Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:00; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Haringkade 18, 1976 CP IJmuiden icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 icon_widget_image [email protected]

Blog

Bouwtekeningen Villa

3D WB4U

Bouwtekeningen Villa

Wil je een villa laten bouwen of verbouwen? Van ontwerp tot oplevering ben je hiervoor bij We Build 4 You gegarandeerd aan het juiste adres!

Voor het bouwen van een villa, heb je een omgevingsvergunning nodig. Om deze te verkrijgen, moet je een aantal documenten kunnen voorleggen – waaronder een bouwtekening. Wens je een bestaande villa te verbouwen, dan is er niet altijd en een nieuwe bouwtekening nodig en kan het volstaan om bij de gemeente een bestaande bouwtekening op te vragen. In dat geval denkt We Build 4 You graag met je mee.

We Build 4 You neemt je mee op een 3D-tour door uw woning zelfs voordat deze is gebouwd!

Om goed inzicht te krijgen in hoe je de villa wil hebben, maakt We Build 4 You een 3D-ontwerp aan de hand van 3D-bouwtekeningen. Zo krijg je niet alleen een goed gevoel van de woning, maar ook een idee van hoe de verschillende materialen en kleuren samen komen. Je krijgt al voordat de villa is gebouwd of verbouwd een exclusief beeld van het eindproduct.  Op de pagina 3D-render vind je hiervan enkele mooie voorbeelden terug.

We Build 4 You vraagt de vergunning voor je aan en behandelt de vragen van de gemeente.

Om een bouwvergunning te verkrijgen, heb je altijd een bouwtekening nodig. Wens je te verbouwen, dan is de originele bouwtekening niet voldoende. Wél kunnen de originele bouwtekeningen als uitgangspunt worden gebruikt, waardoor je tijd en kosten bespaard.

Wil je een volledig nieuwe villa laten neerzetten, dan zijn de specialisten van We Build 4 You hiervoor de ideale partner.  Wij maken een duidelijke bouwtekening van je project, volledig volgens jouw wensen en eisen en in regel met het bouwbesluit. Zo kan je er zeker van zijn dat je bouwtekening aan alle vereisten voldoet!

Voor een verbouwing hoeft er dus niet een geheel nieuwe ontwerptekening worden gemaakt. Op basis van de oude ontwerptekeningen, kunnen we een nieuwe tekening voor jou ontwerpen.  In de meeste gevallen, kan je de originele tekeningen zeer eenvoudig opvragen bij het gemeentearchief. In principe bestaat er voor iedere woning een bouwdossier waarin alle informatie over een woning staat opgeschreven. Ook de originele bouwtekeningen van je villa, zouden in dit dossier moeten zijn opgenomen.

Afhankelijk van de gemeente, is het niet altijd gemakkelijk om het bouwdossier van je villa in te kunnen kijken. In sommige gemeentes zijn veel documenten – waaronder de bouwdossiers ­- inmiddels gedigitaliseerd, waardoor de documenten simpelweg kunnen worden gedownload vanaf de gemeentelijke website. Kan dit in uw gemeente nog niet, dan zul je een afspraak moeten maken om de originele documenten in te kunnen kijken. Deze mag je niet meenemen, maar je kan wel foto’s nemen of een kopie ervan laten maken.

Mocht je bouwdossier verloren zijn gegaan, dan zul je helaas een nieuwe bouwtekening van je villa moeten laten maken

Voor meer informatie kan je onze pagina bouwaanvraagtekeningen consulteren.

We Build 4 You verzorgt de technische tekeningen en het bestek!

Dit kan op twee manieren worden aangepakt:

1) Kosten technische omschrijving 

Een technische omschrijving passen wij toe bij projecten met een lage complexiteit. Dit kost doorgaans de helft van een bouwkundig bestek. Hiervoor dien je rekening te houden met een prijs van zo’n € 1.200 voor een villa.

2) Kosten bouwkundig bestek

Een bouwkundig bestek is een uitgebreide omschrijving – inclusief montage richtlijnen en ondergrond vereisten. Hiervoor dien je rekening te houden met een prijs van zo’n € 2.500 voor een villa.

Heb je een werktekening of bestektekening nodig?

Om de technische omschrijving of het bouwkundig bestek kracht bij te zetten, moet het tekenwerk voor je villa eventueel worden aangepast; dit hangt vooral af van de complexiteit van jouw project.
Voor een uitgebreide verbouwing is het vaak voldoende om een technische omschrijving en vergunningstekeningen voor te leggen.

Als voorbeeld kan bijvoorbeeld een uitgebreide verbouwing goed af met een technische omschrijving en vergunningstekeningen. Ga je een villa nieuwbouwen, dan is het raadzaam om de bouwtekeningen verder uit te laten werken, zodat alle elementen – zoals prefab wanden, daken, vloeren, kozijnen, etc. – naadloos op elkaar aansluiten. Dit is nodig om de 13% faalkosten in de bouw in te perken.

We Build 4 You zorgt ervoor dat de constructie niet als een kaartenhuis in elkaar stort!

Om ervoor te zorgen dat je woning aan alle wettelijke normen voldoet en stevig op haar grondvesten staat, dienen er verschillende berekeningen te worden gemaakt. De constructieve berekening is hiervan de meest belangrijke.

Door middel van een constructieve berekening kan er worden aangetoond dat de woning stevig genoeg is om zijn eigen gewicht te dragen en extreme weersomstandigheden te kunnen weerstaan.
Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om voldoende leefcomfort in de woning te creëren, zodat je je er goed voelt en kunt genieten. Om dit te kunnen realiseren, worden er daglichtberekeningen, ventilatieberekeningen, warmteweerstandberekeningen en oppervlakte berekeningen gemaakt.

Doordat We Build 4 You zelf al deze berekeningen maakt en je alles onder één dak kunt regelen, betaal je geen onnodige kosten. We Build 4 You is een gespecialiseerd bouwadviesbureau dat met u meedenkt! Wij hebben duizenden bouwtekeningen op onze naam staan en afgerond.  We Build 4 You  is de ideale partner voor wie op zoek is naar een betrouwbare en bekwame partner.

VACATURE DELEN