuurlijk ook op de stijl van uw eigen woning. Binnen de vrijgestelde regels van het bouwbesluit – maar ook de welstand – mag u vrij bouwen. Voor binnenstedelijk en monumentale panden licht dit anders; deze zijn vaak niet vergunningsvrij. De gemeente kijkt hierbij naar de samenhangende architectuur in de wijk of straat. In dit soort straten zijn alle woningen verschillend van elkaar. De tegenhanger hiervan is een nieuwbouwwijk, waarin soms alleen maar dezelfde woningen voorkomen.
Afwerking van de aanbouw
Wat voor gevelafwerking zou u willen? Metselwerk, steenstrips, Houten of kunststof geveldelen, metalen gevelbekleding zoals zink of koper. Er bestaan talrijke mogelijkheden. Kijk hiervoor in de wijk wat al eens werd toegepast.
Dakafwerking, dakpannen, leien, zink of voor een plat dak bitumen, EPDM en sedum. De mogelijkheden voor daken zijn iets beperkter dan voor gevels. Ook hier geldt weer dat je best kan vergelijken met wat er in je omgeving al is gebouwd en naar de stijl van je eigen woning.
Indeling van de aanbouw
Hoe wilt u de aanbouw indelen? Wij denken hierbij aan de Indeling van wanden en deuren, eventueel de positie van de cv-ketel en/of washok, schuur of bering.Welke binnen afwerking wilt u? Vooral de vloerbedekking is belangrijk. Het tegelwerk, schilderwerk en stukwerk, kunt u later zelf bepalen. Dit is voor een vergunningsaanvraag niet van toepassing
Kozijnen indeling van de aanbouw
Wat voor type materiaal voor uw kozijnen, dakkoepel of lichtstraat zou u willen? Hout, Kunststof, Aluminium? Want al deze materialen hebben verschillende eigenschappen die bepalen hoe het geheel eruit zal zien, hoeveel het zal kosten en hoeveel onderhoud u eraan zal hebben.
Het proces tot vergunningsaanvraag
Zodra u een offerte opvraagt, proberen wij binnen 1 dag een prijs af te leveren – mits voor ons duidelijk is wat er net dient te gebeuren -. Na akkoord, krijgt u een bouwkundig expert toegekend, die samen met u de wensen en mogelijkheden gaat doornemen. Hiermee komen wij samen tot een voorlopig ontwerp aan de hand van schetsen. Deze schetsen gaat de tekenaar nadien uitwerken. Tijdens deze fase kan het zijn dat we soms voor problemen komen te staan doordat de schets in de praktijk niet helemaal past. Dan moet er voor een andere uitwerking worden gekozen. Maar het komt ook wel regelmatig voor dat inzichten veranderen naar gelang wij samen aan het ontwerp werken. Daarom hanteren wij 1 wijzigingsronde. Hierin kunnen wij samen aangeven wat anders moet worden opgezet. Na het aanpassen van de tekeningen, maken wij de constructieberekeningen, om nadien de vergunning aan te vragen.
Zodat u duidelijk weet wat de bouwtekening van de aanbouw gaat kosten, stelt We Build 4 You een op maat gemaakte offerte op voor zowel de bouwtekeningen als de constructieberekeningen. Wij proberen deze prijs binnen 1 dag bij u af te leveren; dit hangt er meestal vanaf of wat er net allemaal moet gebeuren voor ons ook duidelijk is.
Wat zit er in een bouwtekening aanbouw?
Om te zorgen dat de gemeente de tekeningen accepteert, is het noodzakelijk om deze op de juiste manier aan te leveren zodat de omgevingsvergunning kan worden verleend. Hieronder vindt u een lijst met zaken die We Build 4 You verwerkt in zijn tekeningen.
- Plattegronden;
- Gevelaanzichten;
- Doorsneden;
- Detailtekeningen;
- Situatietekening;
- Constructietekening;
- Ventilatieberekeningen;
- Daglichtberekeningen;
- Materiaal aanduiding;
- M2 en M3 berekening van de huidige en nieuwe situatie;
- M2 Verblijfsgebied, Gebruiks oppervlak en Bruto vloeroppervlak aanduiding;
- Regels aanduiding rondom trappen en hekwerken;
- Brandveiligheid eisen rondom branddoorslag en brandoverslag, inclusief aanduiding rookmelders;
- Benodigde maatvoering op ieder van de hierboven benoemde tekeningen
“We Build 4 You is zeer ervaren in het tekenen van aanbouwen. Wij tekenen jaarlijks meer dan 60 aanbouwen en dat worden er ieder jaar steeds meer.”
Ben jij op zoek naar een 2D bouwtekening of 3D bouwtekening voor een voorbeeld van een bouwtekening aanbouw? We Build 4 You heeft de beste ontwerpers van grafische bouwtekeningen in huis.