OPPERVLAKTEBEREKENING
- Hoeveel M2 is het?
- Indien u een huis gaat verhuren, verbouwen of verkopen dan dient u te weten hoeveel wettelijke m2 en m3 aanwezig zijn.
Oppervlakteberekeningen m2 & m3
Als je een woning of ander object gaat bouwen, verbouwen, verkopen of verhuren dan krijg je te maken met het aantal betrekkende vierkant meters. Wanneer je welke berekening of aanpak toepast is afhankelijk van de situatie waaraan gerefereerd wordt. In Nederland hebben ze daarom de NEN 2580 in het leven geroepen. Dit is een Norm waarin termen en de definities staan omschreven en welke methode toegepast dient te worden bij het uitrekenen van verschillende oppervlaktetypen.
Meer informatie
Hieronder een aantal praktische voorbeelden.
In geval van een woning verbouwen of verkopen spreken wij over GO gebruiksoppervlak (ook wel woonoppervlak) en NIH netto inhoud. GO zijn de m2 binnen de bouwmuren, dat is inclusief alle binnen muren enz. (exclusief draagmuren en vloergaten >4m²) NIH zijn de m³ binnen de bouwmuren en de vloeren, deze reken je dus uit per verdieping. Aan deze eenheden kunnen vervolgens weer prijzen gehangen worden. Hiermee kan dan een inschatting worden gemaakt van wat een woning of object kost voor verkoop of nieuwbouw. Op onze pagina voor bouwkosten berekenen kunt u lezen voor welke gemeentes welke m² gelden.
In geval van nieuwbouw kijken wij vaak weer naar BVO en BIH: Bruto Vloer Oppervlak en Bruto Inhoud. BVO is de totale oppervlakte in m2 van een woning inclusief bouwmuren. Het zelfde geldt voor de BIH, dit is de inhoud inclusief alles, van bouwmuren, tot de begane grondvloer of soms zelfs een kelder tot zelfs het dak met eventueel een dakkapel. Wederom kunnen deze eenheden gebruikt worden om de waarde van een nieuw te bouwen woning te berekenen.
Voor het verhuren van bedrijfs-, kantoor, en winkelruimtes wordt vaak gerekend met het zo geheten Vrij Verhuurbaar oppervlak, het VVO. Hierin wordt in tegenstelling tot het GO niet alleen gerekend binnen de bouwmuren, maar tot de binnenkant van het glasoppervlak bij kozijnen.
Hieronder een afbeelding waarin van rechts naar links afgelezen kan worden welke verschillende oppervlaktes er zijn in de praktijk. Afbeelding conform Bouwbesluit NEN 2580.
Meest gebruikte Oppervlakte types
- BVO = Bruto vloeroppervlak
- NVO = Netto vloeroppervlak
- BIH = Bruto inhoud
- NIH = Netto inhoud
- GO = Gebruiksoppervlak
- VG = Verblijfsgebied
- VVO = Verhuurbaar vloeroppervlak
- NO = Nuttig Oppervlag
- FNO Functioneel nuttig oppervlak
- PVE = Programma van eisen
Wij geven hieronder een aantal praktische voorbeelden om duidelijk te maken wat waar wordt toegepast.
In geval van een woning verbouwen of verkopen spreken wij over GO gebruiksoppervlak (ook wel woonoppervlakte) en NIH netto inhoud. GO zijn de m2 binnen de bouwmuren, dat is inclusief alle binnen muren, exclusief draagmuren en vloersparingen > 4m2. NIH zijn de m3 binnen de bouwmuren en de vloeren, deze reken je dus uit per verdieping. Aan deze eenheden kunnen vervolgens weer prijzen gehangen worden. Hiermee kan dan een inschatting worden gemaakt van wat een woning of object kost voor verkoop of nieuwbouw. Op onze pagina voor bouwkosten berekenen kunt u lezen voor welke gemeentes welke m2 gelden.
In geval van nieuwbouw kijken wij vaak weer naar BVO en BIH: Bruto Vloer Oppervlak en Bruto Inhoud. BVO is de totale oppervlakte in m2 van een woning inclusief bouwmuren. Het zelfde geldt voor de BIH, dit is de inhoud inclusief alles, van bouwmuren, tot de begane grondvloer of soms zelfs een kelder tot zelfs het dak met eventueel een dakkapel. Wederom kunnen deze eenheden gebruikt worden om de waarde van een nieuw te bouwen woning te berekenen.
Voor het verhuren van bedrijfs-, kantoor, en winkelruimtes wordt vaak gerekend met het zo geheten Vrij Verhuurbaar oppervlak, het VVO. Hierin wordt in tegenstelling tot het GO niet alleen gerekend binnen de bouwmuren, maar tot de binnenkant van het glasoppervlak bij kozijnen.
Hieronder een afbeelding waarin van rechts naar links afgelezen kan worden welke verschillende oppervlaktes er zijn in de praktijk. Afbeelding conform Bouwbesluit NEN 2580.
Onze werkwijze
Als wij ingeschakeld worden voor een berekeningen voor een oppervlakteberekening, dan maken wij eerst kennis om zo inzicht te krijgen in de specifieke wensen die u heeft. Meteen tijdens dit eerste gesprek kunnen wij u advies geven vanuit onze kennis maar vooral ook vanuit onze ervaring. Vervolgens maken wij een scherpe offerte zodat u altijd precies weet waar u aan toe bent. Daarna starten wij met uw berekeningen oppervlakteberekening zodat u inzicht krijgt in hoe uw verbouwing er uiteindelijk uit gaat zien. Wij verwerken de door u gewenste situatie tot een berekeningen oppervlakteberekening. Als wij de berekeningen voor uw oppervlakteberekening in orde hebben gemaakt en indien nodig zullen wij ook alle aanvullende berekeningen verzorgen
Google reviews
Waarom We Build 4 You
eerlijk, open, en transparant.
We Build 4 You is een modern bedrijf dat wordt geleid door twee jonge gedreven eigenaren met op de achtergrond twee ervaren rotten die ieder al 35 jaar meelopen. Gezamenlijk zijn wij goed voor honderden, zo niet duizenden, bouwtekeningen en voorspoedig verlopen projecten. Onze positieve reviews geven aan dat klanten ons werk waarderen.
Samen met ons ervaren team van 8 tekenaars zijn wij in staat vakkundig en op een hoog tempo tekenwerk en berekenwerk te leveren.
Kiezen voor We Build 4 You
Het kiezen van de juiste partij voor een bouwtekening dakkapel
Nu duidelijk is hoe het proces rondom een bouwtekening dakkapel voor u zal verlopen, is het nog een kwestie van het kiezen voor de juiste partij. Er zijn vele bedrijven die de werkzaamheden voor hun rekening kunnen en willen nemen. Uiteraard zoekt u naar die ene partij die net iets meer kan bieden. In de beschrijving van het proces rondom de bouwtekening voor een dakkapel beschreven wij al wat onze werkwijze is. Onze specialistische werkwijze alleen al is een valide reden om voor ons te kiezen.
We build 4 you is een ervaren partij die dankzij haar jarenlange ervaring weet waar gemeenten naar vragen en hoe de klus geklaard dient te worden. Een van onze bouwkundige experts maakt voor u een kloppende bouwtekening dakkapel en, indien gewenst, tekenen wij deze in 3D zodat u vooraf een goed beeld krijgt van het eindresultaat.
Open en eerlijk
Er is echter meer. Wij zijn een bedrijf dat er écht voor gaat. Wij zien problemen niet als tegenslag, maar als een uitdaging! Dat heeft alles te maken met het feit dat u stuit op een groep mensen met passie voor de bouw. En dat dragen wij ook nadrukkelijk uit. Daarnaast zijn wij altijd open en eerlijk en werken wij als partners samen met u als klant. Samen komen wij veel verder dan alleen. Heeft u vragen over een eventuele samenwerking? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij hebben altijd een bouwkundig expert voor u klaar staan om alles met u door te nemen.
Trots op uw opdracht
Ondanks het feit dat het maken van een bouwtekening dakkapel volgens vaste protocollen uitgevoerd moet worden, proberen wij in al onze werkzaamheden vooruitstrevend te zijn. We streven ernaar continu te vernieuwen en ontwikkelen. Betere technieken maken het werk voor onze mensen prettiger en het resultaat voor u nog beter. Bovenal zijn wij trots op wat we doen en dit is terug te zien in de manier waarop we de werkzaamheden voor u aanpakken. Inspiratie is voor ons motivatie en goed doen doet goed volgen. U weet dus waar u moet zijn als u een bouwtekening aanbouw of uitbouw wilt laten maken. Wij van We Build 4 You zullen zorgen ervoor dat u trots zal zijn op het resultaat van uw aanbouw of uitbouw. Kortom voor uw bouwtekening dakkapel bent u bij ons aan het juiste adres.
Onze ervaring
Door onze ervaring weten wij precies waar een bouwtekening dakkapel aan moet voldoen en wat wij door middel van deze tekening moeten laten zien. Dit is met name belangrijk als wij aan de slag gaan met een bouwtekening van uw dakkapel in de vorm van een bouwaanvraag tekening. Deze tekening wordt gemaakt op het moment dat het definitieve ontwerp van de dakkapel een feit is. Dat betekent wanneer de gebruikte vormen in het te bouwen of verbouwen van uw dakkapel helemaal helder zijn en er ook voldoende zekerheid is over de materialen die u daarvoor wilt gaan gebruiken. Ook moet er duidelijkheid zijn op het gebied van zaken als de gevel- en dakrand afwerking. Deze bouwtekening dakkapel is zowel voor uzelf als voor de aannemer en de gemeente noodzakelijk. De gemeente baseert hierop namelijk haar beslissing om al dan niet een vergunning te verlenen.
De bouwtekening is een verplicht onderdeel van de vergunningsaanvraag en is daardoor erg belangrijk. Mocht u iets willen gaan bouwen, dan zal u dus een bouwtekening van uw dakkapel moeten hebben. Het is belangrijk dat deze bouwtekening uw wensen goed visualiseert. Het is dan ook belangrijk dat u dit door een expert laat maken. Kies daarom voor ons!
Behalve voor een bouwtekening dakkapel kunt u bij ons voor meer bouwkundige zaken terecht. Zo maken wij berekeningen voor u, kunnen wij u bouwkundig advies geven en kunnen wij eventuele bouwbegeleiding aanbieden. Ook voor een bouwkundig rapport klopt u bij ons aan. Met onze parate kennis en ervaring kunnen wij u altijd op de beste manier van dienst zijn.
Samen ontwerpen wij de aanbouw van uw dromen
Uiteraard maken wij voor u ook een bouwtekening dakkapel in de vorm van een ontwerptekening. Wij beelden met deze tekening uw ideeën uit en leggen dat vast in een ontwerp. Deze ontwerptekening wordt voornamelijk gemaakt aan de start van een bouwproces, om op deze wijze inzicht te krijgen in het door u gewenste ontwerp. Omdat deze tekeningen voornamelijk met de hand worden gemaakt, spreken wij ook wel van een ontwerpschets. Er wordt geschetst met de wettelijke mogelijkheden in het achterhoofd, net als dat alleen getekend wordt zodra de constructie ook daadwerkelijk mogelijk is. Ook worden de kosten vaak al meegenomen. Wij willen zo vooral een reëel beeld schetsen van iets dat daadwerkelijk binnen uw mogelijkheden ligt.
Wat wij nog meer voor u kunnen betekenen
Verder zijn wij specialist in het maken van bestektekeningen, dit zijn tekeningen die tot in detail uitgewerkt zijn en een vervolg zijn op de bouwaanvraagtekeningen. In een bestek of technische omschrijving worden alle materialen die gebruikt worden ingetekend. Het zijn uitgewerkte tekeningen waarin het gebouw of object bouwtechnisch op elkaar aansluit. Mocht u zoeken naar de geschikte partij voor 3D visualisaties, constructietekeningen, splitsingstekeningen of slooptekeningen, dan bent u bij ons ook meteen aan het enige juiste adres. Want ook die bouwtekening voor je huis nemen wij graag voor onze rekening.
Wij leveren ook alle benodigde berekeningen
Bij ons kunt u niet alleen terecht voor tekenwerk. Wij hebben namelijk een zeer compleet aanbod en dit houdt in dat u bij ons ook terecht kunt voor het berekenwerk zoals constructieberekeningen. Tevens kunt u bij ons terecht voor de daglicht- en ventilatieberekeningen. Wij werken ook de brandveiligheidseisen uit. Doordat wij dit allemaal aanbieden vindt u in ons een partij die u met het totale plaatje kan helpen. Nadat u met ons in zee gegaan bent weet u precies wat u kunt verwachten en kunt u een bouwvergunning aanvragen.
De Koffie staat voor u klaar!
Wij berekenen het!
We Build 4 You kan indien u een oppervlakteberekening wenst een offerte voor u maken. Vraag een offerte voor een oppervlakteberekening aan via het contact formulier.