Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:30; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Meubelmakerstraat 9e, 1991JD, Velserbroek icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 + (31) 06 26 26 27 60 icon_widget_image [email protected]

2D en 3D tekenwerk

Dakkapellen

Wij houden voor u de regelgeving in de gaten.

VERGUNNING

Dakkapellen

 

Vergunningsvrije dakkapel

Een dakkapel is een van de meest gebouwde bouwdelen van een woning. En wel om de reden dat het op uw zolder een hoop ruimte en licht kan bieden voor niet al te veel kosten. Zodra u een dakkapel wil laten bouwen moet u zich echter wel houden aan de daaraan gestelde regels. Zo heeft de overheid een aantal regels gesteld om de veiligheid en uiterlijk te waarborgen.

 

We spreken in het geval van veiligheid van een dakkapel over constructieve veiligheid (ofwel is de dakkapel en het open gezaagde dak wel sterk genoeg) en veiligheid bij brandoverslag en branddoorslag WBDBO-eisen.

 

In het geval van uiterlijk, zijn er per stad, regio en veelal zelfs per straat verschillende regels. In de basis kunnen wij daarmee zeggen dat de welstandcommissie wil dat het uiterlijk van een aan een openbare weg gekeerde dakkapel moet passen binnen het straatbeeld.

 

Voorwaarde vergunningsvrij bouwen van een dakkapel:

Zoals hierboven vermeld kijkt de welstand en van uw gemeente via een bouwvergunningsaanvraag naar alle dakkapellen die aan de straatzijde worden gebouw.

 

Welke gevels behoren tot de straatzijde (voorgevel) en welke gevels behoren tot de achterzijde. In de regel houden wij hiervoor alle gevelvlakken aan die aan een openbare weg grenzen. In het geval van een hoekhuis zijn dit er dus al snel 2 (een poort of kleine doorgang telt hierin niet mee). Echter zijn er uitzonderingen waarin de welstand hoe dan ook een vinger in de pap wil houden. Dit komt vaker voor in binnenstedelijke gebieden waar de monumentenzorg, beschermde stads- of dorpsgezicht leidend is boven het bouwbesluit. Een dakkapel richting een openbare weg is dus vergunning plichtig.

 

Voor het vergunningsvrij plaatsen van een dakkapel gelden de onderstaande regels.

  1. Het te bebouwen dakvlak is een achter dak of een zijdak dat niet naar de weg is gekeerd;
  2. De dakkapel is niet hoger dan 1.75m;
  3. De onderkant van de dakkapel start binnen de 0.5m en 1m vanuit de goot;
  4. De bovenkant van de dakkapel ligt 0.5m onder de nok;
  5. De zijkant van de dakkapel ligt 0.5m vrij van de erfgrens;
  6. De dakkapel heeft een plat dak;
  7. De dakkapel mag niet gebouwd worden op een tijdelijke woning zoals een woonwagen, bouwkeet, woongebouw of vakantiewoning waar permanent verblijf niet is toegestaan.

Vergunningsvrij betekent echter niet dat u ook regelvrij mag bouwen. U dient namelijk zoals in alle vergunningsvrij gevallen zich te houden aan de bouwbesluitregels. Dakkapellen kosten tegenwoordig tussen de €1.500,- en €2.000,- met m1. Zorg dat je om deze redenen ook een bouwtekening hebt van uw dakkapel. Zo weet u wat u koopt en voorkomt u onenigheid met de aannemer over de uiteindelijke vorm.

 

Vergunning plichtig bouwen van een dakkapel:

Indien u niet voldoet aan de vrijstellingsregels voor vergunningsvrijbouwen van een dakkapel dan dient u te voldoen aan het bestemmingsplan en eventueel de aanvullende welstandseisen.

 

Om het ons makkelijk te maken heeft de overheid een proces kaart opgesteld waarmee u zelf kunt toetsen of u vergunning plichtig bent of niet. Volg deze stappen en zie voor u zelf of u een vergunning moet aanvragen of niet.

Voldoet u niet aan deze gestelde eisen dan bent u vergunning plichtig.

Wij kennen de regels!

We Build 4 You kan indien u een vergunningen quickscan wenst een offerte voor u maken. Vraag een offerte voor een vergunningen quickscan of vergunningstekening aan via het contact formulier.

Google Review

We Build 4 You Recensies

Het is een fijn bedrijf. Ze denken mee, komen met oplossingen. Ze houden je goed op de hoogte hoe het met je tekeningen ervoor staat. Komen hun afspraken na. Ze hebben het erg druk, hierdoor is er tussendoor weinig tijd om te bellen met vragen. Het moet op afspraak.

Particulier

Mariska de Jong - Maarsen

We Build 4 You Recensies

Dank voor je heel vlotte hulp en je werk. Dit gaan we zeker vaker doen!

Zakelijk

Arjen Pronk

We Build 4 You Recensies

Onlangs hebben wij van de diensten van We Build 4 U gebruik gemaakt. In dit geval het verzorgen van de tekeningen voor een bouwaanvraag voor onze woning. Direct na het eerste contact is Sven van het doorpakken. Hij luistert goed naar wat jouw wensen zijn en weet dit feilloos te vertalen naar de tekening. Binnen vier werkdagen zijn de tekeningen aangeleverd en kon ik mijn aanvraag bij de gemeente voltooien.

Particulier

Wim Dekker

We Build 4 You Recensies

De start van je verbouwing start bij We Build 4 You Bouwadvies. Via een kennis zijn wij onlangs in contact gekomen met Sven Teeuwen. In de afgelopen periode heeft hij onze bouwtekeningen opgesteld, de vergunning aanvraag gedaan en gaat ook de aankomende verbouwing begeleiden. Ik kijk uit naar de verdere samenwerking!

Particulier

Erik Meijers

We Build 4 You Recensies

We Build 4 You Bouwadvies hielp ons met de tekeningen, het advies en de vergunningaanvraag voor onze nieuwe woning. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Sven en team werken snel, nauwkeurig en leveren op tijd. Toen we doordeweeks geen tijd hadden voor een adviesafspraak, bood Sven aan om zaterdag langs te komen, helemaal top. Ze denken goed mee en komen met inzichten en oplossingen die je niet verwacht. Ik beveel We Build 4 You Construction Advice van harte aan.

Particulier

Christiaan de Ridder

We Build 4 You Recensies

Betrokken, vriendelijke en professionele organisatie. Wij hebben onze bouwtekeningen door Sven Teeuwen laten maken. Hij denkt mee, levert op tijd en maakt mooie tekeningen.

Particulier

Sanne Schouten

We Build 4 You Recensies

Wij hebben gebruik gemaakt van de diensten van WB4U. Sven en zijn team hebben de tekeningen voor ons verzorgd voor een vergunning aanvraag bij de gemeente. Door de drukte duurde het iets langer dan gebruikelijk, wat ik begreep. Toch nog vrij snel de tekeningen ontvangen en kunnen indienen bij de gemeente. Volgende keer maak ik weer gebruik van de diensten van WB4U.

Particulier

Darryl van Duivenvoorde

We Build 4 You Recensies

Top bedrijf! Super leuk in de omgang, snelle service en goed tekenwerk. Ik heb ik het verleden bij een ander tekeningen laten maken en dat lijkt nergens op in verhouding met dit.

Particulier

Marcel Luijsterburg

We Build 4 You Recensies

Al jaren laten wij door we build 4 you en hun partners tekenwerk maken. Fijne partij dus om mee samen te werken.

Zakelijk

Robbie Tol

We Build 4 You Recensies

Onlangs tekeningen laten maken voor onze nieuwe dakopbouw. Super tevreden over de kwaliteit en service die geleverd is !

Particulier

Rezan Matyar

We Build 4 You Recensies

Sven heeft ons erg goed geholpen bij het maken van de bouwtekeningen en het aanvragen van de omgevingsvergunning. Naast het goede advies geven de 3D tekeningen ook een heel mooi beeld van het te verwachten resultaat. Nogmaals heel erg bedankt!!!

Particulier

Pieter Maes