Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:30; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Meubelmakerstraat 9e, 1991JD, Velserbroek icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 + (31) 06 26 26 27 60 icon_widget_image Info@wb4u.nl

VENTILEREN IS BELANGRIJK!

VENTILATIEBEREKENING

Indien u een ventilatieberekening nodig zijn wij de partij.

BEREKENINGEN

Ventilatieberekeningen

 

Waarom een ventilatieberekening?

De afgelopen decennia is er ‘te degelijk’ gebouwd in Nederland. Woningen ‘ademen’ niet meer; de objecten bestaan vaak uitsluitend uit betonnen vloeren en wanden. Hierin zijn geen kieren en naden meer te ontdekken, zoals in huizen die gebouwd zijn in de jaren ’30. Ventileren is goed met het oog op het laten verwaaien van zogeheten aerosolen, die – zoals we inmiddels weten – dragers van een virus kunnen zijn. Uw woning of bedrijfspand goed kunnen ventileren dankzij systemen, roosters of voldoende ramen, die tegen elkaar open gezet kunnen worden, is dus geen overbodige luxe. WB4U denkt hierover graag met u mee en houdt rekening met dergelijke, eigentijdse wensen.

 

Zoals in de tabel bovenaan de pagina is af te lezen is het soms verplicht om een ventilatieberekening te maken. De gemeente vraagt dit om er zeker van te zijn dat ventilatie aanwezig is in de woning. Of dit nu natuurlijkventilatie of mechanische ventilatie betreft, dat maakt niet uit. Je wil echter niet dat de woning ongeventileerd is aangezien dit allerlei nadelen met zich met zich meebrengt.

 

In vele gevallen leidt dit tot problemen waaronder vochtproblemen. Denk daarbij aan schimmels in de badkamer of nog erger, schimmels in de kruipruimte en in je bouwmuren. Naast bouwkundige kwaaltjes kun je ook zelf last krijgen van te weinig ventilatie. Door de ventilatie blijft o.a. het zuurstof niveau gelijk en wordt de vuile lucht afgevoerd. Is dit niet het geval dan kan dat tot vermoeidheid, lusteloosheid, longklachten en zelfs verzuring van het lichaam zorgen.

 

Al deze problemen worden dus veroorzaakt door te weinig ventilatie. Regel dit daarom ook goed zodat uw wooncomfort hoger wordt en de problemen buiten de deur blijven.

 

Om de ventilatie goed te kunnen berekenen is enige kennis van het bouwbesluit nodig en productkennis van ventilatie middelen in de markt. In het bouwbesluit kunnen de eisen wordt opgezocht waaraan je moet voldoen als je een object nieuw bouwt of verbouwt.

 

Ventilatie eisen bouwbesluit (voor woning).

Verblijfruimtes 0,9 dm³/s per m² > 3,24 m³/h per m² met een minimale waarde van 25 m³/h
Toiletruimtes 7 dm³/s > 25,2 m³/h
Badruimtes 14 dm³/s > 50,4 m³/h
Verblijfsruimte met kooktoestel minimaal 21 dm³/s > 75,6 m³/h

Voor meer informatie bekijk hier het bouwbesluit online samengesteld door de overheid.
Artikel 3. Luchtverversing
Artikel 3.6.1. Nieuwbouw
Artikel 3.6.2. Bestaande bouw

 

Door deze regels per ruimte uit te rekenen kan een totale hoeveelheid worden opgemaakt waaraan de woning of ander object moet voldoen. De eis van ventilatie dient dan gewaarborgd te worden in het bouwwerk. Dit houdt in dat bouwkundige elementen als ventilatie rooster of ventilatie units moeten worden aangebracht om aan de gestelde eis te voldoen. Een deskundige houdt rekening met wat voor ventilatie toepassing wenselijk is, hoe de ventilatie van kamer naar kamer overstroomt en wat voor effect dat heeft op de deuren, ventilatie rooster en of mechanische ventilatie.

 

Om die reden is het dus ook raadzaam om een deskundige in te schakelen. We Build 4 You maakt voor u een ventilatieberekeningen.

Wij berekenen het!

We Build 4 You kan indien u een ventilatieberekening wenst een offerte voor u maken. Vraag een offerte voor een ventilatieberekening aan via het contact formulier.

Google Review

We Build 4 You Recensies

Zeer tevreden over We Build 4 You! Gedurende het hele project is er fijn contact. De communicatie is helder en dat zorgt ervoor dat het resultaat precies is zoals besproken, ze denken echt met je mee. We Build 4 You levert echt vakmanschap!

Particulier

Lotte Kerkhoff

We Build 4 You Recensies

We zijn erg blij met de keuze voor WB4U! De specialisten van We Build 4 You zijn vakbekwaam en transparant. Sven is bovendien een perfectionist die in staat is om de opdracht naar een hoger plan te tillen. Een partner voor het leven!

Zakelijk

Patrick Kant

We Build 4 You Recensies

Zeer fijne ervaringen gehad met We Build 4 You. We kregen heldere adviezen en een mooi eindresultaat.

Particulier

Daan van Houten

We Build 4 You Recensies

Prima partij om mee samen te werken !

Zakelijk

Rene Verlaan

We Build 4 You Recensies

Aanrader! Een bedrijf wat werkt met veel kennis, efficiëntie en ook persoonlijke aandacht.

Particulier

Jaco Andela