Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:00; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Haringkade 18, 1976 CP IJmuiden icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 icon_widget_image [email protected]

Blog

Bouwtekening bedrijfspand

Bouwtekeningen Opvragen

Bouwtekening bedrijfspand

Wil je een bedrijfspand laten bouwen of verbouwen? Van ontwerp tot oplevering ben je hiervoor bij We Build 4 You beslist aan het juiste adres!

Voor het bouwen van een bedrijfspand, heb je een omgevingsvergunning nodig. Om deze te verkrijgen, moet je enkele documenten kunnen voorleggen – waaronder een bouwtekening -. Wens je een bestaand bedrijfspand te verbouwen, dan is er niet altijd en een nieuwe bouwtekening nodig en kan het volstaan om bij de gemeente een bestaande bouwtekening op te vragen. In dat geval denkt We Build 4 You graag met je mee!

Bouwtekeningen Opvragen

We Build 4 You adviseert bij het bouwen of verbouwen van je bedrijfspand!

Zijn er meerdere werknemers vanuit thuis gaan werken, of is je bedrijf gegroeid? Dan is het waarschijnlijk de moeite waard om je ruimtes anders in te delen. We Build 4 You heeft hiermee ervaring en weet waarop je moet letten, of wat je al dan niet moet doen en hoe.

Het is niet enkel van belang om het bedrijfspand zelf efficiënt in te richten, maar het is ook noodzakelijk om de bouw of verbouw efficiënt te laten verlopen. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een partner die weet hoe dat werkt.  We Build 4 You richt de processen zo in dat je bedrijfspand volgens jouw wensen, zo efficiënt mogelijk wordt gerealiseerd. Een bedrijfspand bouwen gaat niet over één nacht slapen. Daarom is het verstandig We Build 4 You al bij de eerste plannen bij het project te betrekken.  Zo krijgen we de kans om direct met je mee te denken in wat bouwtechnisch mogelijk en toegelaten is.

We Build 4 You neemt je mee op een 3D-tour door het bedrijfspand zelfs voordat dit is gebouwd!

Om goed inzicht te krijgen in hoe je het bedrijfspand wil laten uitwerken, maakt We Build 4 You een 3D-ontwerp aan de hand van 3D-bouwtekeningen. Zo krijg je niet alleen een goed gevoel van het bedrijfspand, maar ook een idee hoe de verschillende materialen en kleuren samen komen. Zo verkrijg je al voordat het bedrijfspand is gebouwd of verbouwd een exclusief beeld van het eindproduct.

 

Bouwtekening Bedrijfspand

We Build 4 You vraagt de vergunning voor je aan en behandelt de vragen van de gemeente.

Indien u een bedrijfspand wilt verbouwen, hoeft er dus niet een geheel nieuwe ontwerptekening worden gemaakt. Op basis van de oude ontwerptekeningen, kunnen we een nieuwe tekening ontwerpen. In de meeste gevallen, kunnen de originele tekeningen zeer eenvoudig bij het gemeentearchief worden opgevraagd. In principe bestaat er voor elk pand een bouwdossier waarin alle informatie staat opgeschreven.  

Afhankelijk van de gemeente, is het niet altijd gemakkelijk om het bouwdossier van je bedrijfspand in te kunnen kijken. In sommige gemeentes zijn veel documenten – waaronder de bouwdossiers ­- inmiddels gedigitaliseerd, waardoor de documenten simpelweg kunnen worden gedownload vanaf de gemeentelijke website. Kan dit in uw gemeente nog niet, dan zul je een afspraak moeten maken om de originele documenten in te kunnen kijken. Deze mag je niet meenemen, maar je kunt wel foto’s nemen of een kopie ervan laten maken.

Mocht je bouwdossier verloren zijn gegaan, dan zul je helaas een nieuwe bouwtekening van je bedrijfspand moeten laten maken middels een inmeting.

We Build 4 You is de ideale partner wanneer je een bedrijfspand wilt verbouwen of nieuwbouwen. We maken een duidelijke bouwtekening van het project, volledig volgens uw wensen en eisen en in regel met het bouwbesluit. Zo kun je er zeker van zijn dat je bouwtekening aan alle vereisten voldoet!

Voor meer informatie kun je onze pagina bouwaanvraagtekeningen consulteren.

We Build 4 You verzorgt de technische tekeningen en het bestek!

Om ervoor te zorgen dat de bouwer duidelijk weet wat er wordt verwacht, is het van belang dat je wensen niet alleen maar als tekening, maar ook op papier gedetailleerd worden verduidelijkt.

Dit kan op twee manieren worden aangepakt:
1) Kosten technische omschrijving
Een technische omschrijving passen wij toe bij projecten met een lage complexiteit. Dit kost doorgaans de helft van een bouwkundig bestek. Hiervoor dien je rekening te houden met een prijs van zo’n € 1.200 voor een bedrijfspand.

2) Kosten bouwkundig bestek
Een bouwkundig bestek is een uitgebreide omschrijving – inclusief montage richtlijnen en ondergrond vereisten -. Hiervoor dien je rekening te houden met een prijs van zo’n € 2.400 voor een bedrijfspand.

Heb je een werktekening of een bestektekening nodig?
We Build 4 You vertelt je wat er voor jouw project van toepassing is!

Om de technische omschrijving of het bouwkundig bestek kracht bij te zetten, moet het tekenwerk voor je bedrijfspand eventueel worden aangepast; dit hangt vooral af van de complexiteit van het  project.

Voor een uitgebreide verbouwing is het vaak voldoende om een technische omschrijving en vergunningstekeningen voor te leggen.  Als voorbeeld kan bijvoorbeeld een uitgebreide verbouwing goed af met een technische omschrijving en vergunningstekeningen.

Ga je een bedrijfspand nieuwbouwen, dan is het raadzaam om de bouwtekeningen verder uit te laten werken, zodat alle elementen – zoals prefab wanden, daken, vloeren, kozijnen, etc. – naadloos op elkaar aansluiten.  Dit is nodig om de 13% faalkosten in de bouw in te perken.

We Build 4 You zorgt ervoor dat de constructie niet als een kaartenhuis in elkaar stort!

Om ervoor te zorgen dat het bedrijfspand aan alle wettelijke normen voldoet en stevig op haar grondvesten staat, moeten er verschillende berekeningen te worden gemaakt. De constructieve berekening is hiervan de meest belangrijke.

Door middel van een constructieve berekening kan er worden aangetoond dat het bedrijfspand stevig genoeg is om zijn eigen gewicht te dragen en extreme weersomstandigheden te kunnen weerstaan.  Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om voldoende comfort in het bedrijfspand te creëren, zodat je werknemer en/of klanten er zich goed voelen.  Om dit te kunnen bewerkstellingen, worden er daglichtberekeningen, ventilatieberekeningen, warmteweerstandberekeningen en oppervlakte berekeningen gemaakt.

Doordat We Build 4 You zelf al deze berekeningen maakt en je alles onder één dak kunt regelen, betaal je geen onnodige kosten.

We Build 4 You is een gespecialiseerd bouwadviesbureau dat met u meedenkt! Wij hebben duizenden bouwtekeningen op onze naam staan en afgerond.  We Build 4 You is de ideale partner voor wie op zoek is naar een betrouwbare en bekwame partner.

VACATURE DELEN