Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:00; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Haringkade 18, 1976 CP IJmuiden icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 icon_widget_image [email protected]

Blog

Bouwkosten berekening

Bouwkostenberekening

Bouwkosten berekening

Je bouwplannen zijn klaar, je bent enthousiast om de werkzaamheden aan te vatten, maar dan ga je een begroting opstellen en vallen de uiteindelijke bouwkosten tegen. Vooraf de bouwkosten berekenen van een verbouwing of nieuwbouwproject, kun je een hoop geld besparen.  We Build 4 You helpt je een begroting op te stellen en je te behoeden voor onvoorziene uitgaven.

Waarom een bouwkostenberekening?

BouwkostenberekeningHet vergelijken van offertes is meestal een tijdrovende klus. We Build 4 You is gespecialiseerd in bouwkostenberekeningen en kan je adviseren tijdens het gehele bouwtraject. Bij het maken van een kostencalculatie brengen we alle mogelijke kosten van het project in kaart. Elk project is anders en het kostenplaatje is voor elk project verschillend (gewenste materialen, complexiteit van het bouwwerk, regelgeving, …). Een goed kostencalculatie is dan ook cruciaal om tot een haalbaar en verantwoord projectplan te komen.

Wat voor bouwkostenberekeningen zijn er?

Wanneer We Build 4 You een bouwkostenberekening opstelt, houden wij rekening met de fase waarin het project zich bevindt. Het is namelijk niet om alles 100% in kaart te brengen wanneer je nog in de ontwerpfase zit.

Het maken van een bouwkostenberekening neemt veel tijd in beslag omdat hierbij verschillende partijen komen kijken. Daarom moet er eerst een kostenraming worden gemaakt.  Pas wanneer het duidelijk is wat het ontwerp wordt, kan er een uitgebreidere calculatie worden gemaakt. Door middel van deze calculatie krijg je meer inzicht in de details en kun je budgetten gaan opmaken om aannemers – en eventueel onderaannemers – mee in te kopen.

Nadat de uitgevraagde offertes van aannemers en onderaannemers binnen zijn en deze op het ontwerp zijn afgesteld, gaan we nog verder in detail.

Grofweg zijn er dus 3 stappen tijdens het calculatieproces:

  1. Kostenraming
    – Obv m2
    – Obv m3
  2. Kostencalculatie
  3. Werkbegroting

Wat wordt er berekend bij een bouwkostenberekening?

Er zijn over het algemeen 3 fases waarin een kostenbudget kan worden opgesteld – als je een groot project aanvat kunnen dat er eventueel meer zijn -.

1. Kostenraming

De kostenraming is een schatting van wat het bouwproject gaat kosten, en maken we door te kijken naar grove eenheden zoals m2 woonoppervlak en m3 woninginhoud. De m2 en m3 prijzen waarmee We Build 4 You rekent, verschillen per gemeente en zelfs jaargetij. In geval van economische crisis – gemiddeld iedere 7 jaar – zakten in het verleden de woningprijzen tot wel 25%! Dit geldt dus ook voor de m2en m3 prijzen.Ga je verbouwen, dan worden de kosten berekend aan de hand van het GO Gebruiksoppervlak of de NIH Netto inhoud. De prijs verschilt sterk aan de hand van de projectfase. Heb je enkel nog maar een schetsontwerp, dan is het natuurlijk niet mogelijk om de kosten al tot in detail te gaan bepalen. Zijn de bouwtekeningen al klaar, dan weet u pas wat het gehele project gaat kosten, wanneer je een offerte van een aannemer hebt liggen die volledig aansluit op jouw wensen.

Van schetsontwerp tot aannemer leg je een behoorlijk traject af, waarin je natuurlijk wenst te bepalen of de te maken kosten opwegen tegen het einderesultaat.

Op onze bouwtekeningen pagina leggen we precies uit welke tekenfases er nodig zijn om ervoor te zorgen dat de aannemer een goede offerte kan maken. In de uiteenzetting hieronder leggen wij uit op welke momenten de kosten kunnen worden bepaald.

Bouwkosten berekening

2. Kostencalculatie

Een kostencalculatie is een calculatie waarin we allereerst – met speciaal ingerichte calculatie software – eenheden zoals st, m1, m2, m3 bepalen. Aan deze eenheden worden vervolgens door een kostendeskundigen prijzen gehangen. Om de juistheid van de begrotingscijfers te bekrachtigen, vraagt een kostendeskundige offertes aan.

Deze offertes vullen op hun beurt weer de plek in van het gecalculeerde bedrag. Dankzij de eigen calculatie, weet de kostendeskundige voor het grootste deel wat er in de prijs moeten worden opgenomen. Mocht het dus zijn dat over al die verschillende aangevraagde bouwonderdelen van 1 bouwonderdeel – bijvoorbeeld het metselwerk – maar één prijs worden geleverd, dan kan de kostendeskundigen dit met zijn eigen prijzen vergelijken.

De prijzen van een kostendeskundige zijn vrijwel altijd up-to-date omdat de meeste calculatie-softwarepakketten een aantal keer per jaar worden geïndexeerd (en lokaal bij de kosten deskundige worden gesynchroniseerd). Je hebt hiervoor dus niet speciaal een aannemer nodig.

Een kostinschatting laten maken van uw woning – of ander object – is dus vrij eenvoudig. Omdat een calculator de berekeningen speciaal voor jou op maat maakt, worden al jouw wensen en verwachtingen ingecalculeerd.

Je kan met de kosten deskundige vrij schakelen en de calculatie zo maken dat deze alles bevat. Een kostencalculatie voor een rijtjeswoning van 3 verdiepingen en een uitbouw kost zon €1.500 tot €2.200.

Het maken van een kostencalculatie of calculatie betaald zichzelf altijd terug omdat:
de prijs altijd op maat is gemaakt;
– Je met deze prijs en eenheden aannemers efficiënt en op eenzelfde basis kan aanvragen;
– Je met deze prijs de verschillende aannemers offertes kan controleren.

Het gebeurt wel vaker dat de prijzen van aannemers tot wel 10% van elkaar verschillen. Het is voor ons geen uitzondering meer dat aannemers tot wel 10% verschillen.

Optioneel kan je ook kiezen voor een geschreven bouwkundig bestek. Dit is een uiterst uitgebreide tekstuele omschrijving, waaruit de aannemer alle eisen kan aflezen.  Hiermee kan je gericht aanvragen. Je krijgt hierbij geen exacte prijs, maar weet je wel dat de aangevraagde offertes identiek zullen zijn.

3. Kostenbegroting of werkbegroting

Wanneer je kostencalculaties binnen zijn, je deze allemaal met elkaar hebt vergeleken, ze allen zijn afgestemd op de verkopende partij en ze voor het grootste gedeelte zijn gecontracteerd – of “zijn ingekocht” zoals we dat in de bouw noemen – kom je in de kosten- of werkbegroting fase terecht.

Deze fase ga je enkel aan wanneer je zelf het werk gaat begeleiden en inkopen. Meestal valt dit onder de taken van de aannemer en krijg je hier als opdrachtgever niet snel mee te maken.

We Build 4 You kan je in elke stap van het bouwproces begeleiden en helpt je een begroting op te stellen en je te behoeden voor onvoorziene uitgaven. We Build 4 You is een gespecialiseerd bouwadviesbureau dat met u meedenkt! Wij hebben duizenden bouwtekeningen op onze naam staan en afgerond. We Build 4 You is de ideale partner voor wie op zoek is naar een betrouwbare en bekwame partner.

VACATURE DELEN