Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:00; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Haringkade 18, 1976 CP IJmuiden icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 icon_widget_image [email protected]

Ventilatieberekening

 • Ventileren is belangrijk!
 • Indien u een ventilatieberekening nodig zijn wij de partij.
Berekeningen

Meer dan 25 jaar ervaring in de bouw

Alle disciplines binnen 1 bedrijf

Wij zijn de blauwdruk tot uw succes!

Home » Berekeningen » Ventilatieberekening

Ventilatieberekeningen

Zoals in de tabel bovenaan de pagina is af te lezen is het soms verplicht om een ventilatieberekening te maken. De gemeente vraagt dit om er zeker van te zijn dat er voldoende (balans-) ventilatie aanwezig is in de woning. Of dit nu natuurlijke ventilatie (passieve ventilatie) of mechanische ventilatie betreft, dat maakt niet uit. Zonder ventilatie in een woning ontstaat er een ongezond binnenklimaat.

In vele gevallen leidt dit tot problemen waaronder vochtproblemen. Denk daarbij aan schimmels in de badkamer of nog erger, schimmels in de kruipruimte en in je bouwmuren. Naast bouwkundige kwaaltjes kun je ook zelf last krijgen van te weinig ventilatie. Door de ventilatie blijft namelijk o.a. het zuurstofniveau gelijk en wordt vuile lucht afgevoerd. Is dit niet het geval dan kan dat tot vermoeidheid, lusteloosheid en longklachten.

Al deze problemen worden dus veroorzaakt door te weinig of slechte ventilatie. Regel dit daarom ook goed zodat uw wooncomfort hoger wordt en de problemen buiten de deur blijven.

Om de balansventilatie goed te kunnen berekenen is enige kennis van het bouwbesluit nodig en productkennis van ventilatie middelen in de markt. In het bouwbesluit kunnen de eisen wordt opgezocht waaraan je moet voldoen als je een object nieuw bouwt of verbouwt.

Ventilatie eisen volgens het Bouwbesluit 2012 voor een woning zijn o.a.:

 • Verblijfruimtes 0,9 dm³/s per m² > 3,24 m³/h per m² met een minimale waarde van 25 m³/h
 • Toiletruimtes 7 dm³/s > 25,2 m³/h
 • Badruimtes 14 dm³/s > 50,4 m³/h
 • Verblijfsruimte met kooktoestel minimaal 21 dm³/s > 75,6 m³/h

Voor meer informatie bekijk hier het bouwbesluit online samengesteld door de overheid.

 • Artikel 3. Luchtverversing
 • Artikel 3.6.1. Nieuwbouw
 • Artikel 3.6.2. Bestaande bouw

Door deze regels per ruimte uit te rekenen kan een totale hoeveelheid worden opgemaakt waaraan de woning of ander object moet voldoen. De eis van ventilatie dient dan gewaarborgd te worden in het bouwwerk. Dit houdt in dat bouwkundige elementen als ventilatie rooster of ventilatie units moeten worden aangebracht om aan de gestelde eis te voldoen. Een deskundige houdt rekening met wat voor ventilatie toepassing wenselijk is, hoe de ventilatie van kamer naar kamer overstroomt en wat voor effect dat heeft op de deuren, ventilatie rooster en of mechanische ventilatie.

Om die reden is het dus ook raadzaam om een deskundige in te schakelen. We Build 4 You maakt voor u een ventilatieberekeningen. Neem indien gewenst contact met ons op via ons contactformulier of contactpagina. U kunt in het contactformulier aangeven wat voor woning of pand u heeft, wat voor verbouwing u wens, of u andere berekeningen nodig heeft en of u een aannemer zoek. Ons bedrijf is breed onderlegd en kan u op vele fronten van dienst zijn.
Kosten ventilatieberekening:

 • €550,- Object tot 500m3
 • €605,- Object tot 7500m3
 • €660,- Object tot 1000m3
 • Op aanvraag 1000m3 +

Ontvang gratis extra’s:

Kunt u zich vorstellen dat u uw woning al voordat het gebouwd is in 3D kunt zien. zowel interieur als exterieur visualisaties zijn mogelijk

U kunt zich wel voorstellen dat wanneer u iets nieuws gaat bouwen een deel van het interieur of misschien wel exterieur wil aan pakken om het u helemaal naar de zin te maken. Om u hier mee te helpen biedt We Build 4 You u 1uur aan ontwerptijd aan van een van onze ontwerpers. U kunt hiervoor langs komen maar u kunt dit ook online met ons doorlopen.

Omdat het verbouwen van de woning veel tijd en geld kost is het belangrijk om inzicht te krijgen in wat er dient te gebeuren om de verbouwing zo tot stand te brengen dat het eindresultaat naar u zin is.

Veel van de keuzes die u dient te maken hangen daarbij af van de bouwkosten. Om u te helpen met wat iets kost hebben wij een calculatie tool voor u gemaakt waarin u zelf de bouwkosten kunt bepalen.

Nadat het teken en berekenwerk is gemaakt dien het werk natuurlijk nog gebouwd te worden. Omdat tekeningen niet voldoende zijn om een aannemer volledig aan te vragen, is het noodzakelijk dat u een goede omschrijving aanlevert waarin overige materialen, kleuren, sanitair, vaste inrichtingen zoals keukens zijn opgenomen. Het gaat immers altijd om veel geld.

Om u te helpen met deze uitvraag biedt We Build 4 You u zij technische omschrijving template aan. Hiermee kunt u zelf een technische omschrijving maken. Mocht u eventueel hulp van ons verlangen dan kunnen wij u hiermee helpen.

Omdat wij graag nog eens met u willen werken ontvangt u gratis 5% korting op uw volgende aankoop. Mocht u zelf echter niet van plan zij om nog eens te bouwen dan kunt u de korting ook één maal weggeven aan familie, vrienden of bekende.

Om u te helpen in uw zoektocht bieden wij u aan om de contactgegevens van 3 aannemers uit uw buurt te verstrekken. Wij hebben een breed landelijk netwerk die wij inzetten en gebruiken u te helpen.

U kunt zich vast wel voorstellen dat het bouwen van een woning niet zomaar even iets is. Omdat de bouw de grootste sector van het land is komt veel specifieke kennis kijken bij het tot stand brengen van bouwwerken.

Wij werken als bouwkundig bureau exclusief samen met een aantal bouwbegeleiders waarvan wij weten dat zij uw klus kunnen klaren. Wij bieden hiermee landelijke dekking.

Graag delen wij deze kennis, u ontvang gratis en geheel vrijblijvend de contact gegevens van een bouwbegeleider uit uw buurt.

Stel vragen op onze blog en op onze social media kanalen Facebook, Linkedin, Instagram.

Meer informatie

De afgelopen decennia is er ‘te degelijk’ gebouwd in Nederland. Woningen ‘ademen’ niet meer; de objecten bestaan vaak uitsluitend uit betonnen vloeren en wanden. Hierin zijn geen kieren en naden meer te ontdekken, zoals in huizen die gebouwd zijn in de jaren ’30. Ventileren is goed met het oog op het laten verwaaien van zogeheten aerosolen, die – zoals we inmiddels weten – dragers van een virus kunnen zijn. Uw woning of bedrijfspand goed kunnen ventileren dankzij systemen, roosters of voldoende ramen, die tegen elkaar open gezet kunnen worden, is dus geen overbodige luxe. WB4U denkt hierover graag met u mee en houdt rekening met dergelijke, eigentijdse wensen.

Zoals in de tabel bovenaan de pagina is af te lezen is het soms verplicht om een ventilatieberekening te maken. De gemeente vraagt dit om er zeker van te zijn dat ventilatie aanwezig is in de woning. Of dit nu natuurlijkventilatie of mechanische ventilatie betreft, dat maakt niet uit. Je wil echter niet dat de woning ongeventileerd is aangezien dit allerlei nadelen met zich met zich meebrengt.

In vele gevallen leidt dit tot problemen waaronder vochtproblemen. Denk daarbij aan schimmels in de badkamer of nog erger, schimmels in de kruipruimte en in je bouwmuren. Naast bouwkundige kwaaltjes kun je ook zelf last krijgen van te weinig ventilatie. Door de ventilatie blijft o.a. het zuurstof niveau gelijk en wordt de vuile lucht afgevoerd. Is dit niet het geval dan kan dat tot vermoeidheid, lusteloosheid, longklachten en zelfs verzuring van het lichaam zorgen.

Al deze problemen worden dus veroorzaakt door te weinig ventilatie. Regel dit daarom ook goed zodat uw wooncomfort hoger wordt en de problemen buiten de deur blijven.

Ventilatieberekening

Om de ventilatie goed te kunnen berekenen is enige kennis van het bouwbesluit nodig en productkennis van ventilatie middelen in de markt. In het bouwbesluit kunnen de eisen wordt opgezocht waaraan je moet voldoen als je een object nieuw bouwt of verbouwt.

Ventilatie eisen bouwbesluit (voor woning).

Verblijfruimtes 0,9 dm³/s per m² > 3,24 m³/h per m² met een minimale waarde van 25 m³/h
Toiletruimtes 7 dm³/s > 25,2 m³/h
Badruimtes 14 dm³/s > 50,4 m³/h
Verblijfsruimte met kooktoestel minimaal 21 dm³/s > 75,6 m³/h

Voor meer informatie bekijk hier het bouwbesluit online samengesteld door de overheid.
Artikel 3. Luchtverversing
Artikel 3.6.1. Nieuwbouw
Artikel 3.6.2. Bestaande bouw

Door deze regels per ruimte uit te rekenen kan een totale hoeveelheid worden opgemaakt waaraan de woning of ander object moet voldoen. De eis van ventilatie dient dan gewaarborgd te worden in het bouwwerk. Dit houdt in dat bouwkundige elementen als ventilatie rooster of ventilatie units moeten worden aangebracht om aan de gestelde eis te voldoen. Een deskundige houdt rekening met wat voor ventilatie toepassing wenselijk is, hoe de ventilatie van kamer naar kamer overstroomt en wat voor effect dat heeft op de deuren, ventilatie rooster en of mechanische ventilatie.

“Om die reden is het dus ook raadzaam om een deskundige in te schakelen. We Build 4 You maakt voor u een ventilatieberekeningen.”

Als wij ingeschakeld worden voor een berekeningen voor een ventilatieberekening, dan maken wij eerst kennis om zo inzicht te krijgen in de specifieke wensen die u heeft. Meteen tijdens dit eerste gesprek kunnen wij u advies geven vanuit onze kennis maar vooral ook vanuit onze ervaring. Vervolgens maken wij een scherpe offerte zodat u altijd precies weet waar u aan toe bent. Daarna starten wij met uw berekeningen ventilatieberekening zodat u inzicht krijgt in hoe uw verbouwing er uiteindelijk uit gaat zien. Wij verwerken de door u gewenste situatie tot een berekeningen ventilatieberekening. Als wij de berekeningen voor uw ventilatieberekening in orde hebben gemaakt en indien nodig zullen wij ook alle aanvullende berekeningen verzorgen

Werk wijze We Build 4 You

Vraag een offerte aan

Stap 1

Offerte Fase

Werk wijze We Build 4 You

OFFERTE FASE

Stap 2

Vraag een offerte aan

Werk wijze We Build 4 You

OFFERTE FASE

Stap 3

Kennismaking

Werk wijze We Build 4 You

OPDRACHT FASE

Stap 4

Ontvang ons voorstel

Werk wijze We Build 4 You

OPDRACHT FASE

Stap 5

Ja ik wil

Werk wijze We Build 4 You

OPDRACHT FASE

Stap 6

Maak kennis met uw expert

Werk wijze We Build 4 You

OPDRACHT FASE

Stap 7

Controle ronde

Werk wijze We Build 4 You

OPDRACHT FASE

Stap 8

Oplevering of indienen

Google review

We Build 4 You Recensies
Particulier

Youssef M

Wij hebben een zeer goede en professionele begeleiding gehad bij de aanvraag van een omgevingsvergunning. Gemeente deed erg moeilijk, maar de medewerkers van We Build 4 You hebben zich extra ingezet en vastgebeten richting de gemeente met een positief resultaat.

We Build 4 You Recensies
Zakelijk

TECHNOHUIS FIJNSTRAALTECHNIEK

Goede service en technisch capabele mensen. Zeker een aanrader.

We Build 4 You Recensies
Particulier

Lotte Kerkhoff

Zeer tevreden over We Build 4 You! Gedurende het hele project is er fijn contact. De communicatie is helder en dat zorgt ervoor dat het resultaat precies is zoals besproken, ze denken echt met je mee. We Build 4 You levert echt vakmanschap!

We Build 4 You Recensies
Zakelijk

Patrick Kant

We zijn erg blij met de keuze voor WB4U! De specialisten van We Build 4 You zijn vakbekwaam en transparant. Sven is bovendien een perfectionist die in staat is om de opdracht naar een hoger plan te tillen. Een partner voor het leven!

We Build 4 You Recensies
Particulier

Daan van Houten

Zeer fijne ervaringen gehad met We Build 4 You. We kregen heldere adviezen en een mooi eindresultaat.

We Build 4 You Recensies
Zakelijk

Rene Verlaan

Prima partij om mee samen te werken !

We Build 4 You Recensies
Particulier

Jaco Andela

Aanrader! Een bedrijf wat werkt met veel kennis, efficiëntie en ook persoonlijke aandacht.

Waarom We Build 4 You

eerlijk, open, en transparant.

We Build 4 You is een modern bedrijf dat wordt geleid door twee jonge gedreven eigenaren met op de achtergrond twee ervaren rotten die ieder al 35 jaar meelopen. Gezamenlijk zijn wij goed voor honderden, zo niet duizenden, bouwtekeningen en voorspoedig verlopen projecten. Onze positieve reviews geven aan dat klanten ons werk waarderen.

Samen met ons ervaren team van 8 tekenaars zijn wij in staat vakkundig en op een hoog tempo tekenwerk en berekenwerk te leveren.

Het kiezen van de juiste partij voor een bouwtekening dakkapel

Nu duidelijk is hoe het proces rondom een bouwtekening dakkapel voor u zal verlopen, is het nog een kwestie van het kiezen voor de juiste partij. Er zijn vele bedrijven die de werkzaamheden voor hun rekening kunnen en willen nemen. Uiteraard zoekt u naar die ene partij die net iets meer kan bieden. In de beschrijving van het proces rondom de bouwtekening voor een dakkapel beschreven wij al wat onze werkwijze is. Onze specialistische werkwijze alleen al is een valide reden om voor ons te kiezen.

We build 4 you is een ervaren partij die dankzij haar jarenlange ervaring weet waar gemeenten naar vragen en hoe de klus geklaard dient te worden. Een van onze bouwkundige experts maakt voor u een kloppende bouwtekening dakkapel en, indien gewenst, tekenen wij deze in 3D zodat u vooraf een goed beeld krijgt van het eindresultaat.

Open en eerlijk

Er is echter meer. Wij zijn een bedrijf dat er écht voor gaat. Wij zien problemen niet als tegenslag, maar als een uitdaging! Dat heeft alles te maken met het feit dat u stuit op een groep mensen met passie voor de bouw. En dat dragen wij ook nadrukkelijk uit. Daarnaast zijn wij altijd open en eerlijk en werken wij als partners samen met u als klant. Samen komen wij veel verder dan alleen. Heeft u vragen over een eventuele samenwerking? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij hebben altijd een bouwkundig expert voor u klaar staan om alles met u door te nemen.

Trots op uw opdracht

Ondanks het feit dat het maken van een bouwtekening dakkapel volgens vaste protocollen uitgevoerd moet worden, proberen wij in al onze werkzaamheden vooruitstrevend te zijn. We streven ernaar continu te vernieuwen en ontwikkelen. Betere technieken maken het werk voor onze mensen prettiger en het resultaat voor u nog beter. Bovenal zijn wij trots op wat we doen en dit is terug te zien in de manier waarop we de werkzaamheden voor u aanpakken. Inspiratie is voor ons motivatie en goed doen doet goed volgen. U weet dus waar u moet zijn als u een bouwtekening aanbouw of uitbouw wilt laten maken. Wij van We Build 4 You zullen zorgen ervoor dat u trots zal zijn op het resultaat van uw aanbouw of uitbouw. Kortom voor uw bouwtekening dakkapel bent u bij ons aan het juiste adres.

Door onze ervaring weten wij precies waar een bouwtekening dakkapel aan moet voldoen en wat wij door middel van deze tekening moeten laten zien. Dit is met name belangrijk als wij aan de slag gaan met een bouwtekening van uw dakkapel in de vorm van een bouwaanvraag tekening. Deze tekening wordt gemaakt op het moment dat het definitieve ontwerp van de dakkapel een feit is. Dat betekent wanneer de gebruikte vormen in het te bouwen of verbouwen van uw dakkapel helemaal helder zijn en er ook voldoende zekerheid is over de materialen die u daarvoor wilt gaan gebruiken. Ook moet er duidelijkheid zijn op het gebied van zaken als de gevel- en dakrand afwerking. Deze bouwtekening dakkapel is zowel voor uzelf als voor de aannemer en de gemeente noodzakelijk. De gemeente baseert hierop namelijk haar beslissing om al dan niet een vergunning te verlenen.

De bouwtekening is een verplicht onderdeel van de vergunningsaanvraag en is daardoor erg belangrijk. Mocht u iets willen gaan bouwen, dan zal u dus een bouwtekening van uw dakkapel moeten hebben. Het is belangrijk dat deze bouwtekening uw wensen goed visualiseert. Het is dan ook belangrijk dat u dit door een expert laat maken. Kies daarom voor ons!

Behalve voor een bouwtekening dakkapel kunt u bij ons voor meer bouwkundige zaken terecht. Zo maken wij berekeningen voor u, kunnen wij u bouwkundig advies geven en kunnen wij eventuele bouwbegeleiding aanbieden. Ook voor een bouwkundig rapport klopt u bij ons aan. Met onze parate kennis en ervaring kunnen wij u altijd op de beste manier van dienst zijn.

Uiteraard maken wij voor u ook een bouwtekening dakkapel in de vorm van een ontwerptekening. Wij beelden met deze tekening uw ideeën uit en leggen dat vast in een  ontwerp. Deze ontwerptekening wordt voornamelijk gemaakt aan de start van een bouwproces, om op deze wijze inzicht te krijgen in het door u gewenste ontwerp. Omdat deze tekeningen voornamelijk met de hand worden gemaakt, spreken wij ook wel van een ontwerpschets. Er wordt geschetst met de wettelijke mogelijkheden in het achterhoofd, net als dat alleen getekend wordt zodra de constructie ook daadwerkelijk mogelijk is. Ook worden de kosten vaak al meegenomen. Wij willen zo vooral een reëel beeld schetsen van iets dat daadwerkelijk binnen uw mogelijkheden ligt.

Verder zijn wij specialist in het maken van bestektekeningen, dit zijn tekeningen die tot in detail uitgewerkt zijn en een vervolg zijn op de bouwaanvraagtekeningen. In een bestek of technische omschrijving worden alle materialen die gebruikt worden ingetekend. Het zijn uitgewerkte tekeningen waarin het gebouw of object bouwtechnisch op elkaar aansluit. Mocht u zoeken naar de geschikte partij voor 3D visualisatiesconstructietekeningensplitsingstekeningen of slooptekeningen, dan bent u bij ons ook meteen aan het enige juiste adres. Want ook die bouwtekening voor je huis nemen wij graag voor onze rekening.

Bij ons kunt u niet alleen terecht voor tekenwerk. Wij hebben namelijk een zeer compleet aanbod en dit houdt in dat u bij ons ook terecht kunt voor het berekenwerk zoals constructieberekeningen. Tevens kunt u bij ons terecht voor de daglicht- en ventilatieberekeningen. Wij werken ook de brandveiligheidseisen uit. Doordat wij dit allemaal aanbieden vindt u in ons een partij die u met het totale plaatje kan helpen. Nadat u met ons in zee gegaan bent weet u precies wat u kunt verwachten en kunt u een bouwvergunning aanvragen.

De Koffie staat voor u klaar!

Wij berekenen het!

We Build 4 You kan indien u een ventilatieberekening wenst een offerte voor u maken. Vraag een offerte voor een ventilatieberekening aan via het contact formulier.