Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:00; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Haringkade 18, 1976 CP IJmuiden icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 icon_widget_image [email protected]

Blog

Constructieberekeningen aanvragen?

We Build 4 You constructieberekeningen

Constructieberekeningen aanvragen?

Een constructieberekening – of statische berekening – wordt gemaakt door een constructeur en berekent alle dragende delen van een constructie. In een constructieberekening wordt onder andere uitgerekend hoe dik draagbalken bijvoorbeeld moeten zijn, om de bovenliggende elementen zoals meubilair de vloer en personen te kunnen dragen.

Hiervoor bestaan minimale wettelijke eisen waaraan alle gebouwen, omwille van veiligheidsoverwegingen, moeten voldoen.  Onder deze wettelijk eisen, opgenomen in het Bouwbesluit, valt ook de draagconstructie van een gebouw.  Deze moet dermate worden uitgevoerd dat het gebouw voldoende stevig is.

Een constructieberekening is daarom niet enkel nodig wanneer je een nieuw huis gaat bouwen, maar ook bij een verbouwing waarbij de constructie wordt gewijzigd. Wanneer je een omgevingsvergunning wilt aanvragen is het zelfs verplicht om een constructieberekening aan te leveren.

 

We build for you constructieberekeningen

We Build 4 You heeft jarenlange ervaring met constructieberekeningen, de wetgevingen en richtlijnen hieromtrent.  Wij zijn de ideale partner om je te helpen bepalen welke berekeningen en tekeningen er net allemaal nodig zijn zodat jouw project zorgeloos van start kan gaan.

Wat is een constructeur?

Een constructeur is een bouwkundig ingenieur die constructieberekeningen en -tekeningen maakt.  Deze zijn nodig om de veiligheid en de kwaliteit van een bouwwerk te verzekeren.  De constructeurs van We Build 4 You vormen de schakel tussen de aannemer en de tekenaar.  De tekenaars van We Build 4 You ontwerpen de constructie en zetten deze op tekening.  De aannemer begeleidt de verbouwingen en alle partijen die nodig zijn om een bepaald project binnen een bepaald budget en binnen een bepaalde termijn te voltooien. De aannemer vertaalt het ontwerp met de berekeningen naar een dragende structuur.

Waarvoor heb je een constructieberekening nodig?

Kan je gewoon bouwen zonder een constructieberekening te maken of heb je een constructieberekening nodig, en indien ja, waarom?  WB4U kan je helpen dit te bepalen.

In Nederland is het wettelijk verplicht om bij elke constructieve wijziging die je wilt doorvoeren een constructieberekening te laten opstellen.  Deze is nodig om te kunnen aantonen dat je bouwwerk veilig is. Constructies bestaan uit niet-dragende en dragende elementen.  Wil je iets aanpassen aan de draagconstructie, bijvoorbeeld de fundering, de vloeren, muren, kolommen, daken of balken, dan heb je een constructieberekening nodig.

Als huiseigenaar ben je zelf verantwoordelijk om volgens de wetgeving te bouwen; en niet de aannemer, zoals sommigen nogal eens verwachten. Mocht er tijdens het bouwen of na de oplevering van de constructie schade aan je eigen woning of die van de buren ontstaan, dan ben jij daarvoor verantwoordelijk. Vraag je een constructieberekening aan bij We Build 4 You, dan leg je deze verantwoordelijkheid bij ons.

Na de constructieberekening maken de constructeurs van We Build 4 You ook een constructietekening.  Dit is een gedetailleerd tekening die de draagstructuren van een bouwkundig object detailleert. In de tekeningen wordt duidelijk aangetoond hoe de constructie moet worden aangepast en welke materialen hiervoor moeten worden gebruikt.  De constructietekening vormt als het ware de handleiding voor de aannemer.

Uitzonderlijk kan je al wel eens worden geconfronteerd met aannemers die praktisch minder goed zijn. Je neemt een groot risico wanneer je aannemer akkoord is om te bouwen zonder constructieberekeningen en in sommige gevallen is het zelfs illegaal. Uit de constructieberekening van We Build 4 You kan de aannemer precies opmaken wat de wensen zijn en zo wordt de kans op misverstanden verkleint.

Logisch gezien zorgt een constructieberekening ervoor dat je minder onderhouds- en reparatiekosten hebt gedurende de levensduur van je woning.  We Build 4 You berekent de optimale constructie, die kans op scheurvorming en verzakkingen verkleint.

Een constructieberekening van We Build 4 You helpt je vaak ook om kosten te besparen.  Alhoewel de meesten onder ons een constructieberekening beschouwen als een (onnodige) kostenpost, kan je toch flink wat kosten besparen doordat je een optimaal ontwerp krijgt en zo nooit te veel geld betaalt voor je materiaal. Wij denken dan bijvoorbeeld aan minder zware draagbalken, minder wapening, lichtere materialen, etc.

Heb je een vergunning nodig of niet?

Als je bijvoorbeeld een aanbouw, dakterras of dakopbouw aan je woning wil toevoegen, dan spreken we over een nieuwe constructie en voor elke nieuwe constructie is er een constructieberekening nodig. Maar ook als je je huidige constructie gaat aanpassen, door bijvoorbeeld een draagmuur te verwijderen, is er een constructieberekening nodig.

We denken er in eerste instantie vaak niet aan, maar ook bij het aanbrengen van zonnepanelen kan je best vooraf laten toetsen of je dak voldoende draagkracht heeft.

De specialisten van We Build 4 You kunnen je adviseren wanneer je twijfelt of een constructieberekening écht nodig is, én je eventueel adviseren over hoe je je design kunt herontwerpen om zoveel mogelijk veranderingen aan dragende elementen te vermijden.

We Build 4 You constructieberekeningenWaarom We Build 4 You?

Wanneer je We Build 4 You inschakelt voor een constructieberekening, dan maken wij eerst kennis om zo inzicht te krijgen in jouw specifieke wens.  Al tijdens dit eerste gesprek, kunnen wij meteen advies geven vanuit onze jarenlange kennis en ervaring.  Vervolgens stellen wij een scherpe offerte op, zodat je precies weet waar je aan toe bent.  Daarna worden de constructieberekeningen gestart, zodat je een duidelijk inzicht krijg in de elementen waaraan je verbouwing dient te voldoen.

Een constructieberekening is een berekening die aantoont hoe sterk een bepaald constructief element moet worden gebouwd. Alle dragende constructie-elementen vallen onder een constructieberekening.

Door middel van het maken van een berekening, kan de veiligheid van het bouwwerk worden gewaarborgd. We Build 4 You raadt dan ook altijd aan om een constructieberekening te laten maken, wanneer je een dragend element constructief wilt gaan aanpassen.

Een constructie waarbij dragende elementen worden bijgesteld, is in vele gevallen vergunningplichtig.  In dit geval moet de gemeente worden geïnformeerd over wat je wenst te doen en hoe je dit constructief gaat oplossen.  Zo zorg je er niet alleen voor dat je je aan de wettelijke eisen houdt, maar kan je ook gerust “op je twee oren slapen” dat je constructie veilig wordt gebouwd.

We Build 4 You is een gespecialiseerd bouwadviesbureau dat met u meedenkt!  Samen met acht vakkundige tekenaars, heeft We Build 4 You duizenden constructieberekeningen op haar naam staan en afgerond.  We Build 4 You is de ideale partner voor wie op zoek is naar een betrouwbare en bekwame constructeur.

VACATURE DELEN